Revenue Management Analyst

Revenue Management Analyst

Revenue Management Analyst

I rollen som Revenue Management Analyst arbetar du i det skandinaviska Revenue Management teamet tillsammans med fem drivna kollegor. Du har det huvudsakliga ansvaret för analys inom teamet och jobbar mot den svenska, norska och danska marknaden. Ditt uppdrag innebär att på ett långsiktigt och affärsmässigt sätt driva intäkter genom pris- och lageroptimering samt se över säsongssättning och längre prisanalyser. I samarbete med teamet tar du fram verktyg, beslutsunderlag och analyser för att stödja den dagliga affären och samarbetet med säljavdelningen. Vidare innebär ditt arbete att ansvara för övrigt analysarbete och underlag inom avdelningen, exempelvis uppföljning av säljinitiativ, presentera och följa upp teamets KPI:er samt input till forecast och budget.

Du arbetar ständigt med löpande uppdateringar och förbättringar av verktyg, vyer och processer och du agerar även superuser för Clear Channels BI-system Qliksense.

UTBILDNING, ERFARENHET OCH PERSONLIGA EGENSKAPER
  • Avslutad utbildning som civil- eller högskoleingenjör, gärna med inriktning på industriell ekonomi.
  • Ca 2 års erfarenhet av att arbeta med analyser och affärsförståelse, exempelvis som Business Analyst
  • Mycket goda kunskaper i Excel
  • Flytande kunskaper i engelska samt ett av de skandinaviska språken, exempelvis svenska Meriterande
  • Erfarenhet av att arbeta i ett BI-system, exempelvis Qliksense
För att klara av och trivas i rollen tror vi att du har en stor affärsförståelse och en stark analytisk förmåga där du kan tolka siffror, se sammanhang och komma med konkreta och skarpa slutsatser. Du har ett strategiskt tänk i ditt sätt att arbeta samt arbetar strukturerat och noggrant. Du förväntas snabbt kunna ta ansvar för egna analyser och ge presentationer både muntligt och skriftligt för att på ett tydligt sätt förmedla beslutsunderlag och insikter för ledning och beslutsfattare. Därtill kräver rollen att du är självgående, kommunikativ och proaktiv i ditt arbete.

Övrigt
  • Start: Omgående, med hänsyn till eventuell uppsägningstid
  • Omfattning: Heltid
  • Placering: Centrala Stockholm
  • Kontaktuppgifter: fredrik@kraftsam.se
Clear Channel har ett samarbete med Kraftsam R&B AB så externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes vänligt men bestämt.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom, Ekonomichef, Konsult
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 16 maj 2021 (8 dagar kvar)