Business Controller till DHL Freight

Business Controller till DHL Freight

På DHL arbetar vi med att få våra kunders vardag att fungera. Som ett av de ledande företagen i världen inom logistik, ser vi till att våra kunder får leverans av varor och material. Utan transporter stannar samhället, vi har ett viktigt uppdrag - Förena människor, förbättra liv. Som medarbetare hos oss är du en viktig nyckelspelare.

Vi utökar nu vår controllerfunktion och söker ytterligare en Business Controller som kommer att ingå i ett drivet team på 4 personer som supporterar ledningen, affären och avdelningar inom TBO Funktionen (Terminal-Based-Operations), som är alla våra 25 terminaler runt om i Sverige. Ditt ansvarsområde kommer att vara inriktat mot budget, prognos- och rapporteringsarbete samt uppföljning och analys av TBO's resultat. Du kommer att arbeta nära verksamheten och vara delaktig i vårt förbättringsarbete. DHL Freight omsätter ca 8 miljarder.

Vi söker dig som har potential att utvecklas i rollen och som innehar ledaregenskaper för att kunna växa med gruppen framöver. Teamet arbetar med ett proaktivt synsätt och har en viktig funktion i vår fortsatta framgång. Du kommer att rapportera till Business Controller Manager TBO och arbeta på vårt fina kontor i Frösunda.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
 • Analysarbete baserat på utfall och fastställande av orsaker till avvikelser, vidta åtgärder och uppföljning av dessa
 • Identifiera trender och proaktivt driva förbättringsarbete
 • Planera och genomföra budget, prognos och rapportering
 • Arbete med vår affärsplan inklusive beslutade aktiviteter. Följa upp, rapportera samt diskutera och initiera åtgärder i samråd med respektive ansvarig
 • Stödja våra resultatansvariga med uppföljning och analys av ekonomiska utfall och nyckeltal
 • Medverka i och ibland leda projekt
 • Utveckla och säkerställa processer
Personliga egenskaper och erfarenheter:

Här kommer du att ha många kontaktytor, vilket innebär att du kommer ha nytta av din kommunikativa förmåga. Tyngdpunkten i rollen är analys, men där du också behöver kunna lyfta fram dina tankar och förslag och presentera dem på ett pedagogiskt sätt för verksamheten. Här arbetar vi tillsammans mot gemensamma mål och stöttar varandra, därför söker vi också en lagspelare. Välkommen till vårt trevliga och kunniga team!

I övrigt har du en högskoleutbildning inom ekonomi samt ett par års arbetslivserfarenhet inom Financial eller Business Control, gärna också en bakgrund inom redovisning, men det är inget krav. Har du erfarenhet inom transport och logistikbranschen är det meriterande, liksom erfarenhet från storbolagsmiljö och transaktionsintensiva företag. I övrigt kräver tjänsten mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift samt goda kunskaper i Officepaketet, i synnerhet i Excel.

DHL Freights erbjuder:

Vi på DHL trivs och många av oss har jobbat här länge. Vi är ett företag som ser våra medarbetares utveckling och potential - vi vågar satsa på våra medarbetare! I det stora globala, och internationella bolaget som vi är, har vi en härlig teamkänsla med familjär stämning där vi respekterar varandra. Här finns mycket medarbetarengagemang samt humor och vi tycker om att fira våra framgångar. Vi är certifierade i Top Employer vilket innebär att vi är en arbetsgivare som erbjuder den bästa arbetsmiljön för medarbetare att utvecklas både professionellt och personligt. Miljö och hållbarhet är viktigt för oss, vi arbetar ständigt med att utvecklas för att ligga i framkant, vilket uppmärksammas och ger resultat. Vi tar ansvar och blev bland annat utsedda till branschvinnare av Sustainable Brand Index B2B för tredje året i rad.

Placeringsort: Solna

Om DHL

DHL är marknadsledande inom logistikbranschen och är "logistikbolaget för hela världen". DHL erbjuder expertis inom internationell express-, flyg- och sjöfrakt, väg- och tågtransport, kontraktslogistik samt internationella brevtjänster. DHL ingår i koncernen Deutsche Post DHL som finns i 220 länder och har 570 000 anställda. Genom sitt globala nätverk kan DHL erbjuda sina kunder högsta kvalitet kombinerat med god lokal kännedom. Allt för att på bästa sätt kunna tillgodose kundens behov av tjänster som täcker hela varuflödeskedjan. DHL tar sitt sociala ansvar genom att löpande arbeta med åtgärder för att minska klimatpåverkan och genom att bidra med katastrofhantering samt utbildning. DHL i Sverige har cirka 4 000 medarbetare och 65 kontor, terminaler och stationer runt om i Sverige. Våra kunder är viktiga för oss och varje kontakttillfälle som en kund har med DHL ska vara kopplad till en positiv känsla.

Enligt EU-direktiv (2009/52/EG) måste vi som arbetsgivare kunna påvisa våra medarbetares rättighet att arbeta inom EU. Vid en anställning på DHL måste du därför kunna uppvisa din rätt att arbeta inom EU genom medborgarskap (exempelvis pass) eller i annat fall uppvisa ditt arbetstillstånd. Vi genomför bakgrundskontroller på alla våra slutkandidater.

I denna rekryteringsprocess samarbetar DHL Freight med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Annika Vermunt070-166 08 31 eller Johan Jellheden076-629 29 37. Intervjuer och urval sker löpande så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.
Välkommen med din ansökan!

"Business Controller"; "Business Analyst"; "Controller"; "Affärscontroller"
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Meritmind AB
Hemsida http://www.meritmind.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)