Senior Accountant till De Lage Landen Finans

Senior Accountant till De Lage Landen Finans

Detta söker vi
DLL söker nu en Senior Accountant med gedigen erfarenhet av redovisning och förändringsarbete till sin nordiska Financeavdelning. Avdelningen befinner sig i en spännande fas där varje medarbetare spelar stor roll för det fortsatta utvecklingsarbetet. DLL kan erbjuda dig ett utvecklande jobb med stort utrymme för egna initiativ på en arbetsplats med engagerade och kunniga medarbetare.

Rollen
Tjänsten är bred och varierad, med fokus på såväl kvalificerade redovisningsuppgifter som arbete med förändringsprojekt och processutveckling. DLLs nordiska Financeavdelning är baserad i Stockholm och arbetar som ett Shared Service Center för samtliga nordiska filialer. Finance-organisationen består av Redovisning, Financial Control och Business Control. Teamet består av 20 personer, varav 8 personer inom Redovisning. I tjänsten som Senior Accountant rapporterar du direkt till DLLs Redovisningschef som du kommer ha ett tätt samarbete med.

Kontoret ligger på Birger Jarlsgatan i centrala Stockholm, med närhet till både storstadspuls och kommunikationer.

Dina arbetsuppgifter
Din tjänst kommer att vara uppdelad i två delar. Du kommer dels arbeta operativt med kvalificerad redovisning och bokslut, dels arbeta mer inriktat mot projekt och specialistområden inom redovisning härrörande från hela nordiska koncernen.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer bland annat bestå av att:
  • Arbeta med bokslut och framtagande av årsredovisning enligt IFRS.
  • Delta i, eller ansvara för olika typer av projekt inom redovisning.
  • Se till att dokumentation och processer är ändamålsenliga och effektiva avseende redovisning och extern rapportering.
  • Hålla dig à jour med förändringar inom regelverksområdet och implementera dessa.
Din profil
Du har en akademisk eller eftergymnasial utbildning inom ekonomi i kombination med minst 5 års erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete och är redo för nästa steg i din karriär. Vi ser att du har god kunskap inom redovisning och IFRS. Då DLL är ett internationellt bolag behöver du kommunicera obehindrat på svenska och engelska i både tal och skrift.

Du som person
För att trivas i rollen ser vi att du är en strukturerad person som inser vikten av att leverera arbete av hög kvalitet. Du har ett affärsmässigt förhållningssätt och förmågan att tänka strategiskt och se till helheten. Du trivs i samarbetet med andra och arbetar gärna i en roll med såväl interna som externa kontaktytor. DLL har höga mål för sin verksamhet och ser positivt på att du kommer med egna initiativ och förslag på förbättringar och effektiviseringar inom ditt område. Har du också både en hög professionalitet i kombination med en jordnära och prestigelös personlighet kommer du passa bra in i kulturen på DLL.

Detta erbjuds du
Hos DLL ser man personalen som sin största tillgång. Som anställd bidrar du till en informell och professionell atmosfär där alla uppmuntras till att skapa nätverk genom hela organisationen. Med samlad kompetens blir vi effektiva och kundfokuserade, och den främsta partnern inom finansiella lösningar.

Alla anställda får bl.a.
  • Två arbetsdagar per år att vara volontär för lokal välgörenhet
  • Hälsa- och välbefinnande program
  • Flexibla arbetstider med möjlighet att arbeta hemifrån (inom ansvarsområde)
  • Karriärmöjligheter: online-lärande och utvecklingsprogram
Ansökan
I denna rekrytering samarbetar DLL med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Kim Engdahl på Prodiem, tfn 073-445 50 14 eller Viktoria Simmingsköld på Prodiem, tfn 070-99 99 701.

Välkommen med din ansökan!

Sökord: Redovisningsekonom, Senior accountant, Redovisningskonsult, Ekonomiansvarig, Akademiker, Redovisning, Accounting, Redovisningsansvarig, IFRS, Internationellt, Finans, Ekonomi.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 3 dec 2019 (19 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

DLL har specialiserat sig på tillgångsbaserade finansieringslösningar för tillverkare, återförsäljare och distributörer av utrustning inom kontor, jordbruks-, livsmedels-, sjukvårds-, clean technology, transport- och byggindustrin. Vi är verksamma i mer än 35 länder och möjliggör för företag att införskaffa och använda den utrustning de behöver för att bedriva sin verksamhet och bidra på ett meningsfullt sätt till världen. Vårt erbjudande innefattar leasing, leverantörsfinansiering, kommersiell finansiering och life cycle asset management. Läs mer om företaget på www.dllgroup.com