SEB söker seniora medarbetare inom KYC – AML

SEB söker seniora medarbetare inom KYC – AML

Vill du vara med och påverka och hjälpa oss att bygga vidare på vår enhet som arbetar mot penningtvätt och finansiering av illegal verksamhet? Då är du rätt person för jobbet!

Om jobbet
Vi bygger vidare på vår centraliserad enhet för KYC- och AML (Know your customer, Anti Money Laundry) i SEB och nu söker vi seniora medarbetare till våra team, analytiker till vårt Review teamet samt KYC/AML specialister till Support teamet.

Review teamet utför riskbaserad kundanalys inom processen för KYC-granskningar, analyserar riskerna förknippade med kundbeteende. Teamets dagliga arbete innebär regelbunden kontakt med affärsenheter, med kunder samt Compliance. Ansvaret är att tillhandahålla högkvalitativa, effektiva och exakta KYC-granskningar. En Analytiker inom Review teamet är ansvarig för att samla in, analysera och lagra KYC´s information och dokumentation.

Supportteam är ansvariga för rådgivning och stöd till medarbetare/kunder. Uppdraget är att förbättra kvalitet på rådgivningen, säkerställ att vi efterlever regelverk genom att tex förbättra de arbetsmetoder som finns idag, utveckla interna instruktioner samt uppdatera instruktionsverktyget samt vara tillgängliga på email/telefon för att svara på frågor.

En stor del i bägge rollerna är att i samarbete med ditt team att bidra till ständiga förbättringar för effektiva arbetsmetoder.

Vem är du?
Vi ser att du har varit yrkesverksam inom området några år samt att du brinner för ämnet. Vi söker dig som är prestigelös och har hög integritet. Du är van att uttrycka dig till människor med olika organisatoriska nivåer och därav har goda kommunikations- och nätverksegenskaper. Du är en lagspelare som har hög grad av initiativ, drivkraft och intresse för att tillhandahålla en service av hög kvalitet.

För att lyckas i denna position ser vi att du har en akademisk examen eller motsvarande samt relevant erfarenhet från bank eller myndighet. Som en del av en global organisation, behöver du kunna tala och skriva både engelska samt svenska obehindrat.

Läs mer om hur det är att arbeta på SEB www.sebgroup.com/career

På SEB är vi övertygade om att inkludering och mångfald är avgörande för att kunna bygga starka och bra team och för att vårt företag ska vara hållbart för framtiden. Vi strävar efter att ha en inkluderande och värderingsdriven kultur där vi alla känner oss uppskattade, respekterade och involverade oavsett bakgrund, erfarenhet, tro, kön, ålder eller varifrån vi kommer.

Bra personer känner ofta bra personer - dela gärna annonsen om du har en vän som skulle älska det här jobbet!

Välkommen med din ansökan
Om dessa rollbeskrivningar passar dig, ansök! Bifoga ditt CV och ett personligt brev där du beskriver dig själv och vad du kan bidra med på SEB. Då rekryteringen sker under semesterperiod så kan processen ta något längre tid. Skicka in din ansökan idag, men senaste datum för ansökan är den 20 augusti. Om du har frågor om analytiker tjänsten kan du kontakta Catherine Cloarec, Catherine.Cloarec@seb.se och frågor avseende specialist tjänsten kontakta Ulrika Jalkner, ulrika.jalkner@seb.se
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Bank, Finans & Försäkring, Försäkring
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 20 aug 2020 (8 dagar kvar)