Price Execution Manager

Price Execution Manager

Du har förmodligen redan mött oss. Kanske har du stannat till för en kopp kaffe, tankat bilen eller köpt något att äta på resan. I så fall vet du vad Circle K står för. Att göra vardagen enklare för människor världen över. Vi har vuxit till ett framgångsrikt globalt företag med mer än 15 000 butiker i 24 länder. Totalt har vi mer än 130 000 anställda som arbetar i våra butiker och på supportkontoret. Vårt långsiktiga mål är att bli världens förstaval som destination för livsmedel och drivmedel. Vi kommer att uppnå detta genom att erbjuda bra produkter och snabb och vänlig service. Det är därför som det är så viktigt för oss att vi hittar rätt personer, och det är därför som vi gör vårt yttersta för att du ska utvecklas i din yrkesroll. För när du växer så växer även vi!

Arbetsbeskrivning
Market Development är avdelningen på Circle K där hela kategoriavdelningen samt kommunikations – och marknadsavdelningen ingår. Vi ansvarar för butikens försäljning med hjälp av sortiment, kampanjer och prissättning. Vi är extremt fokuserade på att utveckla och växa vår affär, både i stort och smått. Det kan handla om produkt- eller konceptutveckling för att förnya vårt kundererbjudande på olika sätt, men även om optimering av vår befintliga affär. Sista åren har teamet arbetat aktivt med datadriven analys för att skapa bättre beslutsunderlag.

Ett exempel på ett område där vi har stort fokus just nu är lokal klusterprissättning på våra drygt 300 butiker. Att prissätta strategiskt utifrån den lokala betalningsviljan och priselasticiteten per produkt öppnar upp för ett helt nytt sätt att jobba. Circle K har satt upp en större Dataanalysavdelning i Nordamerika som stöttar respektive Business Unit (land) med datadrivet beslutsunderlag. Ansvarig i respektive BU håller ihop alla inblandade som t.ex. kategorichefer, analysteam, marknads- och driftsorganisation i alla processer som krävs för att optimera pris.

Rollen
I rollen som Price Execution Manager kommer du ansvara för att driva och genomföra datadrivna initiativ inom strategisk konsumentprissättning. Rollen både förvaltar och utvecklar Circle K:s prisprofiler i enlighet med övergripande Kategoristrategier. I ditt arbete kommer du interagera regelbundet med flera olika delar av organisationen, både Kategori, Marknad, Operations och vårt globala team inom Data and Analytics.
Detta är en ny och mycket viktig roll där du blir högst delaktig i att driva Circle K:s strategi mot att bli mer data och analysdrivet företag.

Övergripande ansvar för
  • Diva kontinuerliga prisuppdateringar
  • Expandering av ny prisstrategi samt kontinuerlig uppdatering av befintlig strategi
  • Processförbättringar inom pris-, sortiment och kampanjstrategi
  • Utvecklingsprojekt inriktade på sortiment och pris
Vem vi söker
Vi söker dig som har 3-5 års arbetslivserfarenhet och god kunskap och erfarenhet av både projektledning och datadriven analys. Rollen agerar spindeln i nätet och äger alla processer kopplat till prisoptimering och strategi. Du behöver projektledarens struktur och interpersonella egenskaper för att säkra framdrift i alla processer. Det handlar om samarbetet med på engelska med vårt internationella analysteam, om samarbetet med våra Kategorichefer och om samarbetet med våra stationsmedarbetare som utför en stor del av jobbet i butik.

Det är viktigt att du gillar att arbeta med analys och ser utvecklingsmöjligheter i data och processer. Potentialen i rollen ligger mycket i vilka möjligheter man ser och kraften man har att genomföra. Rollen är ny på Circle K och vi söker en person som gillar att både optimera och utveckla

Vem trivs på Circle K? Niklas Lindholm, Group Category Manager, berättar:
Jag tycker att kulturen på Circle K till stor del präglas av entreprenörs, eller man kanske ska säga intraprenörsanda. Vi jobbar målmedvetet med ständig förbättring och innovation. Jag tror personligen att en Retail-organisation behöver ha en snabbhet inbyggd för att kunna absorbera behovet i en marknad som hela tiden förändras. Jag tror man måste gilla ett högt tempo för att trivas hos oss.
Trots att Circle K är ett jättestort globalt företag är gemenskapen och omtanken om människan stor. Jag upplever att vi arbetar som ett team, har roligt ihop och både stöttar och hjälper varandra. Det egna initiativet och drivet premieras och för den som vill utvecklas finns väldigt många möjligheter. Jag tycker personligen att det globala perspektivet är superspännande och vi har ett antal roller inom företaget som jobbar i den här globala kontexten.

Kundfokus är genomgående i organisationen och vi hyllar våra hjältar ute på station – det är här det händer och vårt jobb på kontoret är att göra det så enkelt och så smart som möjligt både för butikspersonalen och våra kunder. Vi pratar ofta internt om att kunna pendla mellan högt och lågt, mellan strategi och detalj, mellan planering och genomförande. För att trivas på Circle K och inom Market Development tror jag att det är viktigt att ha både en nyfikenhet och en förståelse för hela processen, från ax till limpa

Känns det här som något som stämmer in på dig? Sök då tjänsten som PEM!
Senast 2020-10-25 vill vi ha din ansökan, men vi går igenom ansökningar löpande.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering på servicekontoret i Stockholm.
Befattningen rapporterar till Group Category Manager Niklas Lindholm, som även besvarar frågor om tjänsten.070-429 6018, niklas.lindholm@circlekeurope.com
Facklig kontakt är Theodora Gage, 070-267 60 52.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Ekonomi, Marknadsföring, Mediaplanerare & Inköpare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.circlek.se
Sista ansökningsdag 5 dec 2020 (39 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Circle K är stor global familj med nästa 130 000 medarbetare spridda över 23 länder. Totalt i Sverige har vi omkring 3500 personer som jobbar antingen på någon av våra 300 stationer eller på vårt servicekontor. Vi brinner för att göra våra kunders liv lite enklare, varje dag. Sättet vi arbetar på tillsammans, produkterna vi erbjuder och hur innovativa vi är, präglas av vårt stora kundfokus. Våra medarbetare, deras ambitioner, engagemang och kompetens, är avgörande för att vi ska nå våra mål som företag. I gengäld erbjuder vi en dynamisk och positiv arbetsplats med stark teamkänsla. Vi erbjuder personlig utveckling, ständig träning och utbildning i våra yrkesroller. Vår ambition är att alla som vill och visar det, ska få möjlighet att utvecklas hos oss. För när våra medarbetare växer, växer vi som företag. Så oavsett om du söker nya möjligheter eller kanske början på en livslång karriär, vill vi göra den resan tillsammans med dig. Vill du veta hur det är att jobba på våra stationer? Gå in på: https://circlektestajobbet.se/ Ta reda på mer om oss på: www.circlek.se