Vill du arbeta som väktare i sommar?

Vill du arbeta som väktare i sommar?

Om tjänsterna
Vi söker nu väktare för arbete i Storstockholms lokaltrafik (SL) under sommaren 2020.
Som väktare i kollektivtrafiken arbetar du för att öka tryggheten och säkerheten samt förebygga och förhindra skadegörelse på SL:s egendom och att obehöriga befinner sig på eller kring spårområdena och dess anläggningar.
Bevakningen görs till fots eller med bil, framför allt på egen hand men även tillsammans med en kollega. Arbetet innebär även mer traditionella väktartjänster såsom stationär bevakning av objekt där du förväntas leverera trygghet och service till våra uppdragsgivare, deras kunder och medarbetare.
Verksamheten pågår dygnet runt, alla dagar i veckan vilket innebär arbete på obekväma arbetstider och arbetspassen är också många gånger långa. Mycket av arbetet utförs utomhus, året om, trots värme, kyla, regn eller blåst.

Som väktare utgår du från CSG:s lokaler i Stadshagen eller City men arbetet utförs i de södra delarna av Storstockholmsområdet.

Vad kan CSG erbjuda?
Utöver själva väktarutbildningen tillhandahåller vi även flertalet utbildningar som är kravställda för personer som ska tjänstgöra i SL-uppdraget samt arbeta i eller i närheten av spår.

Då arbetspassen ofta är långa och man arbetar på s.k. 5:2- eller 5:4-schema så innebär det även att man har längre sammanhängande perioder av ledighet.

Vår målsättning är givetvis att du ska trivas och vilja fortsätta din anställning hos oss även efter sommaren, antingen på behovs-basis eller på hel-/deltid.

För personer som bor på annan ort har CSG övernattningsboende att erbjuda till ett självkostnadspris de dagar man tjänstgör.

Lön enligt kollektivavtal mellan Säkerhetsföretagen och Transportarbetareförbundet.

Vem söker vi?
Vi söker dig som vill utbilda dig till väktare och som kan arbeta heltid i sommar, antingen dag eller natt, minst en av två semesterperioder men gärna båda.

Semesterperiod 1: 26 juni – 23 juli
Semesterperiod 2: 24 juli – 20 augusti

Dina personliga egenskaper ser vi som mycket viktiga och lägger stor vikt vid att du är en engagerad medarbetare som alltid gör ditt bästa. Väktaryrket i sig kräver ett högt säkerhetstänk och i detta uppdrag är det extra viktigt då du bland annat kommer att arbeta på eller nära spårområden.
Du har en social kompetens och en förmåga att samarbeta och samverka med andra oavsett kön, etnicitet, religion eller sexuell läggning. Uppdraget ställer också höga krav på tidspassning.
Du måste ha lätt för att ta till dig och följa instruktioner samtidigt som du måste kunna ta egna initiativ i de fall det krävs. Mycket av arbetet är ensambevakning och du måste därför som person vara lugn och trygg samt självgående.
Grundkrav på dig som söker
 • minst 18 år fyllda men du får gärna vara äldre
 • gymnasiebetyg, lägst betyg E i Svenska 1 eller motsvarande i äldre betygssystem
 • B-körkort
 • ordnad ekonomi, ostraffad och drogfri (bakgrundskontroll samt drogtest kommer att genomföras innan en eventuell anställning)
 • god fysik som möjliggör att agera fysiskt när situationen så kräver
Meriterande
 • tidigare erfarenhet från yrket
 • erfarenhet av andra yrken eller utbildningar från säkerhetsbranschen
 • militärtjänstgöring
Vi förväntar oss även att du som anställd på CSG följer och står bakom företagets värderingar:
 • Vi sätter säkerheten främst
 • Vi har kunden och kundens intressenter i fokus
 • Vi tar ansvar och respekterar varandra.
Kort information om väktarutbildningen
Väktargrundutbildningens första del (VU1) är nio dagar lång på heltid (kl. 08-17) och kommer att hållas vid ett par tillfällen under februari, mars och april 2020. Utbildningen kräver att man alltid kommer i tid och det är obligatorisk närvaro samtliga dagar. Du måste även under utbildningstiden kunna avsätta tid på kvällar och helger för självstudier.
Mer information om kraven som ställs på personer som önskar arbeta som väktare hittar du på: https://www.bya.se/vsjagvillbli.php

Rekryteringsprocessen
Finner vi din ansökan intressant kommer vi att via e-mail bjuda in dig till våra rekryteringsträffar som ska hållas under vecka 7 och 8. Där får du möjlighet att höra mer om utbildningarna och tjänsterna, ställa eventuella frågor samt boka tid för intervju.

Vid eventuella frågor kring tjänsterna är du välkommen att kontakta oss på rekrytering@commutersecurity.se
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Säkerhet & Skydd
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 21 feb 2020 (24 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Commuter Security Group AB (CSG) är ett auktoriserat bevakningsföretag och ett helägt dotterbolag till Keolis Sverige AB. Vi har ca 450 medarbetare som arbetar dygnet runt, 365 dagar om året med bevakning, trygghet och säkerhet inom transportsektorn och publika miljöer.
CSG har en vision om att vara förstahandsvalet för att skapa trygghet i publika miljöer och skydda person och egendom.
Läs gärna mer på vår hemsida www.commutersecurity.se