UI Designer

UI Designer

Compricer söker en UI-designer

Var med och hjälp Sveriges hushåll bli lite rikare!

Compricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi och hjälper varje år flera hundra tusen svenskar att ta bättre ekonomiska beslut. Fintech har aldrig varit hetare och hela branschen genomgår just nu en spännande och kul förändring för att möta nya användarbehov. Just nu är vi i startgroparna av en omvandling av vår befintliga produkt och rustar inför framtida utmaningar. Vi söker därför en kreativ UI-designer med en god stilkänsla och ett öga för trender inom webbdesign.

Som UI-designer kommer du att arbeta tätt med ett sammansvetsat produkt- och designteam för att förflytta och förbättra designen på Compricer. Tillsammans med andra nyckelpersoner inom företaget är du med och skruvar på en redan högpresterande konsumentprodukt, med mycket trafik, i syfte att förenkla och underlätta privatekonomiska beslut.

Så, vad blir din utmaning?

Din utmaning blir att kontinuerligt förbättra och utveckla den visuella upplevelsen av vår produkt. Vi arbetar aktivt med användarcentrerad design för att förbättra upplevelsen för våra kunder och du kommer att ha stor kreativ frihet att förvandla användartestade wireframes till färdig design. Över tid kommer du ta direkt ägandeskap över Compricers visuella brand och grafiska formgivning.

Vem är du som vi letar efter?
 • Du har erfarenhet av och intresse för att arbeta med responsiv design i nära samarbete med UX-designers och frontendutvecklare
 • Du har erfarenhet av och intresse för att bygga och underhålla visuella komponentbibliotek i Sketch eller motsvarande program
 • Du kan skapa enklare vektorbaserade ikoner
 • Du har en passion för att ständigt förbättra och förenkla
 • Du är öppen och prestigelös och ser dig själv som en lagspelare
 • Du är självgående, noggrann och tar beslut som du kan underbygga och förklara för resten av teamet
 • Du behärskar svenska och engelska såväl i tal som skrift


Extra plus om du har

 • Förståelse för UX-design
 • Förståelse för tillgänglig design och WCAG 2.1
 • Erfarenhet av att visualisera data (så som diagram och grafer)
 • Erfarenhet inom fintech
En del av Schibsted

Genom Schibsted får du tillgång till en större familj. Compricer ingår i affärsområdet Schibsted Growth och inom det och hela Schibstedkoncernen finns det möjlighet att ingå i olika forum för kompetensdelning och samarbeten.

Vi bryr oss om dig och fokuserar både på din personliga och professionella utveckling. Därför har vi skapat Schibsted Life, vårt friskvårdsinitiativ! Målet är att skapa en god arbetsmiljö där du kan växa både som professionell och privatperson, känna dig engagerad i ditt arbete och tycka om att gå till jobbet varje dag.

Vi vill också ge dig möjlighet att vässa dina kunskaper och vidga dina vyer, varför vi erbjuder vidareutbildning och utveckling inom ramen för Schibsted Learning & Development (Learning Lab).

Ansökan

Låter detta spännande? Skicka i så fall in ditt CV tillsammans med ett personligt brev och en portfolio.

Tjänsten är på heltid och urvalet sker löpande.

Tillträde sker snarast med hänsyn till eventuell uppsägningstid.

Har du frågor eller funderingar? Kontakta vår UX lead Ebba Tornérhielm på ebba.tornerhielm@compricer.se

Som en del av den här processen kommer vi att göra en bakgrundskontroll på slutkandidaten.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, UX & Webbdesign
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Compricer grundades år 2005 för att hjälpa dig att hitta bättre avtal för din privatekonomi. Vi tyckte helt enkelt att det fanns för få bra jämförelsetjänster som kunde hjälpa dig med försäkringar, elavtal, banktjänster och bredbandsleverantörer. Idag är vi Sveriges största jämförelsetjänst och hjälper varje månad tusentals svenskar till bättre privatekonomi. Vi jämför tjänster från över 350 företag, både jättarna och uppstickarna. Compricer är helt kostnadsfritt för dig som konsument, istället får vi betalt från de företag du väljer att köpa tjänster ifrån.

Vi är i dagsläget cirka 130 anställda hos Compricer och sitter tillsammans i ljusa och moderna lokaler belägna i centrala Stockholm. Sedan hösten 2013 är Compricer en del av Schibsted Media Group med systerbolag så som Blocket, Aftonbladet, Lendo, Prisjakt och SvD.