Controllerchef till DLL Finans, Stockholm

Controllerchef till DLL Finans, Stockholm

Vill du arbeta i ett bolag som ser bortom kortsiktiga vinster? Attraheras du av en organisation som har djup förståelse för sina samarbetspartners verksamheter och gemensamt skapar förutsättningar för framgång? Vi rekryterar för De Lage Landen Finans en Controllerchef till organisationen i Stockholm. I rollen som Controllerchef har du ansvar över uppföljning av verksamheten, budgetering och prognostisering i enlighet med våra långsiktiga mål. De Lage Landen är ett internationellt företag som erbjuder finansieringslösningar för kunder i olika branscher. I Stockholm sitter DLL's nordiska ekonomiorganisation som innehåller ca 20 medarbetare inom controlling, redovisning och kapital- samt likviditetshantering.

Som Controllerchef kommer du att vara ett strategiskt bollplank mot stakeholders internt gällande finansiella frågor kopplat till resultat, finansiella kontroller och effektiviseringar. Tjänsten är nyinrättad och du kommer som individ har stor möjlighet att påverka och forma rollen i takt med att tjänsten etableras i organisationen. Tjänsten är en viktig del i bolagets fortsatta utveckling och du rapporterar direkt till CFO. Kontoret ligger på Birger Jarlsgatan, mitt i centrala Stockholm.

Huvudsakliga arbetsuppgifter som controllerchef:
 • Bidra till affärsstrategi och affärsplanering från ett finansiellt perspektiv
 • Supportera CFO och övriga verksamhet med analys, Business Case och uppföljning av det finansiella resultatet, partnersamarbeten och andra nyckeltal
 • Ge råd till DLL:s chefer kring resultatförbättrande åtgärder, finansiella risker, prissättning, investeringar och affärsupplägg
 • Ansvarig för att planera, koordinera och driva budget- och prognosprocessen
 • Driva och vidareutveckla den månatliga finansiella rapporteringen till ledningen
 • Tillsammans med ditt team och redovisningschef tillse att vi bibehåller en god kontroll av våra finansiella processer, bl.a. genom att tillse att vi följer vårt interna kontrolramverk
 • Tillsammans med ditt team, driva förbättringsarbete inom Finance organisationen
 • Interagera med intern- och externrevisorer och tillse att vi följer våra processer och policys
 • Ad hoc förfrågningar relaterat till ditt ansvarsområde
Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig som har gedigen erfarenhet från att ha arbetat inom controlling, med minst 7 års erfarenhet inom både Financial-och Business Controlling. Du har tidigare arbetat med internationella ekonomifrågor och det är fördelaktigt om du har kunskap inom finansfrågor. Du har tidigare erfarenhet av ledarskap över en controllingfunktion och/eller rapporteringsenhet. Du har utbildning inom ekonomi eller motsvarande från högskola eller universitet. Du har erfarenhet av att leda både olika projekt inom ekonomi och verksamhet. Du har dokumenterad erfarenhet av att du kan driva rapporteringsarbetet från början till färdig slutprodukt. Du är van att arbeta i komplexa system och är vass inom Excel och PowerPoint. Du uttrycker dig obehindrat på svenska och engelska, i tal samt skrift.

Personliga egenskaper

För att passa i rollen som Controllerchef är du resultatorienterad, självdriven och proaktiv i ditt arbete. Vidare är du analytiskt lagd, ser detaljer och vill arbeta strukturerat. Du kan på ett pedagogiskt sätt förklara den finansiella utvecklingen på ett lättförståeligt sätt för olika intressenter inom organisationen. Du motiveras av att arbeta i en professionell arbetsmiljö där vi gör vårt yttersta för att vara en kompetent partner mot våra kunder. Du är duktig på att få med dig andra på dina initiativ och tycker om att ta en ledande roll i olika situationer för att nå uppsatta mål. Slutligen är du kommunikativt skicklig och har lätt för att bygga relationer över avdelningsgränser.

Placeringsort: Stockholm

Om De Lage Landen

DLL har specialiserat sig på tillgångsbaserade finansieringslösningar för tillverkare, återförsäljare och distributörer av utrustning inom kontor, jordbruks-, livsmedels-, sjukvårds-,”clean technology”, transport- och byggindustrin. Vi är verksamma i mer än 35 länder och möjliggöra för företag att införskaffa och använda den utrustning de behöver för att bedriva sin verksamhet och bidra på ett meningsfullt sätt till världen. Vårt erbjudande innefattar leasing, leverantörsfinansiering, kommersiell finansiering och ”life cycle asset management”.

För mer information, besök www.dllgroup.com

Detta erbjuds du i rollen som Controllerchef hos DLL:

Hos DLL anser vi att personalen är vår största tillgång. Det är därför du är en medlem hos oss, inte bara en anställd. Tillsammans skapar vi en informell och professionell atmosfär som är svår att hitta någon annanstans. Vi uppmuntrar också våra medlemmar att skapa nätverk inom organisationen för att med samlad kompetens vara så effektiva vi kan i att se mer än en kund och att arbeta hårdare som en partner.
 • Två arbetsdagar per år att vara volontär för lokal välgörenhet
 • Program för hälsa- och välbefinnande
 • Flexibla arbetstider med möjlighet att arbeta hemifrån (inom ansvarsområde)
 • Karriärmöjligheter: online-lärande och utvecklingsprogram
 • Kollektivavtal med attraktiva pensions- och försäkringspaket
I denna rekryteringsprocess samarbetar De Lage Landen med Meritmind. Tjänsten söker du genom att klicka här. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Casper von Sivers 08-128 567 29 eller Annika Vermunt 070-166 08 31. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma dokument.
Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Meritmind AB
Hemsida http://www.meritmind.se/
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)