Koncernredovisningschef till Dedicare

Koncernredovisningschef till Dedicare

Vill du ha en operativ ledarroll i ett dynamiskt och framgångsrikt bolag? Vi söker en engagerad koncernredovisningschef till Dedicare, ett av Nordens största bemanningsföretag inom vård och socialt arbete.

Vad kan Dedicare erbjuda dig?
Dedicare tar ansvar för att lösa resurs- och kompetensutmaningar inom vård och socialt arbete och kan därmed hjälpa till att säkerställa en trygg och tillgänglig vård och social omsorg för alla. Dedicares övergripande vision är att på sikt, genom både förvärv och organisk tillväxt, växa till ett av Europas ledande bemanningsföretag inom vård och socialt arbete.

I rollen som koncernredovisningschef kommer du att ha helhetsansvar för koncernens redovisning och externa rapportering. Du förväntas driva och vidareutveckla redovisningsarbetet tillsammans med ditt team. Du har personalansvar för fem medarbetare och rapporterar till CFO.

Tjänsten är placerad på Dedicares huvudkontor på Södermalm, Stockholm.

I rollen ingår:
  • Övergripande ansvar för koncernredovisningen/konsolidering samt säkerställa regelefterlevnad
  • Framtagande av externa rapporter såsom t.ex årsredovisning/delårsrapporter enligt IFRS
  • Säkerställa att samtliga dotterbolag följer lokal GAAP samt vara uppdaterad kring regelverksförändringar inom Norden
  • Implementation av nya redovisningsstandarder
  • Leda års-, kvartals- och månadsbokslutsprocess
  • Hantering av skatt, moms, transfer pricing samt upprättande av deklarationer
  • Koordinera extern revision och kontaktperson gentemot revisionsbyrå
  • Handleda, coacha och utveckla ditt redovisningsteam
  • Vidareutveckla och effektivisera arbetet inom redovisningsteamet
  • Onboarding av nya dotterbolag/förvärv
Vem letar vi efter?
Vi söker dig som har en akademisk examen och flerårig erfarenhet från liknande roll med kvalificerad redovisning, komplexa redovisningsfrågor och rapportering, Vidare har du erfarenhet av koncernredovisning och goda kunskaper både vad gäller K3 och IFRS. Det är starkt meriterande om du har erfarenhet av personalledning och/eller erfarenhet av internationella eller noterade bolag. Väsentligt för rollen är du har erfarenhet av att utveckla, effektivisera och automatisera processer och arbetssätt. Du är systemintresserad och har goda kunskaper i svenska, engelska och Excel.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser att du har goda ledaregenskaper, är strukturerad samt har en god förmåga att prioritera och är kommunikativ. Du är lugn och trygg samtidigt som du gillar att arbeta i ett högt tempo mot många kontaktytor i organisationen.

Har vi väckt ditt intresse?
Vi ser fram emot att få din ansökan via mpyafinance.se så snart som möjligt. Har du frågor kring tjänsten kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Helene Werme på helene.werme@mpya.se 070-897 11 57 eller Elin Allskog på elin.allskog@mpya.se, 076-013 28 00. Intervjuer och urval kommer att ske löpande så skicka gärna in din ansökan snarast möjligt.

Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Ekonomichef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 29 jan 2021 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Dedicare är Nordens största rekryterings- och bemanningsföretag inom vård och socialt arbete med verksamhet i Sverige, Norge, Finland och Danmark. Dedicare rekryterar och bemannar läkare, sjuksköterskor, socionomer och pedagoger till kunder i både privat och offentlig verksamhet. Koncernen har bedrivit verksamhet sedan 1996, är noterad på Nasdaq Stockholm sedan maj 2011 och omsätter ca 800 MSEK med ca 650 anställda. Dedicare arbetar fortlöpande med kompetensutveckling där miljö och kvalitet är ledord. Dedicare är kvalitetscertifierat enligt ISO 9001:2015 och miljöcertifierat enligt ISO 14001:2015.