Datainspektionen rekryterar registrator

Datainspektionen rekryterar registrator

EU:s dataskyddsreform, GDPR, innebär stora förändringar på integritetsskyddsområdet. Datainspektionen har fått fler uppgifter, bland annat att löpande följa och rapportera om utvecklingen inom integritetsskyddsområdet och att ta emot och hantera personuppgiftsincidenter. Myndigheten kommer att byta namn och samtidigt växa kraftigt. Det är en stor efterfrågan på information och utbildningar om den nya dataskyddsreformen. I augusti 2018 börjar den nya kamerabevakningslagen att gälla. Genom lagen får Datainspektionen hela ansvaret för tillsyn och tillståndsgivning av kamerabevakningen i Sverige.

Arbetsuppgifter

Som registrator ingår du i ett registratorsteam på den administrativa avdelningen. Som registrator företräder du myndigheten och ansvarar för öppning av inkommande post, diarieföring, registrering av ärenden i vårt ärendehanteringssystem samt andra förekommande administrativa uppgifter.

Arbetet innebär dels interna kontakter med våra medarbetare och externa kontakter med både privatpersoner, företag, organisationer, journalister och andra myndigheter som kontaktar Datainspektionen. Du arbetar i en händelserik arbetsmiljö, ofta i ett högt tempo. Vid behov kan även andra arbetsuppgifter på den administrativa avdelningen ingå.

Kvalifikationer

Vi söker dig med registratorsutbildning alternativt arbetslivserfarenhet motsvarande samma kompetens. Du har erfarenhet från liknande arbetsuppgifter inom myndighet och goda kunskaper gällande lagar och förordningar som styr offentlig verksamhet.

Du har en god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift och vi förutsätter att du är en van datoranvändare med goda IT-kunskaper gärna av ärendehanteringssystemet Platina och som ser dator och e-post som naturliga arbetsverktyg.

Som person är du strukturerad, ansvarstagande och noggrann. Du har en utpräglad känsla för service och trivs i en roll med stor variation i både tempo och arbetsbelastning. Du är effektiv och flexibel och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och att prioritera och omfördela arbetsuppgifter beroende på hur arbetsdagen ser ut. Eftersom tempot stundvis är högt på registraturen, ser vi gärna att du är stresstålig och har en förmåga att bibehålla ett gott bemötande även under stress. Vidare är du en person med ett gott omdöme som har lätt för att samarbeta och som trivs med att vara en del av ett arbetsteam.

Mycket stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Anställningens omfattning

Detta är en tillsvidareanställning med sex månaders provanställning. Tjänsten är en heltidstjänst med tillträde så snart som möjligt. Datainspektionen eftersträvar mångfald avseende ålder, kön och kulturell bakgrund. Tjänsten är en heltidstjänst, tillsvidareanställning. För ytterligare information om tjänsten och rekryteringsprocessen, kontakta Administrativ chef Karin Malmborg 08-6576129. Facklig representant är Adolf Slama 08-6576112

Hur ansöker jag?
Sista dag för ansökan är den 2018-06-24. Din ansökan skickar du till Datainspektionen, Box 8114, 104 20 Stockholm eller via e-post till datainspektionen@datainspektionen.se. Referens dnr 2018-8725
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Administration
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Poolia
Sista ansökningsdag 24 juni (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Poolia har ett fokus: att tillsätta kvalificerad kompetens på tjänstemannaområdet. Avgränsningen är vår styrka och det som gör oss till branschens kanske mest erfarna rekryteringskonsulter. Vi har en gedigen erfarenhet inom en rad specialistområden. Vi förstår företagen och deras affärsvillkor. Och vi har en urvalsfilosofi som identifierar varje individs unika förmågor. Tillsammans med en kvalitetssäkrad process, modern kandidatwebb och ledande digitala verktyg är detta grunden i vårt erbjudande - Rätt individ. På rätt plats. Alltid.