Kategoriansvarig Salesplanner

Kategoriansvarig Salesplanner

Du har förmodligen redan mött oss. Kanske har du stannat till för en kopp kaffe, tankat bilen eller köpt något att äta på resan. I så fall vet du vad Circle K står för; att göra vardagen enklare för människor världen över. Vi har vuxit till ett framgångsrikt globalt företag med mer än 15 000 butiker i 24 länder. Totalt har vi mer än 130 000 anställda som arbetar i våra butiker och på servicekontoret. Vi vill göra det enkelt för våra kunder längs vägen och vi kommer att uppnå detta genom att erbjuda bra produkter och snabb och vänlig service. Det är därför det är så viktigt för oss att vi hittar rätt personer, och det är därför vi gör vårt yttersta för att du ska utvecklas i din yrkesroll. För när du växer så växer även vi!

Market Development är avdelningen på Circle K där hela kategoriavdelningen samt kommunikations – och marknadsavdelningen ingår. Vi ansvarar för butikens försäljning med hjälp av sortiment, kampanjer och prissättning. Vi är extremt fokuserade på att utveckla och växa vår affär, både i stort och smått. Det kan handla om produkt- eller konceptutveckling för att förnya vårt kundererbjudande på olika sätt, men även om optimering av vår befintliga affär.

Som Kategoriansvarig Salesplanner delar du din tid (ca 60/40) mellan helhetsansvar för 1-2 kategorier samtidigt som du har ansvar för utvalda delar av vår masterdataadministration. Du kommer sitta centralt i teamet och ha daglig kontakter både internt i organisationen och externt med våra leverantörer.

Våra kategoriroller är både spännande och utmanande då man har ett helhetsansvar för ett erbjudande och ständigt jobbar med att utveckla och optimera. Det är viktigt att ha ett kommersiellt synsätt för att lyckas. Vi har en approach att alla våra kategorier oavsett storlek har potential till att växa.

Övergripande ansvarsområden
  • Kategoriansvar för 1-2 mindre kategorier innefattande försäljningsansvar enligt Business Plan, löpande sortimentoptimering, kampanjplanering, kampanjförhandlingar, löpande uppföljning och implementering
  • Supportera övriga Kategorichefer i Teamet i fråga om Sortimentsplanering, Kampanjplanering analys och utvecklingsprojekt.
  • Underhåll, utveckling och säkring av korrekt Master data inkl revidering och artikelregistrering enligt ECR kalendern
  • Ansvar för Prisadministration och periodiskt underhåll av CK prisprofiler med uppdrag att säkra korrekt in och utpris vid alla tillfällen
  • Ansvar för systemteknisk kampanjläggning I JDE med uppgift att säkra korrekt kampanj data enligt CK kampanjkalender.
Vem du är:

Du har en kandidatutbildning inom ekonomi, finans, projektledning eller alternativ erfarenhet enligt ovan. Vidare har du god erfarenhet från retail, gärna med dagligvaror eller servicehandel och dokumenterad erfarenhet av masterdata eller kategoriarbete.

Du är en person som har lätt för att ta dig an nya system, är strukturerad och snabbt skaffar dig en förståelse för affären. Rollen innebär en hel del interna kontaktytor. Dessa knyter du snabbt nära dig och skapar förtroende och samarbeten med för att på så sätt prestera bättre resultat. Viktigast av allt är att du tror att vår kultur passar just dig!

Vem trivs på Circle K? Niklas Lindholm, Group Category Manager, berättar:

Jag tycker att kulturen på Circle K till stor del präglas av entreprenörs, eller man kanske ska

säga intraprenörsanda. Vi jobbar målmedvetet med ständig förbättring och innovation. Jag tror personligen att en Retail-organisation behöver ha en snabbhet inbyggd för att kunna absorbera behovet i en marknad som hela tiden förändras. Jag tror man måste gilla ett högt tempo för att trivas hos oss.

Trots att Circle K är ett jättestort globalt företag är gemenskapen och omtanken om människan stor. Jag upplever att vi arbetar som ett team, har roligt ihop och både stöttar och hjälper varandra. Det egna initiativet och drivet premieras och för den som vill utvecklas finns väldigt många möjligheter. Jag tycker personligen att det globala perspektivet är superspännande och vi har ett antal roller inom företaget som jobbar i den här globala kontexten.

Kundfokus är genomgående i organisationen och vi hyllar våra hjältar ute på station – det är här det händer och vårt jobb på kontoret är att göra det så enkelt och så smart som möjligt både för butikspersonalen och våra kunder. Vi pratar ofta internt om att kunna pendla mellan högt och lågt, mellan strategi och detalj, mellan planering och genomförande. För att trivas på Circle K och inom Market Development tror jag att det är viktigt att ha både en nyfikenhet och en förståelse för hela processen, från ax till limpa

Stämmer rollbeskrivningen in på dig? Vill du anta utmaningen med fullt engagemang vara med på resan mot framtidens drivmedelsstation? Sök då tjänsten som Kategoriansvarig Salesplanner

Senast 2020-11-01 vill vi ha din ansökan, men vi går igenom ansökningar löpande.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering på servicekontoret i Stockholm.

Befattningen rapporterar till Group Category Manager Niklas Lindholm, som även besvarar frågor om tjänsten. 070-429 6018, niklas.lindholm@circlekeurope.com

Facklig kontakt är Theodora Gage, 070-267 60 52.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Försäljning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.circlek.se
Sista ansökningsdag 1 nov 2020 (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Circle K är stor global familj med nästa 130 000 medarbetare spridda över 23 länder. Totalt i Sverige har vi omkring 3500 personer som jobbar antingen på någon av våra 300 stationer eller på vårt servicekontor. Vi brinner för att göra våra kunders liv lite enklare, varje dag. Sättet vi arbetar på tillsammans, produkterna vi erbjuder och hur innovativa vi är, präglas av vårt stora kundfokus. Våra medarbetare, deras ambitioner, engagemang och kompetens, är avgörande för att vi ska nå våra mål som företag. I gengäld erbjuder vi en dynamisk och positiv arbetsplats med stark teamkänsla. Vi erbjuder personlig utveckling, ständig träning och utbildning i våra yrkesroller. Vår ambition är att alla som vill och visar det, ska få möjlighet att utvecklas hos oss. För när våra medarbetare växer, växer vi som företag. Så oavsett om du söker nya möjligheter eller kanske början på en livslång karriär, vill vi göra den resan tillsammans med dig. Vill du veta hur det är att jobba på våra stationer? Gå in på: https://circlektestajobbet.se/ Ta reda på mer om oss på: www.circlek.se