CFO till Dedicare

CFO till Dedicare

Är du en utvecklingsinriktad, handlingskraftig och erfaren ekonom? Vill du vara med och leda en ekonomiavdelning på ett framgångsrikt börsnoterat bolag? Då ska du ta chansen att söka rollen som CFO till Dedicare. Välkommen med din ansökan redan idag!

Arbetsuppgifter

I din roll som CFO kommer du att leda, fördela och stödja arbetet på ekonomiavdelningen. Du har personalansvar för två Business Controllers, två Redovisningsekonomer, en Redovisningsansvarig och en Gruppchef. Du kommer även att vara sekreterare i styrelsen och i ledningsgruppen.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara följande:
 • Leda arbetet för koncernens ekonomifunktion.
 • Agera bollplank till koncernens VD och övriga i ledningsgruppen.
 • Ansvar för budget och affärsplaneprocess.
 • Utveckla och utvärdera strategier för koncernens verksamhet.
 • Ansvar för ekonomiska och redovisningsmässiga rutiner, verktyg, regler och riktlinjer.
 • Delta och driva digitaliseringsprojekt.
 • Ekonomisk analys och projektledning av eventuella förvärv.
 • Hantera skatte- och momsfrågor för koncernen.
 • Ta fram material till styrelsemöten och ansvar för agendan och ekonomimaterial samt agera sekreterare vid styrelsemöten.
 • Vara styrelseledamot i samtliga dotterbolag.
 • Hantera årsredovisning, delårsrapport, deklaration och övrig rapportering till myndigheter.
 • Planera och administrera årsstämma.
 • Uppdatera bolagsformalia, finansiell information på hemsidan och finanspolicyn samt se till att den efterlevs.
 • Genomföra möten med investerare och större aktieägare samt ha hand om kommunikationen med revisorer.
Dina kvalifikationer

Vi söker dig som har en Civilekonomutbildning eller motsvarande. Du har tidigare erfarenhet av en roll som CFO med personalansvar. Det är meriterande om du har arbetat som revisor eller har bakgrund inom redovisning. Vi ser gärna att du har erfarenhet av förvärv och har du även erfarenhet från börsbolag är det meriterande.

För att lyckas i rollen är du handlingskraftig och ser nya möjligheter samtidigt som du är prestigelös.
I ditt ledarskap är du tydlig och rak samt har lätt för att lyfta blicken. Du är analytisk och affärsmässig i ditt arbete samtidigt som du besitter en god kommunikativ förmåga.

Om Dedicare AB

Dedicare är ett auktoriserat bemanningsföretag som hyr ut och rekryterar läkare, sjuksköterskor och socionomer samt annan personal inom vård och socialt arbete. Bolaget är noterat på Nasdaq Stockholm och är verksamt i Sverige och Norge. Dedicare är medlem i Almega Kompetensföretagen och Vårdföretagarna och har därmed kollektivavtal. Bolaget är kvalitetscertifierat enligt ISO 9001:2008 och miljöcertifierat enligt ISO 14001:2004. Dedicare har tre kontor i Sverige (Stockholm, Göteborg och Örebro) samt två kontor i Norge (Trondheim och Oslo).
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Ekonomichef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Poolia
Sista ansökningsdag 31 aug (15 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Poolia har ett fokus: att tillsätta kvalificerad kompetens på tjänstemannaområdet. Avgränsningen är vår styrka och det som gör oss till branschens kanske mest erfarna rekryteringskonsulter. Vi har en gedigen erfarenhet inom en rad specialistområden. Vi förstår företagen och deras affärsvillkor. Och vi har en urvalsfilosofi som identifierar varje individs unika förmågor. Tillsammans med en kvalitetssäkrad process, modern kandidatwebb och ledande digitala verktyg är detta grunden i vårt erbjudande - Rätt individ. På rätt plats. Alltid.