Mätdataingenjör till Ellevio!

Mätdataingenjör till Ellevio!

Ellevio är ett av Sveriges största elnätsföretag med cirka 600 medarbetare i Stockholm och Karlstad. Våra värderingar pålitlighet, engagemang och utveckling styr allt vi gör. Genom långsiktiga satsningar och nya innovativa lösningar möjliggör vi energiomställningen och att Sveriges klimatmål kan uppnås. Med en pålitlig och stabil eldistribution skapar vi förutsättningar för att lamporna i hemmen lyser, att kylskåp och rulltrappor fungerar och att företag kan producera sina varor - 365 dagar om året, dygnet runt. Vi förbättrar därigenom livskvaliteten i nära 960 000 hem och företag och för samhället i stort. Vi söker en Mätdataingenjör till teamet Mätdata månad som är en enhet inom Customer Relations som ansvarar för kvalitetssäkring av mätvärdesdata. Välkommen med din ansökan redan idag!

Din roll

Som Mätdataingenjör kommer du att hantera och kvalitetssäkra mätvärdesdata för Ellevios elanläggningar. Din roll innebär även att ha aktiv samverkan med elhandlare, balansansvariga samt SvK. Du rapporterar till chefen för ett av mätdatateamen. Du kommer i rollen som mätdataingenjör att ingå i ett team på 12 personer som ansvarar för att hantera och kvalitetssäkra mätvärdesdata för Ellevios elanläggningar.

Vidare arbetar enheten för att säkerställa att överförda energivolymer mäts, fastställs och kvalitetssäkras, för att därefter ligga till grund för fakturering och beräkning av nätförluster. Samt avropar fälttjänster/felavhjälpning för våra elmätare.
  Huvudsakliga arbetsuppgifter
  • Följa upp kvaliteten i mätvärdesinsamlingen och hantera avvikelser i mätvärden, elmätare och strukturdata
  • Ansvara för nätavräkning av elanläggningar inom Ellevios nätområden, i enlighet med gällande reglering och marknadskrav
  • Identifiera, analysera och dokumentera problem, samt föreslå utvecklingsåtgärder
  • Säkerställa goda kundupplevelser genom ett högt fokus på slutkund
  Mätvärdesinsamlingen och avräkningen är en affärskritisk process som under de närmaste åren kommer att präglas av stor utveckling, exempelvis genom utrullning av nya mätare samt utökad timvis mätning. Arbetet innebär mycket kontakt både inom företaget och med andra aktörer på marknaden. Stort fokus ligger på analys och problemlösning.

  Start: Omgående, med hänsyn till eventuell uppsägningstid

  Omfattning: Heltid, kontorstider

  Placering: Stockholm, Valhallavägen. Finns möjlighet att arbeta hemifrån cirka 2 dagar i veckan.

  Anställningsform: Tjänsterna är konsultuppdrag på 8 månader vilket innebär att du är anställd av Clevry och arbetar som konsult hos Ellevio. Efter 8 månader är ambitionen att det ska övergå till en överrekrytering alternativt förlängning.

  Din profil

  Vi söker dig som är utbildad civil-, högskole- eller yrkeshögskoleingenjör inom relevant område. Du har ett intresse för energibranschen och gillar att arbeta med siffror. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet från en liknande roll alternativt van att arbeta administrativt och i system.

  Du har lätt för att sätta dig in i nya IT-system då arbetet huvudsakligen utförs i ett flertal system. Du är en problemlösare, duktig på att se mönster och följa processer. För att du ska trivas och utvecklas hos oss tror vi att du har en stark analytisk förmåga med ett tekniskt intresse samt god förmåga att söka och utvärdera ny kunskap. Du tycker också att sociala kontakter är en viktig del i arbetet, och tar ett ansvar för teamets välmående och samarbetsförmåga. Du talar och skriver svenska och engelska obehindrat. För rätt person finns goda utvecklingsmöjligheter.

  Rekryteringsprocessen
  I denna rekryteringsprocess samarbetar Ellevio med konsult- och rekryteringsföretaget Clevry. Vi på Clevry ser att soft skills är minst lika viktiga som hard skills. I denna rekrytering kommer du därför, när du har ansökt, via mail få en länk till ett självskattningstest. Det tar cirka 20 minuter att genomföra testet, därefter kommer du få en feedback-rapport mailad till dig som belyser dina soft skills. Vid en eventuell intervju med Clevry kommer svaren gås igenom mer ingående.

  Håll utkik i din inbox! Där finner du länk till frågeformuläret.

  Vi tillämpar löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Har du några frågor om tjänsten eller processen, vänligen kontakta oss på telefonnummer +46 739 83 76 22. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

  Om Clevry

  I över 30 år har Clevry legat i framkant för ett mer soft skills-drivet arbetsliv inom talent acquisition, assessment och advisory. Vi finns globalt med kunder, konsulter och kandidater från Nordamerika till Singapore med huvudkontor i Brighton, Stockholm och Helsingfors. Våra 150 soft skills-certifierade rekryterare, affärspsykologer och experter finns alltid till er tjänst.

  Följ oss gärna på LinkedIn Clevry Sweden
  Mer info
  Kontaktperson Emelie Larsson
  Telefon 0739 83 76 22
  Område Stockholms stad
  Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Elkraft
  Typ av anställning Heltid
  Sista ansökningsdag 31 dec 2022 (28 dagar kvar)

  Om arbetsgivaren

  CLEVRY

  Lindhagensgatan 74
  112 18 Stockholm
  08-612 04 90