HR Business Partner till CityMail

HR Business Partner till CityMail

Nu söker vi en HR Business Partner till vårt HR-team!

Är du erfaren inom HR och arbetsmiljö samt motiveras av att stötta affären? För rätt person erbjuder vi en roll med många kontaktytor och delaktighet i en miljö där dina insatser syns och gör skillnad - på riktigt. CityMail befinner sig i en spännande utvecklingsfas, vilket i sin tur innebär goda möjligheter att växa i rollen som HR Business Partner. Vi söker dig som vill jobba konsultativt mot chefer i ett personalintensivt bolag där medarbetarna utgör bolagets främsta resurs. Du kommer ingå i HR-avdelningen som består av tre personer, varav ytterligare två HR BP samt en Communication and Training Manager. Rapportering sker till Head of HR BP som sitter i företagets ledningsgrupp. HR-avdelningen utgör ett affärsdrivande verksamhetsstöd i organisations-, kompetens-, kommunikations - och personalfrågor.

Delar du vår övertygelse att det är medarbetarna i ett företag som gör hela skillnaden? Är du öppen för olika uppgifter och är en riktig lagspelare? Då är vi helt säkra på att du kommer känna dig som hemma hos oss!

Ditt uppdrag
Som HR BP arbetar du både operativt och strategiskt och ingår i regionala ledningsgrupper där du synliggör och driver prioriterade HR-frågor. Förutom att stötta chefer i samtliga HR-relaterade frågor, kommer du även att arbeta med området strategisk arbetsmiljö (SAM-rutiner, ledningssystem arbetsmiljö, samverkan med skyddsorganisationen, omvärldsbevakning m.m.).

Dina främsta arbetsuppgifter är:
  • Driva och stödja chefer i individ- och rehabiliteringsärenden
  • Arbetsrättslig vägledning till chefer
  • Genomföra fackliga förhandlingar
  • Säkerställa interna arbetsmiljörutiner och processer
Tjänsten är tillsvidare på heltid med placering på CityMails huvudkontor i Stockholm. Vi sitter i nyrenoverade, fräscha lokaler strax söder om City.

Vem är du?
Vi söker dig som har en personalvetarutbildning eller motsvarande akademisk utbildning med några års erfarenhet av brett HR-arbete. Då tjänsten innefattar ansvar för arbetsmiljöfrågor är det ett krav att du har goda kunskaper inom arbetsmiljöområdet. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med arbetsmiljöledningssystem, certifiering enligt OHSAS18001 och/eller ISO45001.

För att lyckas i rollen ser vi att det är viktigt att du är en person som inger förtroende och blir ett naturligt bollplank för våra chefer - men som också kan ta plats i en ledningsgrupp och driva sin linje i dialog med chefer och fackliga parter. Rollen som HR BP på CityMail innebär många kontaktytor och det är viktigt för oss att du är en kommunikativ, prestigelös och stöttande person som gärna samarbetar med andra för att nå våra gemensamma mål.

Som person är du strukturerad, med en förmåga att planera och prioritera bland dina arbetsuppgifter - även de gånger något inträffar och dagen behöver planeras om. Du är resultatorienterad och arbetar för att nå både dina egna och HR-avdelningens gemensamma mål.

Du är van användare av Office-paketet, samt är bra på att formulera dig i tal och skrift. Bolagsspråk är svenska, men du behöver även vara bekväm med engelska i tal och skrift.

Mer information och ansökan
Vi arbetar kompetensbaserat och rekryteringsprocessen innehåller följande moment: kompetensbaserad intervju, tester samt referenstagning. Sista ansökningsdag är 1 mars 2020 men vi ber dig skicka din ansökan så snart som möjligt då intervjuer och urval sker löpande. Vid frågor om tjänsten vänligen kontakta HR Business Partner Camilla Lindholm på 070-160 76 46.

Tillträde omgående/enligt överenskommelse.

I denna rekrytering har vi tagit ställning till vilka mediekanaler och andra stöd/verktyg vi önskar använda och avböjer därför vänligt men bestämt förfrågningar på detta område.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll HR & Personal, HR-administration
Typ av anställning Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.citymail.se/
Sista ansökningsdag 1 mars 2020 (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

CityMail är ett modernt företag med öppet arbetsklimat där kamratskap, laganda och din åsikt är viktiga byggstenar. Vi vet att en arbetsplats där medarbetarna har olika bakgrund, och inte minst olika kön, är viktigt för att nå framgång. Har du viljan finns goda möjligheter att kliva upp i vår karriärstege. CityMail hjälper företag att kommunicera via brevlådan som kanal. Våra kunder anlitar oss som partner för att nå rätt person, vid rätt tidpunkt, med rätt budskap. Vi startade 1991 som världens första fria postföretag, och vi fortsätter att utmana marknaden. Tillsammans med våra samarbetspartners i morgontidningsbranschen når vi 66 procent av Sveriges hushåll och företag.