Redovisningsekonom till Dedicare

Redovisningsekonom till Dedicare

Vi söker en engagerad redovisningsekonom med intresse för koncernredovisning till Dedicare, ett av Nordens största bemanningsföretag inom vård och socialt arbete. Du ingår i redovisningsteamet och rapporterar till koncernredovisningschef.

Vad kan Dedicare erbjuda dig?
Dedicare tar ansvar för att lösa resurs- och komptensutmaningar inom vård och socialt arbete och kan därmed hjälpa till att säkerställa en trygg och tillgänglig vård och social omsorg för alla. Dedicares övergripande vision är att på sikt, genom både förvärv och organisk tillväxt, växa till ett av Europas ledande bemanningsföretag inom vård och socialt arbete.

Som senior redovisningsekonom kommer du att arbeta nära koncernredovisningschef och övriga redovisningsteamet som i dagsläget består av en redovisningsekonom och tre redovisningsassistenter. Redovisningsteamet hanterar redovisningen för de nordiska länderna med utgångspunkt från huvudkontoret i Stockholm. Du hanterar det dagliga inom redovisningsarbetet samt bokslut där du har ansvar för den svenska verksamheten. Utöver detta är du involverade i koncernkonsolidering och extern rapportering såsom delårsrapporter och årsredovisning.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Ansvar för redovisning samt månads-, kvartals- och årsbokslut avseende den svenska verksamheten
  • Kontoavstämningar och kvalitetssäkring av bokföring
  • Hantering av inkomst- och skattedeklarationer samt moms- och skattefrågor
  • Stöd till koncernredovisningschef i koncernkonsolidering och extern rapportering (delårsrapporter och årsredovisning)
  • Delaktig i extern revision och kontakt med revisionsbyrå
  • Stötta redovisningsassistenterna i frågeställningar kring redovisning, skatt och moms
  • Delaktig i att vidareutveckla och effektivisera arbetet inom redovisningsteamet
Vem söker vi?
Vi söker dig som har en akademisk utbildning eller motsvarande och har ett par års erfarenhet av kvalificerad redovisning från större bolag eller större revisionsbyrå. Du är systemintresserad och har goda kunskaper i svensk, engelska och Excel.

Vi ser att du är en person som trivs att arbeta i ett team och nå resultat som en del av ett team. Det är också viktigt att man tar ansvar för sina arbetsuppgifter och söker effektivisering och förbättring inom sitt arbetsområde. Rätt kandidat har förmåga att se möjligheter till förbättringar. Väsentligt är att man har ett servicefokus och drivs av att arbeta med redovisning. Du är också kommunikativ och har lätt för att skapa goda relationer med olika kontaktytor internt och externt.

Har vi väckt ditt intresse?
Vi ser fram emot att få din ansökan via mpyafinance.se så snart som möjligt. Har du frågor kring tjänsten kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Helene Werme på helene.werme@mpya.se 070-897 11 57 eller Elin Allskog på elin.allskog@mpya.se, 076-013 28 00. Intervjuer och urval kommer att ske löpande så skicka gärna in din ansökan snarast möjligt.

Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 9 juli 2021 (21 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Dedicare är Nordens största rekryterings- och bemanningsföretag inom vård och socialt arbete med verksamhet i Sverige, Norge, Finland och Danmark. Dedicare rekryterar och bemannar läkare, sjuksköterskor, socionomer och pedagoger till kunder i både privat och offentlig verksamhet. Koncernen har bedrivit verksamhet sedan 1996, är noterad på Nasdaq Stockholm sedan maj 2011 och omsätter ca 800 MSEK med ca 650 anställda. Dedicare arbetar fortlöpande med kompetensutveckling där miljö och kvalitet är ledord. Dedicare är kvalitetscertifierat enligt ISO 9001:2015 och miljöcertifierat enligt ISO 14001:2015.