Ekonomiassistent till Danx i Stockholm!

Ekonomiassistent till Danx i Stockholm!

Om företaget

De senaste åren har DANX växt kraftigt och har med detta insett att dem behöver utöka sin finansavdelning.

DANX AB är idag ledande inom reservdelslogistik i Norden och Baltikum med bland annat in-night distribution, lagerhållning och Pick up Drop off-nätverk. Deras kärnverksamhet är in-night leveranser som innebär att dem varje natt levererar reservdelar direkt till mer än 6000 teknikers bilar, flera tusen verkstäder och andra leveransplatser. Utöver distributionen har DANX dygnsöppna lokaler för sina kunder och partners med leveranser dygnet runt.

Din roll

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering hos Danx där Clevry ansvarar för rekryteringsprocessen.

I rollen som Ekonomiassistent kommer du att arbeta i en internationell miljö med ett team som idag består av 8 personer. Teamet är i dagsläget lokaliserade i Danmark och det kan därför tillkomma en del resor i tjänsten. Tillsammans ansvarar ni för redovisningen för alla nordiska och baltiska länder DANX där du kan bidra med en djupare inblick i den svenska organisationen. Det är därför en stor fördel om du är van att arbeta med redovisning på nordisk nivå. Du kommer att rapportera till Vice VD i Sverige.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Månatlig kundfakturering
 • Registrering och bokföring av fakturor och MasterCard bilagor
 • Betalnings- och bankavstämningar
 • Avstämningar i förbindelse med månadsavslut
 • Påminnelser till kunder
 • Omvänd fakturering åt leverantörer
 • Momsavstämning
I rollen som ekonomiassistent kommer dina främsta uppgifter att vara registrering och bokföring av leverantörsfakturor och kundfakturering. Du kommer att delta i månads- samt årsbokslut, agera bollplank gällande ekonomiska frågor samt förse organisationen och externa parter med kvalitetssäkrad ekonomisk information inom uppsatta tidsramar. Arbetsuppgifterna kan variera från dag till dag och hos oss får du möjlighet att prova dig fram inom alla de finansiella områdena i vår nordiska ekonomiavdelning. Dina arbetsuppgifter kommer främst att ske i ekonomisystemet Navision och Excel.

Din profil

Vi söker dig som:
 • Har 2-3 års erfarenhet av ekonomisk redovisning och bokföring
 • Mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift
 • Goda kunskaper i engelska i tal och skrift
 • Har en god serviceförmåga mot kunder och kollegor
 • Arbetar flexibelt när det gäller arbetsuppgifter och arbetstider i hektiska perioder
Meriterande kompetenser är:
 • Ekonomiutbildning
Som person har du ett öga för detaljer, arbetar strukturerat med en analytisk förmåga och har erfarenhet inom ett brett utbud av olika bokföringsdiscipliner. Du ser snabbt samband och kan dra slutsatser som är gynnsamma för företagets ekonomi.

Din goda planeringsförmåga gör att du är lugn även under pressade deadlines. Stor vikt läggs på dina kommunikativa egenskaper och vi värdesätter din förmåga att bemöta andra på ett professionellt och trevligt sätt.

Utöver det trivs du i en fartfylld arbetsmiljö, har en hög yrkesskicklighet, är professionell, effektiv och kvalitetsmedveten.
  Om Clevry

  I över 30 år har Clevry legat i framkant för ett mer soft skills-drivet arbetsliv inom talent acquisition, assessment och advisory. Vi finns globalt med kunder, konsulter och kandidater från Nordamerika till Singapore med huvudkontor i Brighton, Stockholm och Helsingfors. Våra 150 soft skills-certifierade rekryterare, affärspsykologer och experter finns alltid till er tjänst.

  Rekryteringsprocessen
  Vi på Clevry ser att soft skills är minst lika viktiga som hard skills. I denna rekrytering kommer du därför, när du har ansökt, via mail få en länk till ett självskattningstest. Det tar cirka 20 minuter att genomföra testet, därefter kommer du få en feedback-rapport mailad till dig som belyser dina soft skills. Vid en eventuell intervju med Clevry kommer svaren gås igenom mer ingående.

  Håll utkik i din inbox! Där finner du länk till frågeformuläret.

  Vi tillämpar löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Har du några frågor om tjänsten eller processen, vänligen kontakta oss på julia.revland@clevry.com. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

  Följ oss gärna på LinkedIn Clevry Sweden
  Mer info
  Kontaktperson Julia Revland
  Telefon 0730574885
  Område Stockholms stad
  Yrkesroll Ekonomi, Ekonomiassistent
  Typ av anställning Heltid
  Sista ansökningsdag 28 aug 2022 (20 dagar kvar)

  Om arbetsgivaren

  CLEVRY

  Lindhagensgatan 74
  112 18 Stockholm
  08-612 04 90