Accelerate Sales Manager

Accelerate Sales Manager

Upskillning är viktigare än någonsin med dagens accelererande teknikutveckling. I den här rollen hos oss på Clevry blir din främsta uppgift att hjälpa våra kunder att identifiera de kompetenser som kommer vara absolut viktigast för att de ska nå sina mål, nu och i framtiden.

Rollen som Sales Manager

Vi letar efter dig som är en detektiv. Du är nyfiken, ställer många frågor och älskar att lära dig nya saker. För är det något vi vet, så är det att du kommer lära dig mycket i den här rollen.

Din uppgift kommer vara att identifiera kunder som har ett behov av att anställa och vidareutbilda medarbetare inom IT. Vi kallar det Accelerate. Det går till så här:
Du ringer kunder, bokar möten och träffar nyckelpersoner för att förstå exakt vilka kompetenser de behöver hos sina framtida medarbetare och vad vi kan göra för att hjälpa dem med det. Dina kollegor kommer därefter att anställa konsulter med rätt bakgrund och färdigheter, vidareutbilda och bygga på deras kompetens inom önskat område.

Utöver att själv identifiera och kontakta lämpliga företag kommer vårt team inom Sales Development förse dig med möten för att optimera din tid. Clevry har även ett etablerat ben inom bemanning och rekrytering, du kommer därav jobba nära det svenska försäljningsteamet inom området och få goda möjligheter till cross-selling

Läs mer om Clevry Accelerate här!

Sammanfattningsvis kommer du främst att:
  • Ta ansvar för hela säljcykeln och kunddialog från prospektering till avslutande av affärer
  • Prospektera och boka möten utöver stödet från SDR
  • Genomföra kundmöten och förhandla avtalsvillkor
  • Samarbeta med våra utbildnings-partners för att skräddarsy utbildningar?
  • Arbeta i nära samarbete med vårt Talent Acquisition-team för att öka cross-selling mellan affärsenheter
Din profil

I den här rollen krävs det att du har en del erfarenhet med dig, tjänsten du säljer är komplex och du kommer vara en viktig person för att guida våra kunder längs vägen.

Vi ser därav att du sedan tidigare har:
  • Minst två års erfarenhet inom B2B-försäljning.
  • God affärsförståelse och en förmåga att identifiera nya affärsmöjligheter.
  • Flytande svenska samt mycket goda kunskaper i engelska - tal och skrift.
Dina soft skills är det viktigaste för oss. Vi letar efter dig som självgående, initiativtagande och orädd, som vill vara med oss och utmana det traditionella sättet att rekrytera. Vi gillar att sätta mål, så det behöver du också göra. Du är duktig på relationer och växlar enkelt mellan professionalitet och en lättsammare approach. Vi är stolta över vår kultur, dina framtida kollegor är roliga, smarta och har en fantastisk sammanhållning, vilket du såklart också kommer vara en del av - och bidra till.

Vi erbjuder dig en arbetsplats där vi lever efter våra värderingar, Be Human, Spread Joy och Clever Rebel. Hos oss kommer du att bli uppskattad för ditt arbete, dina idéer och din härliga energi! Jobba delvis remote och lägg upp dina dagar utifrån vad som passar dig bäst. Vill du jobba hemifrån eller träna mitt på dagen, kör hårt! Vi tror på work life balance så att du får de bästa förutsättningarna till en sund livsstil, med framgång både i jobbet och privat. Under resans gång kommer du att stöta på nya utmaningar, många skratt och massor av applåder!

Låter det spännande? Bli en del av vårt fantastiska team på Clevry. Vi jobbar med löpande urval så varmt välkommen med din ansökan!

Övrigt:

Omfattning: Heltid, tillsvidare med inledande 6 månader provanställning.

Lön: Fast + rörlig provisionsdel

Placering: Stockholm

Start: Augusti/September
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Försäljning, Account Manager
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 12 juli 2022 (46 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

CLEVRY

Lindhagensgatan 74
112 18 Stockholm
08-612 04 90