Teknisk projektledare - Coherent - Stockholm

Teknisk projektledare - Coherent - Stockholm

Var med och utveckla nästa generations halvledare för optisk kommunikation! Coherent i Järfälla söker en teknisk projektledare!

Vill du vara en del av ett internationellt, högteknologiskt bolag inom halvledarindustrin som utvecklar framtidens komponenter inom optoelektronik? Coherent i Järfälla, Stockholm, söker en teknisk projektledare för nya produkter som används i allt från datacenter till internets infrastruktur. Vi bedriver både utveckling och produktion i vår högteknologiska halvledarfabrik och växer stadigt i antal produkter och omsättning. Vi letar ständigt efter nyfikna och drivna talanger och söker nu en teknisk projektledare.

Välkommen med din ansökan!

Ditt anställningserbjudande

Coherent är ett högteknologiskt, internationellt bolag som utvecklar framtidens komponenter inom optoelektronik. Siten i Järfälla har en unik produktion av laserkomponenter och en produktutveckling i världsklass. Här får du möjligheter att bidra till utvecklingen av produkter som används i t.ex. stora datorhallar och 5G-nät. Du kommer till ett finansiellt stabilt bolag i kraftig tillväxt som har några av världens mest kända tech-bolag som kunder. På Coherent jobbar du i en mångkulturell, kompetensintensiv och snabbväxande organisation med korta beslutsvägar.

Coherent är stolta över sina värdegrunder I CARE: Integrity, Collaboration, Accountability, Respect, Enthusiasm och dessa genomsyrar såväl strategier som det dagliga arbetet.

Dina arbetsuppgifter

Som teknisk projektledare innehar du en ledande roll i utvecklingsprojekt och säkerställer att produkterna uppfyller produktspecifikationen. Du ansvarar för att driva projekten framåt med din tekniska expertis och erfarenhet inom projektledning. Dina arbetsuppgifter är bland annat att:
  • Hantera och driva teknisk produktutveckling genom R&D´s NPI-process ("New Product Introduction").
  • Inneha det övergripande tekniska ansvaret för projekten och fördela uppgifter till olika nyckelfunktioner så som Design Lead, Test Lead, Quality Lead etc.
  • Granska den tekniska designen och funktionaliteten för produkterna.
  • Leverera kvalitetssäkrade produkter som möter produktionskraven.
  • Kommunicera den tekniska statusen och eskalera tekniska problem eller svårigheter till ledningen.
  • Stötta andra funktioner inom projekten i tekniska frågor och beslut.
  • Aktivt arbeta med att förbättra och utvärdera produkter och processer.
  • Stötta kunder i produktoptimering och användning.
Värt att veta

Du arbetar nära dina kollegor inom produktutveckling och du rapporterar till chef för projektledning. Din arbetsplats är Coherent lokaler i Järfälla och du har möjlighet att delvis arbeta hemifrån, samtidigt som du är en del av ett internationellt företag med 100-tal kontor och fabriker runt om i världen.

Våra utvecklingsprojekt är nästan uteslutande i samarbete med kollegor på andra kontor runt om i världen, därmed är möten med kollegor i andra länder en del av din vardag. Vi har regelbundna digitala möten på distans och emellanåt förekommer även resor till utlandet, främst till USA, Tyskland och Kina.

Våra förväntningar

Vi söker dig som är civilingenjör eller PhD inom elektronik, fysik eller liknande. Du har gedigen erfarenhet av projektledning och har drivit tekniska projekt från start till mål, till exempel i rollen som teknisk chef, projektledare eller Lead Engineer. Vidare har du hög teknisk kompetens och erfarenhet inom den högteknologiska industrin, med fördel inom optoelektronik. Tjänsten förutsätter att du är flytande i engelska då stor del av kommunikationen sker på engelska.

Som person trivs du i en ansvarstagande och ledande roll där du får skapa en struktur för att komma framåt i projekten. Du har förmåga att engagera och skapa tillit hos projektmedlemmar genom ditt sätt att kommunicera och interagera med olika funktioner. Du drivs av att hitta tekniska lösningar och tar initiativ till förbättring och utveckling.

Intresserad?

I den här rekryteringen är det vi på TNG Tech som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen!
Mer info
Kontaktperson Rebecca Andersson
Telefon 070-486 55 77
Email Mejla Rebecca Andersson
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Projektledare, Teknik & Ingenjör, Processingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av TNG Tech
Sista ansökningsdag 18 dec 2022 (19 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

TNG Tech: Specialister på fördomsfri och vetenskaplig teknikrekrytering TNG Tech är ett auktoriserat bemannings- och rekryteringsföretag och specialister på vetenskaplig och fördomsfri rekrytering. Vår vision är att se bortom fördomar och vår rekrytering sker fördomsfritt med grund i fakta, vetenskap och metod i fokus. Vi ser till kandidatens framtida arbetsprestation och kompetens, inte enbart CV-historik. Genom anonyma ansökningsprocesser, skräddarsydda arbetspsykologiska screeningtester, Talent Quality Score Cards och en transparent kandidatupplevelse utmanar TNG sina kunder att låta fakta gå före magkänsla, namn, ålder, kön och bakgrund när de rekryterar. Det bidrar till nya medarbetare och talanger, ökad mångfald, bättre lönsamhet och innovation hos våra kundföretag samt nya karriärmöjligheter för jobbsökare. Vi rekryterar ingenjörer och tekniker eller hyr ut konsulter inom tre områden - Engineering, Production och Supply Chain Management. Så här går det till när du söker jobb fördomsfritt: (länk till Youtube) https://www.youtube.com/watch?v=ySMqqigPh10 TNG Tech, är en del av TNG Group AB, och arbetar inom hela tjänstemannaområdet och har också rekryteringsspecialister inom TNG IT Digital samt dotterbolaget Ada Digital. Företaget har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, och Örebro, samt rekryterar och bemannar åt 400 kunder på 40 andra orter runt om i Sverige. Se alla våra lediga jobb just nu: https://www.tng.se/tech-ingenjor-teknik Läs mer om vår fördomsfria rekryteringsprocess: https://www.tng.se/rekryterings-process Läs mer om TNG Tech här: https://www.tng.se/tech