Redovisningsekonom med stort systemintresse sökes till DHL

Redovisningsekonom med stort systemintresse sökes till DHL

På DHL arbetar vi med att få våra kunders vardag att fungera. Som ett av de ledande företagen i världen inom logistik, ser vi till att våra kunder får leverans av varor och material. Utan transporter stannar samhället, vi har ett viktigt uppdrag - Förena människor, förbättra liv. Som medarbetare hos oss är du en viktig nyckelspelare.

På DHL har vi massor att vara stolta över. Men det vi är mest stolta över är våra medarbetare. Och som medarbetare på DHL har du möjlighet att upptäcka och utveckla dina starka sidor. Ta chansen att vara en del av vårt skickliga globala team. Som en del av världens ledande logistikföretag och i en internationell koncern som finns i över 220 länder och territorier har du möjlighet att vidga dina vyer och uppnå resultat tillsammans med de bästa i branschen. Allt vi önskar av dig är ditt engagemang, att du tror på dig själv och att du har vad som krävs för att utföra jobbet!Din roll som redovisningsekonom


Funktionen Freight Sweden Accounting Team söker en redovisningsekonom till gruppen Record to Report (RtR). RtR ansvarar bland annat för redovisning, koncernrapportering, momsdeklarationer och årsredovisningar för DHL Freight, DHL Nordic och Gerlach. Teamet består idag av 6 personer och vi söker nu en kollega som ska ersätta en person som går vidare inom bolaget. Inom gruppen arbetar vi processinriktat och söker nu dig som vill vara med och bygga upp teamet efter allas förmågor och intressen och dela med dig av dina kunskaper men även utveckla dina egna och lära dig mer om redovisning i en stor organisation.

Bakgrund

För att lyckas i det här jobbet behöver du ha ett starkt driv och stor vilja att utvecklas inom redovisning. Några andra krav/önskemål för tjänsten är nedan:
  • Högskoleutbildning inom ekonomi
  • Minst 3-5 års arbetslivserfarenhet inom kvalificerad redovisning,
  • Erfarenhet av redovisning enligt IFRS eller K3- regelverk
  • Flytande i svenska och engelska i tal och skrift
  • God systemvana/systemintresse och erfarenhet av att arbeta i n systemintensiv miljö
  • Du behärskar Officepaketet väl och Excel i synnerhet.
Personliga egenskaper

Hur du är som person är viktigt för oss! Vi verkar i en internationell miljö men har en familjär stämning på kontoret där vi bryr oss om våra kollegor. För att trivas hos oss är du en person som kan planera och driva ditt arbete själv likväl som att arbeta i team. Du har förmågan att se problem och själv komma med lösningar. Du tar ansvar för din leverans och utför ditt arbete strukturerat och noggrant. Du har en förmåga att bygga relationer och kommunicera med olika typer av individer, på olika nivåer i vår organisation. Vidare kan du på ett självständigt sätt ansvara för din egen utveckling genom att ta reda på information och lära dig nya uppgifter.

För oss är det viktigt att du motiveras av att göra saker bättre och effektivare. Du kommer väl till din rätt när du får förbättra och utveckla processer och rutiner som en del i ditt arbete

Vad erbjuder vi dig?

Vi på DHL trivs och många av oss har jobbat här länge. Vi är ett företag som ser våra medarbetares utveckling och potential - vi vågar satsa på våra medarbetare! I det stora globala, och internationella bolaget som vi är, har vi en härlig teamkänsla med familjär stämning där vi respekterar varandra. Här finns mycket medarbetarengagemang samt humor och vi tycker om att fira våra framgångar. Vi är certifierade i Top Employer vilket innebär att vi är en arbetsgivare som erbjuder den bästa arbetsmiljön för medarbetare att utvecklas både professionellt och personligt. Miljö och hållbarhet är viktigt för oss, vi arbetar ständigt med att utvecklas för att ligga i framkant, vilket uppmärksammas och ger resultat. Vi tar ansvar och blev bland annat utsedda till branschvinnare av Sustainable Brand Index B2B för tredje året i rad.

Häng med oss bakom kulisserna, följ oss på Instagram

Eller kika närmare på DHL - vårt varumärke, DHL Freight - globalt eller DHL Freight Sverige

Enligt EU-direktiv (2009/52/EG) måste vi som arbetsgivare kunna påvisa våra medarbetares rättighet att arbeta inom EU. Vid en anställning på DHL måste du därför kunna uppvisa din rätt att arbeta inom EU genom medborgarskap (exempelvis pass) eller i annat fall uppvisa ditt arbetstillstånd. Vi genomför bakgrundskontroller på alla våra slutkandidater.

DHL är marknadsledande inom logistikbranschen och är "logistikbolaget för hela världen". DHL erbjuder expertis inom internationell express-, flyg- och sjöfrakt, väg- och tågtransport, kontraktslogistik samt internationella brevtjänster. DHL ingår i koncernen Deutsche Post DHL som finns i 220 länder och har 570 000 anställda. Genom sitt globala nätverk kan DHL erbjuda sina kunder högsta kvalitet kombinerat med god lokal kännedom. Allt för att på bästa sätt kunna tillgodose kundens behov av tjänster som täcker hela varuflödeskedjan. DHL tar sitt sociala ansvar genom att löpande arbeta med åtgärder för att minska klimatpåverkan och genom att bidra med katastrofhantering samt utbildning. DHL i Sverige har cirka 4000 medarbetare och 65 kontor, terminaler och stationer runt om i Sverige. Våra kunder är viktiga för oss och varje kontakttillfälle som en kund har med DHL ska vara kopplad till en positiv känsla.

Anställning

Anställningen är en tillsvidaretjänst med 6 månaders provanställning via Meritmind- Brightby.

Start: så snart som möjligt med hänsyn till uppsägningstid

Placering: Solna

Vad erbjuder vi dig?

Som anställd på Brightby erbjuder vi dig ett stort utbud av utbildningar och seminarium samt föreläsningar och konsultträffar. Utöver detta har du som konsult, tillgång till ett digitalt utbildningsverktyg för att effektivisera din vardag och få kompetensutveckling på ett enkelt och snabbt sätt. Allt för att du ska få möjlighet att kompetensutvecklas och trivas i din roll som konsult.

Som konsult på Brightby Bemanning har du en trygg anställning som omfattas av kollektivavtal. Självklart har vi också förmåner som försäkringar, friskvårdsbidrag, företagshälsovård och tillgång till förmånsportalen Benify.

Brightby Bemanning är Meritminds erbjudande av högkvalitativa bemanningstjänster inom ekonomi, bank, finans och försäkring. Meritmind är specialister på kvalificerade ekonomitjänster och datadriven styrning. Vi är ledande inom vår nisch och har förmodligen branschens största nätverk av ekonomer. Varje år söker ca 18 000 kandidater jobb via oss. Vi är i dagsläget 370 anställda, omsätter en halv miljard och är verksamma i Sverige. Vår värderingsstyrda organisation kombinerar det kommersiella med omtanke. Läs mer på meritmind.se

För mer information är du välkommen att kontakta Carolina Löfgren på carolina.lofgren@meritmind.se. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Brightby Bemanning arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet GDPR-lagstiftningen)
  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civil-status, familjesituation/barn, etniskt ursprung, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning
  • Se till att namn och kontaktuppgifter står med på ditt CV
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument, lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil
  • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Meritmind AB
Hemsida http://www.meritmind.se/
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)