Business controller till Dahl Sveriges KAM-avdelning

Business controller till Dahl Sveriges KAM-avdelning

Är du en analytisk controller som vill arbeta med affärsuppföljning i en framgångsrik och väletablerad koncern? Då vill vi komma i kontakt med dig!

Vi söker nu en ny Business Controller till vårt Key account management- team. Arbetsplatsen är belägen på vårt huvudkontor i Bromma, Stockholm. Dahl siktar på att genom kontinuerlig utveckling tillhandahålla branschens ledande KAM-organisation där tillväxt möjliggörs genom proaktivitet och värdeskapande. KAM-gruppen hanterar i dagsläget ett trettiotal kunder vilka är rikstäckande och utvecklar affären i ett väl integrerat samarbete tillsammans med dessa.

Om rollen
Som Business controller arbetar du nära affären och bistår
KAM-organisation, försäljningschefer och affärsområdeschefer med både statistik och analys. Du följer upp grundorsaker till avvikelser och utmanar till korrigerande åtgärder och förbättringar. Du arbetar även i projekt där du bidrar med underlag och analys vid exempelvis koncept och kalkyleringar av större affärer. Som Business controller bidrar du till en mer professionell KAM-organisation samt ökar den ekonomiska förståelsen i organisationen. Detta genom att paketera och konceptualisera stora datamängder och presentera dem på ett enkelt och värdeskapande sätt, för Dahl och dess kunder.

Exempel på arbetsuppgifter;
 • Analysera och följa upp omsättning, resultat, rabatter, bonusar och kostnader i förhållande till mål och utveckling över tid.
 • Självständig uppföljning av kunders-, distrikts- och affärsområdens resultatutveckling.
 • Ta fram och presentera förbättrings- och prioriteringsförslag
 • Löpande rapportering av avtalad statistik till KAM-kunder
 • Ägandeskap för operativ, taktisk och strategisk affärsuppföljning med ansvar för att skapa struktur genom mallar för uppföljning, såväl lokalt som centralt
 • Förbereda och skapa underlag till ledningsgruppen samt vid behov genomföra avrapporteringar på ledningsnivå, såväl internt som externt.
Kvalifikationer
För att vara aktuell för tjänsten har du en ekonomiutbildning på högskolenivå (eller likvärdigt) och minst tre års tidigare erfarenhet av arbete med liknande arbetsuppgifter i en roll som exempelvis controller, konsult eller analytiker. Du har mycket goda kunskaper i program som hanterar stora datamängder (primärt Excel) samt Power Point för att paketera dina analyser och slutsatser.

Du har ett genuint intresse för siffror och trivs bäst när du arbetar nära affären och kan bidra med din affärsmässiga förståelse och analytiska förmåga. Rollen passar dig som vill analysera information, identifiera förbättringar och omsätta slutsatser till konkreta resultat.

Som Business controller hanterar du många uppgifter samtidigt vilket kräver ett metodiskt och strukturerat arbetssätt samt förmågan att prioritera hantera många arbetsuppgifter samtidigt.

Varför arbeta hos oss?
Dahl erbjuder en trivsam arbetsmiljö med positiv, hjälpsam och prestigelös atmosfär. Vi vill att samtliga medarbetare ska trivas, må bra och känna sig trygga i sina anställningar. Vi erbjuder marknadsmässiga löner, friskvårdsbidrag, företagshälsovård, pensionsavsättning och anslutning till kollektivavtal.

Vi har en stark tro på att våra medarbetare bidrar till vår framgång och vi är måna om att samtliga medarbetare ska kunna växa och göra karriär. Vi lägger därför stor vikt vid medarbetarutveckling och goda möjligheter till karriärutveckling.

Utöver ovanstående erbjuder vi bland annat
 • Flexibel arbetstid
 • Kompetensutveckling genom SGDS-akademin
 • Subventionerad lunch (Rikskortet)
 • Regelbundna hälsokontroller
 • Förmånliga personalrabatter vid inköp av Dahls eller dess systerföretag
 • Möjligheter att nyttja förmånliga rabatter på bland annat privatleasing av personbil, träningskort, glasögon och linser
 • Frivillig gruppförsäkring
Om Dahl
Dahl är ett handelsbolag vilket innebär att inköp, försäljning och logistik är vår kärnverksamhet. Vi ägs av den franska industrikoncernen Saint-Gobain och har över 100 års branscherfarenhet inom VVS. Vår vision är att vara den ledande värdeskaparen i branschen.

På Dahl drivs vi av att skapa värde för våra kunder, vi är marknadsledande och strävar efter att alltid göra allt lite bättre och att ge våra kunder det lilla extra. På Dahl är vi 1 200 engagerade medarbetare runt om i landet, från Ystad i söder till Kiruna i norr. Var och en och tillsammans strävar vi efter att upplevas som tillgängliga, tillförlitliga och kompetenta.

Vill du veta mer?
Frågor om tjänsten besvaras av Kristofer Zidén på SAM International, 070-6686399

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 25/11. Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.
Mer info
Kontaktperson Kristofer Zidén
Telefon 070-6686399
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.dahl.se/store/dahl
Sista ansökningsdag 25 nov (8 dagar kvar)