Vill du arbeta som ordningsvakt i sommar?

Vill du arbeta som ordningsvakt i sommar?

Om tjänsterna
Vi söker nu ordningsvakter för arbete i kollektivtrafiken d.v.s. i tunnelbanan, på pendeltåg samt bussar under sommaren 2020.

Som ordningsvakt i Storstockholms lokaltrafik (SL-uppdraget) är det din uppgift att medverka till att upprätthålla allmän ordning, skapa trygghet genom synlighet samt finnas till hands för resenärer.

Du arbetar alltid tillsammans med en kollega i tvåmannapatrull, antingen till fots eller i bil.

Verksamheten pågår dygnet runt, alla dagar i veckan vilket innebär arbete på obekväma arbetstider och arbetspassen är också många gånger långa. Mycket av arbetet utförs utomhus, året om, trots värme, kyla, regn eller blåst.

Som ordningsvakt utgår du från CSG:s lokaler i Stadshagen eller City men arbetet utförs antingen i de norra eller centrala delarna av Storstockholmsområdet.

Vad kan CSG erbjuda?
Utöver själva ordningsvaktsutbildningen tillhandahåller vi även ytterligare uppdragsspecifika utbildningar som är kravställda för personer som ska arbeta i kollektivtrafiken.

Då arbetspassen ofta är långa och man arbetar på s.k. 5:2- eller 5:4-schema så innebär det att man även har perioder av längre sammanhängande ledighet.

Vår målsättning är givetvis att du ska trivas och vilja fortsätta din anställning hos oss även efter sommaren, antingen på behovs-basis eller på hel-/deltid.

För personer som bor på annan ort har CSG övernattningsboende att erbjuda till ett självkostnadspris de dagar man tjänstgör.

Lön enligt kollektivavtal mellan Säkerhetsföretagen och Transportarbetareförbundet.

Vem söker vi?
Vi söker dig som vill utbilda dig till ordningsvakt och som kan arbeta heltid i sommar, antingen dag eller natt, minst en av två semesterperioder men gärna båda.

Semesterperiod 1: 26 juni – 23 juli
Semesterperiod 2: 24 juli – 20 augusti

För arbetet som ordningsvakt är dina personliga egenskaper mycket viktiga och vi söker dig som har ett högt säkerhetstänk och kan hantera konflikter på ett konstruktivt sätt.
Att arbeta i en offentlig miljö som kollektivtrafiken innebär också att du måste vara väldigt serviceinriktad samt bemöta och kommunicera med olika typer av människor på ett professionellt och vänligt sätt. Du har en social kompetens och en förmåga att samarbeta och samverka med andra oavsett kön, etnicitet, religion eller sexuell läggning.
Du måste ha lätt för att ta till dig och följa instruktioner och uppdraget ställer också höga krav på tidspassning.

Grundkrav på dig som söker
 • minst 20 år fyllda men du får gärna vara äldre
 • mycket goda kunskaper i det svenska språket, i både tal och skrift
 • B-körkort
 • som lägst godkänt betyg i svenska 1 eller motsvarande i äldre betygssystem
 • ordnad ekonomi, ostraffad och drogfri (bakgrundskontroll samt drogtest kommer att genomföras innan en eventuell anställning)
 • god fysik
Meriterande
 • tidigare erfarenhet från yrket
 • erfarenhet av andra yrken/utbildningar från säkerhets- eller servicebranschen
 • militärtjänstgöring
Vi förväntar oss även att du som anställd på CSG följer och står bakom företagets värderingar:
 • Vi sätter säkerheten främst
 • Vi har kunden och kundens intressenter i fokus
 • Vi tar ansvar och respekterar varandra.

Kort information om ordningsvaktsutbildningen
Ordningsvaktsutbildningen är elva dagar lång på heltid (kl. 08-17) och kommer att hållas vecka 11–12. Utbildningen kräver att man alltid kommer i tid och det är obligatorisk närvaro samtliga dagar. Du måste även under utbildningstiden kunna avsätta tid på kvällar och helger för självstudier.
Genomförande och godkännande av test i det svenska språket samt ett fysiskt test är en förutsättning för att bli antagen till ordningsvaktsutbildningen.
Mer information om kraven som ställs på personer som önskar arbeta som ordningsvakt hittar du på: https://polisen.se/lagar-och-regler/ordningsvakter/ordningsvakt-utbildning/

Rekryteringsprocessen
Finner vi din ansökan intressant kommer vi att via e-mail bjuda in dig till våra rekryteringsträffar som ska hållas under vecka 3 och 5. Där får du möjlighet att höra mer om utbildningarna och tjänsterna, ställa eventuella frågor samt boka tid för intervju.

Vid eventuella frågor kring tjänsterna är du välkommen att kontakta oss på rekrytering@commutersecurity.se
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Service & Kundtjänst, Serviceyrken, Säkerhet & Skydd
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 21 feb 2020 (26 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Commuter Security Group AB (CSG) är ett auktoriserat bevakningsföretag och ett helägt dotterbolag till Keolis Sverige AB. Vi har ca 450 medarbetare som arbetar dygnet runt, 365 dagar om året med bevakning, trygghet och säkerhet inom transportsektorn och publika miljöer.
CSG har en vision om att vara förstahandsvalet för att skapa trygghet i publika miljöer och skydda person och egendom.
Läs gärna mer på vår hemsida www.commutersecurity.se