DHL Express söker en senior Löneadministratör med Teamleaderansvar!

DHL Express söker en senior Löneadministratör med Teamleaderansvar!

DHL Express är världens ledande leverantör av internationella expresstransporter och nu söker vi dig som vill vara en del av världens mest internationella företag och måla världen gul.

Vill du jobba med Payroll på en av Sveriges bästa arbetsplatser?
Vi har sex år i rad blivit certifierade till "Top Employer" och är topp 10 bästa arbetsplats i Sverige enligt Great Place to work´s årliga undersökning. Hos oss är det människorna som räknas!

En väl fungerande lönehantering är en avgörande del för att vara en arbetsplats i världsklass. För att bidra till det arbetet söker vi nu en senior Löneadministratör och Teamleader till payroll teamet.

Arbetsuppgifter
Du kommer tillsammans med medarbetare i payroll teamet att arbeta med månatliga lönekörningar inklusive lön, sociala avgifter, bonus, pensioner mm. samt med de årliga processerna, exempelvis lönejusteringar, årsrapportering av kontrolluppgifter, bonusutbetalningar och avstämningar med vår ekonomiavdelning. I rollen ingår också löpande rapporteringar av statistik till interna och externa intressenter.

Som Teamleader förväntas du också ansvara för, driva, planera och utveckla vårt lönearbete tillsammans med payroll teamet. Du coachar och utvecklar teamet för att tillsammans nå det gemensamma målet – en lönehantering i världsklass!

Vem är du?
Du kommer att hantera det löpande lönearbetet med stort fokus på högsta möjliga kvalitet och effektivitet och för att lyckas med det krävs att du är analytisk, lösningsorienterad och strukturerad. Du är social och trivs med ett kundorienterat arbete som stundtals är stressigt och kan ställa dig inför pressade situationer.

Du är van att arbeta självständigt och i team samt sätter dig snabbt in i nya områden och situationer. Utöver det förväntas du ha en konsultativ och serviceinriktad inställning gentemot våra medarbetare och chefer när de kontaktar dig med sina frågor.

Som person är du glad, positiv och engagerad och motiveras av utmaningen att utveckla vårt payroll team genom att jobba med ständiga förbättringar

Kvalifikationer
 • Minst 5 års arbetslivserfarenhet inom löneadministration
 • Erfarenhet och kunskap i Agda PS
 • Fullständig gymnasieutbildning samt utbildning inom lönehantering eller motsvarande dokumenterad arbetslivserfarenhet
 • Erfarenhet från att driva och implementera projekt, såsom processer och system.
 • Behärskar svenska flytande i tal och skrift
Vi tror också att du har god förståelse för, vana av och helhetsperspektiv på hela löneprocessen inklusive lönerevision, semesterårsskifte och rapportering. Du har arbetat med externa samarbetspartners såsom pensionsbolag, SCB och Försäkringskassan.

Meriterande
 • Erfarenhet från Transports kollektiv- och tjänstemannaavtal
 • Erfarenhet från arbete med och i något workforce management system, gärna Quinyx
 • Goda kunskaper i engelska är meriterande
Vi erbjuder dig
 • En chans till att få vara med på vår resa till att bli Sveriges bästa arbetsplats!
 • Möjligheten att bli en Certifierad Internationell Specialist (CIS) genom vårt interna utbildningspaket.
 • Spännande och utvecklande arbetsuppgifter i ett marknadsledande företag
 • Grymma kollegor och många skratt i vardagen
Du kommer att sitta tillsammans med övriga Payroll teamet tillsammans med dina HR kollegor i vårt huvudkontor i Västberga.

Är din nya karriär hos oss på DHL Express? Välkommen med din ansökan!

Sista ansökningsdag 2020-08-10

Urval och intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen. Vid frågor kring tjänsten vänligen kontakta Lisa Göthberg på lisa.gothberg@dhl.com.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll HR & Personal, Löner & Förmåner
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.dhl.se/
Sista ansökningsdag 10 aug 2020 (26 dagar kvar)