Artwork Designer (praktikplats)

Artwork Designer (praktikplats)

På Desenio brinner vi för inredning och design! Vår affärsidé är enkel - trendig och snygg väggkonst ska vara för alla. Sedan start 2010 har vi vuxit stadigt och idag finns våra webbutiker tillgängliga i fler än 30 länder och vi öppnar ständigt för nya marknader. Vi letar just nu efter dig som är en kreativ och driven person med hög känsla för detalj, färg och form. Du är van vid att hantera flera processer på samma gång och bidrar samtidigt med god stämning till teamet. Låter det som dig? Just nu söker vi en Artwork Designer praktikant till vår Design Studio.

I rollen som Artwork Designer praktikant kommer du att producera design till vår butik genom att ta fram layout och tryckunderlag för våra posters. I dina arbetsuppgifter ingår att omsätta konceptidéer och skiss till färdigt original samt utföra viss bildbehandling av fotografier. Vidare ansvarar du för att korrekta original överlämnas till tryck med rätt teknisk kvalitet samt inom deadline. Det är viktigt att du på ett enkelt sätt kan sätta dig in i brief samt förstår Desenios målgrupp och kreativa manér. Detta är en unik möjlighet för dig som studerar att få dina första erfarenheter inom design och e-handel.

DITT TEAM

Du kommer att arbeta nära andra Artwork Designers samt Creative Designers och Art Directors. Tillsammans bildar ni ett inspirerande team som arbterar för att leverera toppkvalité på service, design och kommunikation. Ni sitter vi vårt öppna, fräscha kontorslandskap på Södermalm. I din roll som Artwork Designer praktikant rapporterar du till Art Director Lead, som uppskattar att man är en lagspelare som i vardagen stöttar sina kollegor.

DINA ARBETSUPPGIFTER
  • Grafisk formgivning och layout
  • Originalproduktion och bildbehandling
  • Retusch och montering av inspirationsbilder
  • Design utifrån brief och konceptidé
  • Hantering av korrektur mot tryckerier
VI SÖKER DIG SOM
  • Är studerande inom grafisk design, originalproduktion eller annan relevant utbildning
  • Mycket goda kunskakper inom Adobe CC, layout samt bildredigering
  • Starkt sinne för färg, form, typografi och grafiskt uttryck
  • Intresse för inredning och känner en identifikation med Desenios produkt och målgrupp
  • Besitter goda kunskaper i både svenska och engelska, då du kommer att arbeta i båda språken
Som person är du ambitiös och drivs av att arbeta i ett högt tempo. Du är självgående, noggrann och har ett öga för detaljer. Vidare tar du ansvar för att dina arbetsuppgifter blir utförda och prioriterar din tid utefter uppsatta deadlines.

OM DESENIO

På Desenio delar vi glädjen till design, e-handel och våra kunder. Tillsammans skapar vi en inspirerande arbetsmiljö där vi på ett prestigelöst sätt stöttar varandra mellan avdelningar. Som en del av ett kreativt team och snabbrörlig organisation, får du frihet att forma din roll enligt ramarna för ditt expertområde. Vi tror på att dedikerade och kreativa medarbetare är nyckeln till vår framgång. Vidare karaktäriseras Desenio av en stark samhörighet med internationell atmosfär. Vi vill uppmuntra våra medarbetare att bli sina egna självledare och utmana status quo inom design och e-handel.

PRAKTISKA DETALJER

Startdatum: Mitten av mars, enligt överenskommelse

Omfattning: Detta är en obetald praktikplats med en omfattning av 100%, med ett uppehåll under Juli månad
Vi kommer påbörja selektering av urvalet direkt och tjänsten kan därför komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdatum.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Media, Kultur & Design, Designer
Typ av anställning Heltid, Internship / Praktik
Sista ansökningsdag 28 feb 2020 (12 dagar kvar)