Business Controller till Dentsply Sirona Nordic i Skarpnäck

Business Controller till Dentsply Sirona Nordic i Skarpnäck

Har du erfarenhet av både redovisning och controlling?
Söker du en verksamhetsnära roll i ett internationellt bolag där det är nära till besluten?
Är du analytisk, kommunikativ och driven?
Då kan du vara den Business Controller som Dentsply Sirona Nordic söker!

Beskrivning av tjänsten

Tjänsten ingår i företagets nordiska sälj- och marknadsbolag - ett team på ca 90 personer spridda i de nordiska länderna. Detta är en ny roll i organisationen och du kommer få stora möjligheter att tillsammans med vår Business Controller Nordics att utveckla och skapa tjänsten. I tjänsten kommer du även ha ett nära samarbete med den centrala Finance-funktionen i Mölndal. Du kommer att arbeta verksamhetsnära och det övergripande ansvarsområdet är analys, uppföljning och rapportering.

I det dagliga jobbet kommer du att ha mycket kontakter med företagets olika funktioner både i Sverige men även internationellt i arbetet med månadsrapportering, forecast, budget etc.

Tjänsten är placerad i Skarpnäck och du rapporterar till vår Business Controller Nordics

Exempel på arbetsuppgifter:
  • Sköta den löpande försäljningsrapporteringen (dag-, vecko- och månadsvis) inkl. övergripande säljanalyser
  • Rapportering och uppföljning av kostnader och marginaler för våra produktområden
  • Utveckla befintliga finansiella processer och systemlösningar
  • Förberedelse av budget- och prognos för de olika produktgrupperna
  • Kalkyl av återförsäljares bonus och rabatter
Dentsply Sirona Nordic erbjuder dig en tjänst i ett bolag med lång historia och som är marknadsledande inom sitt segment. Företaget är i en positiv förändringsfas där du arbetar verksamhetsnära och det råder en prestigelös stämning.

Vem är du?

Vi söker dig som är analytisk, kommunikativ och har en proaktiv och problemlösande inställning. Du trivs med att påverka och utveckla. Du har en förmåga att kunna hantera både detaljer och helheter och trivs i säljfokuserade organisationer där din kompetens behövs för både enklare och mer komplexa frågeställningar.

Erfarenhet:
  • Du är Civilekonom eller motsvarande
  • Du har några års erfarenhet från arbete som Business- eller Sales Controller och erfarenhet från Life Science-branschen är ett plus. Du bör även känna dig trygg med redovisning och ha en god förståelse för resultat- och balansräkningens olika delar.
  • Du behärskar svenska och engelska flytande i tal och skrift
  • Det är av stor betydelse att du är van vid olika IT-system (så som Hyperion, SAP, Movex)
Intresserad?

I denna rekrytering samarbetar Dentsply Sirona Nordic med Invici.
Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Anders Zetterlund, 0768-72 10 28. Ansök snarast då intervjuer sker löpande, tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Att ansöka tar endast ett par minuter och du behöver enbart uppge kontaktuppgifter samt bifoga ditt färdiga CV och ansökningsbrev. Följ anvisad länk.
Som en del i Invicis rekryteringsprocess genomförs bakgrundskontroll på slutkandidat.
Mer info
Kontaktperson Anders Zetterlund
Telefon 0768-72 10 28
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Invici
Sista ansökningsdag 9 feb 2020 (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Dentsply Sirona är världens största tillverkare av tandvårdsprodukter och -lösningar, och har under 130 år erbjudit innovationer och service till tandvårdssektorn och patienter över hela världen. Dentsply Sirona utvecklar, tillverkar och marknadsför ett heltäckande utbud av produkter och lösningar för dental hälsa, liksom andra medicintekniska förbrukningsartiklar och har en stark varumärkesportfölj i världsklass. Som "The Dental Solutions Company", marknadsförs innovativa, högkvalitativa och effektiva lösningar för avancerad patientvård som ger bättre, säkrare och snabbare behandling. Dentsply Sironas globala huvudkontor ligger i Charlotte, North Carolina, USA. Företagets aktier är listade på amerikanska NASDAQ under symbolen XRAY. Mer information om Dentsply Sirona och dess produkter finns på www.dentsplysirona.com.

På Invici är vi experter inom ekonomiområdet. Vår vision med Invici är ett konsult- och rekryteringsbolag för ekonomer där du som kund eller kandidat känner att vi förstår dina behov. Vi har suttit på liknande positioner som din och har därefter arbetat i rekryteringsbranschen under flera år.