Redovisningschef till Craftor, Stockholm

Redovisningschef till Craftor, Stockholm

Tycker du om att verka i bolag med stark tillväxt på en marknad med stor potential? Vill du arbeta i ett bolag som bygger samhällsviktig infrastruktur?

För entreprenadbolaget Craftor rekryterar vi nu en ambitiös, handlingskraftig och analytisk redovisningschef. Som redovisningschef söker vi dig med erfarenhet av kvalificerat bokslutsarbete som vill vidareutvecklas och arbeta i ett växande bolag i en dynamisk miljö direkt under CFO.

Craftor är en kraftentreprenör som arbetar som huvudentreprenör åt Sveriges största elnätsägare. Craftor ingår i Eleda Infra Services Group som i sin tur ägs av Altor Equity Partners. Som redovisningschef kommer du arbeta på huvudkontoret i Sollentuna och leda ett team på två personer samt ha en stödjande roll till dotterbolag. Du samarbetar med, och rapporterar till, CFO.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden som redovisningschef:
 • Ansvara för månads- och årsbokslut tillsammans med redovisningsteamet (2 kollegor)
 • Delaktig i finansiell rapportering
 • Hantering av projektredovisning
 • Skatt och moms
 • Ansvar för deklarationer och årsredovisning
 • Databearbetning och utredningsarbete
 • Kontinuerligt utveckla och förbättra ekonomistyrningen
 • Analys i samband med förvärvsbaserad expansion
 • Kontakt mot revisorer och Skatteverket
Kvalifikationer och erfarenhet:

Vi söker dig med en högskoleutbildning inom ekonomi och cirka 5-10 års erfarenhet från att självständigt ha arbetat med månads- och årsbokslutsprocesser, alternativt har bakgrund inom revision. Du har erfarenhet av projektredovisning och det är meriterande men inget krav om du har kunskap i successiv vinstavräkning samt att du tidigare har arbetat inom bygg-, anläggnings- eller entreprenadbolag. Vidare har du varit delaktig i, och helst ansvarat för, arbete kring årsredovisning. Om du tidigare arbetat som Team-leader eller personalledande ser vi det som en fördel men inget krav. Du har mycket goda kunskaper inom Excel, databearbetning och övriga Office-paketet. Slutligen uttrycker du dig obehindrat på svenska och engelska i tal och text.

Personliga egenskaper:

För att trivas i rollen som redovisningschef är du som person kvalitetsmedveten och ansvarstagande. Du är analytiskt lagd och trivs i dynamiska arbetsmiljöer där företagets tillväxt ställer krav på nya infallsvinklar på ekonomiarbetet. Du kan ta initiativ i olika frågor och arbetar alltid proaktivt. Du har en god pedagogisk förmåga och trivs i att ha en stödjande roll både mot ekonomifunktionen samt mot den operativa verksamheten. Du uppskattar att vara del av en verksamhet med goda relationer mellan kollegor och tycker om att arbeta med ständiga förbättringar kopplande till processer och rutiner.

Vad erbjuds du hos Craftor?
 • Att få arbeta i ett bolag med handlingskraft i en positiv företagskultur med stark intern gemenskap
 • En flexibel arbetsmiljö som präglas av entreprenörskap
 • Ett företag med Best-in-class medarbetarnöjdhet
 • En viktig position som redovisningschef som agerar som länk mellan ekonomifunktion och operativ verksamhet
 • En roll där du samarbetar nära med CFO
 • Möjligheten att få utöka din kunskap i komplexa frågor kopplade till projektekonomi och succesiv vinstavräkning
Placeringsort: Stockholm

Om Craftor:

Craftor är en expansiv kraftentreprenör som projekterar och bygger kompletta stations-, linje och kabelanläggningar åt nätägare och kraftproducenter. Craftor bedriver samhällsviktig verksamhet åt kunder som äger Sveriges infrastruktur för överföring av elkraft. Vi är specialiserade på högre spänningsnivåer, upp till 400kV, och har en branschledande kompetens inom alla våra marknadssegment. Craftor, som idag har 130 anställda med en omsättning på 1,2 MRD SEK 2020, grundades 1983 och ingår i koncernen Eleda Infra Services Group. Tillsammans har vi den kunskap, erfarenhet och finansiella styrka som krävs för att genomföra infrastrukturella projekt oavsett storlek och komplexitet. Vi bedriver verksamhet i hela Sverige med utgångspunkt från våra etableringar i Stockholm, Göteborg och Malmö. Mer information om oss finner du på vår hemsida www.craftor.se

I denna rekryteringsprocess samarbetar Craftor med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind Casper von Sivers 08-128 567 29. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan
 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civil status, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.
Välkommen med din ansökan!

Sökord: "Redovisningschef", "Chef", "Redovisning"
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Meritmind AB
Hemsida http://www.meritmind.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)