Legal Counsel

Legal Counsel

Deloittes interna juristavdelning på huvudkontoret i Stockholm ger juridiskt stöd och rådgivning till samtliga affärsområden och interna funktioner och hanterar kontakten med externa juridiska rådgivare. Vi söker en legal counsel/bolagsjurist med placering i Stockholm. Tjänsten är en tillsvidaretjänst med tillträde så snart som möjligt.

Om rollen

I rollen som in-house legal counsel/bolagsjurist kommer du att få arbeta självständigt med bland annat avtalsrättsliga och andra civilrättsliga frågeställningar i nära samarbete med verksamheten. En central del i ditt arbete är att självständigt upprätta, granska och förhandla kommersiella avtal i förhållande till Deloittes leverantörer och klienter. Tjänsten innebär även att bistå organisationen i att bedöma juridiska och kommersiella risker och konsekvenser och att vara med och addera värde i våra leveranser av revisions- och rådgivningstjänster till våra klienter. Arbetet är varierande och utvecklande där du får ta stort eget ansvar.

Du rapporterar till chefsjuristen för Deloitte och blir en del av ett juristteam på en mycket internationellt präglad arbetsplats med kollegial samverkan, där du kommer att ha många kontaktytor både internt och externt. Du kommer i din roll även ha ett nära samarbete med jurister inom vårt nordiska nätverk, vårt delaffärsområde Legal, som tillhandahåller affärsjuridisk rådgivning till klienter, och med övriga specialistkompetenser inom Deloitte, såväl i Sverige som globalt.

Vi söker

Vi söker en jurist med ett brinnande intresse för affärsjuridik. Du ska vara noggrann, affärs- och lösningsorienterad, serviceinriktad, nyfiken, driven och ansvarstagande. Vidare ska du ha hög integritet och välutvecklad analytisk förmåga. Du bör ha en mycket god kommunikativ och stilistisk förmåga samt uttrycka dig mycket väl, både i tal och skrift, såväl på svenska som på engelska. Då vi arbetar i team är god samarbetsförmåga och social kompetens en förutsättning. Du har minst 5 års erfarenhet från juridiskt arbete på t.ex. advokatbyrå eller bolag. Tingsmeritering är meriterande, men inget krav, liksom erfarenhet av avtal gällande digitala lösningar och IT-implementering.

Ansökan

Du ansöker online. Vi intervjuar löpande, så skicka in din ansökan snarast, dock senast den 31 januari 2020. Din ansökan ska bestå av ett personligt brev, CV och betygskopior från högskola/universitet samt eventuella tjänstgöringsintyg.

Frågor

Vid eventuella frågor kring ansökningsförfarandet är du välkommen att kontakta HR Manager Sofia Hjerpe, telefon, +46 70 080 26 08. Har du frågor kring tjänsten kontaktar du chefsjuristen Gunilla Danielsson, telefon +46 73 397 20 12.

Vi ser fram emot din ansökan!

What impact will you make?

På Deloitte gör ditt arbete en meningsfull skillnad, varje dag, medan du växer i en inkluderande företagskultur av samarbete och hög prestation. Utöver att skapa lösningar strävar vi efter att göra en positiv och avgörande skillnad för andra i vår omgivning, våra klienter och samhället. På Deloitte hittar du tidigare dolda möjligheter att lyckas och inser din fulla potential.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Juridik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 31 jan 2020 (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Deloitte erbjuder tjänster inom revision, business consulting, finansiell rådgivning, riskhantering, skatterådgivning och relaterade områden. Med mer än 312 000 medarbetare i över 150 länder hjälper vi våra klienter och vår omvärld att lösa komplexa problem och nå högt uppsatta mål. Det som definierar Deloitte är vår strävan att göra en meningsfull skillnad. Vi tror att när våra klienter och vårt samhälle blir starkare, blir vi det också.