Project Controller till Dagab

Project Controller till Dagab

Om Dagab

Dagab skapar, lagerhåller och levererar sortimentet till Axfoodkoncernens kedjor såsom bl a Hemköp, Willys, Snabbgross, Urban Deli och Apohem. Vi utvecklar också egna varumärken, bl.a. Garant, Eldorado och Såklart. Dagab har en nyckelroll i Axfoods arbete med att ständigt effektivisera varuflödet från sortiment och inköp.

I Bålsta nordväst om Stockholm bygger Dagab ett 100 000 m2 stort logistikcenter. Anläggningen blir högautomatiserad och anpassad för att leverera mat och andra varor till omkring 10 miljoner människor. Dagabs verksamhet vilar på goda värderingar för jord, människa och samhälle - något som genomsyrar allt ifrån deras sortimentsutveckling och transport till hur man agerar mot dess medarbetare!

Det här erbjuder vi

Till ekonomiavdelningen på Dagab söker vi nu en Project Controller. Du kommer att ingå i Ekonomifunktionens ledningsgrupp och ansvara för uppföljning och rapportering kopplat till Dagab, tillika Axfoods, absolut största projekt. Utöver detta kommer du i rollen jobba som högra hand till CFO, Cecilia Mattsson, med ett bredare ansvar för ad hoc projekt kopplat till utveckling och effektivisering av hela ekonomifunktionen i stort.

Företagets gemensamma kärnvärden “vi utmanar”, “vi har koll”, “butiken är vår scen”, och “vi är starkare tillsammans” genomsyrar den dagliga verksamheten och skapar ett härligt arbetsklimat inom Dagab och Axfood. I rollen kommer du rapportera direkt till CFO.

Det här får du göra
  • Vara bryggan mellan ekonomi och projekt avseende finansiell styrning
  • Ansvara för att tillsammans med projektansvariga ta fram ekonomiska planer och styra verksamheten mot de finansiella målen
  • Stödja projektansvariga med ekonomiska analyser och insikter och proaktivt arbeta för att uppnå effektiviseringar
  • Stödja större projekt med verksamhetsgemensamma tidsplaner, instruktioner och mallar
  • Bidra till ökad digitalisering inom ekonomifunktionen i stort och kontinuerligt utveckla och effektivisera rutiner och processer
Vi söker dig som:
  • Är civilekonom eller har likvärdig utbildning.
  • 5+ års erfarenhet från en controller-/redovisningsinriktad tjänst.
  • Expertkunskaper inom office-paketet med fokus på excel.
Det är meriterande om du har:
  • Erfarenhet av att leda team
  • Arbetat i SAP och Microstrategy.
I rollen ställs det krav på att du är noggrann, analytisk och kvalitetsmedveten för att leverera underlag med god kvalitet. I din person är du självgående, kommunikativ, lyhörd och uppvisar god samarbetsförmåga.

Vad Dagab erbjuder dig

Vi välkomnar dig som vill vara med och skapa ett värde genom affärstänk, effektivisering och digitalisering inom controllingområdet. Här kommer du att trivas om du stimuleras av att ha ett affärsanalytiskt intresse kombinerat med många kontaktytor. Känner du igen dig? Då är detta en roll för dig. Hos Axfood och Dagab finns det goda möjligheter till att växa för rätt person. Axfood och Dagab arbetar medvetet och långsiktigt tillsammans med sina anställda för att utvecklas både som företag och individuellt. Du blir här erbjuden en trygg och stabil arbetsplats med högt i tak och stort utrymme för nya initiativ och idéer.

Övrigt
Start: Så snart som möjligt, enligt överenskommelse
Omfattning: Heltid
Plats: Stockholm, Torsplan
Lön: Enligt överenskommelse

Låter rollen som Project Controller till Dagab intressant? Urvalet sker löpande, tveka därför inte att ansöka redan idag! I denna rekryteringsprocess kommer stor vikt att läggas vid personliga egenskaper. Vi på Needo ser fram emot att höra från dig!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 8 juli 2022 (9 dagar kvar)