Compricer (Schibsted Growth) söker en affärsnära business controller (Vikariat)

Compricer (Schibsted Growth) söker en affärsnära business controller (Vikariat)

Vi söker nu en entusiastisk och affärsorienterad person som kan hjälpa Compricer att bli ännu starkare. Compricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi och hjälper varje år flera hundra tusen svenskar till ett bättre val i deras privatekonomi. Compricer är en del av Schibsted Growth, där Schibsted har samlat flera tillväxtbolag, både nystartade och mera etablerade, som man ser har en stor potential, ambitiösa idéer och skalbara affärsmodeller. Som business controller på Compricer kommer du att få arbeta nära Compricers vd, finansteamet på Schibsted Growth och andra nyckelpersoner.

Kort om rollen

Vi erbjuder en roll som Business Controller där du genom att addera det finansiella perspektivet kommer att ha en mycket viktig del i affären för Compricer. Vi vill att du arbetar nära verksamheten och agerar som en proaktiv sparringpartner. Mer konkret innebär det:
 • Löpande uppföljning och analys av intäkter och kostnader, fokus på lönsamhet och kostnadskontroll
 • Bokslut - analyserar, rapporterar och följer upp företagets olika delar i syfte att säkerställa både kort- och långsiktiga mål.
 • Extern rapportering. Bokslutskommentarer och analyser
 • Budget och prognosarbete
 • Business partner som både stödjer och utmanar verksamheten genom: business case, olika projekt, lönsamhetsuppföljning per kategori, intern rapportering, beslutsunderlag och proaktivt föreslå förbättringsåtgärder.
 • Ta ett ansvar för att säkra och utveckla KPI-rapporter
 • Säljcontrolling, stötta de olika callcenter funktionerna med säljuppföljning, analyser, lönsamhet per säljare, provisionsmodeller etc
Rollen är ett vikarat på ca 1 år.

För att trivas och vara framgångsrik i rollen tror vi att du:

Är engagerad, driven och prestigelös som person. Du är nyfiken att verkligen förstå affären och dess olika delar och på så vis kunna hjälpa till att utveckla och driva den framåt. Driven i att vilja bidra med och implementera idéer, projekt och förbättringsmöjligheter för att driva Compricers affär framåt.

Du kan med enkelhet växla mellan detaljer och helhetsbild då du kommer att jobba både operativt och strategiskt. Du är ambitiös och arbetar självgående men jobbar även mycket bra i grupp. Du är en god kommunikatör med social förmåga. Självklart är du strukturerad, noggrann, håller deadlines och levererar kvalitet.

Kvalifikationer
 • Civilekonom
 • Erfarenhet från redovisning och kvalificerat controllerarbete i minst fyra år.
 • Vi ser gärna att du har erfarenhet ifrån en digital verksamhet
 • Van användare av ekonomisystem & har bra systemförståelse
 • Van att hantera, bearbeta och analysera stora mängder data
 • Mycket goda kunskaper inom Microsoft Office
Som en del av denna process kommer vi att göra en bakgrundskontroll på slutkandidat.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Vikariat
Sista ansökningsdag 28 apr 2019 (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Compricer grundades år 2005 för att hjälpa dig att hitta bättre avtal för din privatekonomi. Vi tyckte helt enkelt att det fanns för få bra jämförelsetjänster som kunde hjälpa dig med försäkringar, elavtal, banktjänster och bredbandsleverantörer. Idag är vi Sveriges största jämförelsetjänst och hjälper varje månad tusentals svenskar till bättre privatekonomi. Vi jämför tjänster från över 350 företag, både jättarna och uppstickarna. Compricer är helt kostnadsfritt för dig som konsument, istället får vi betalt från de företag du väljer att köpa tjänster ifrån.

Vi är i dagsläget cirka 130 anställda hos Compricer och sitter tillsammans i ljusa och moderna lokaler belägna i centrala Stockholm. Sedan hösten 2013 är Compricer en del av Schibsted Media Group med systerbolag så som Blocket, Aftonbladet, Lendo, Prisjakt och SvD.