Accountant med utvecklingspotential till Chinsay, Stockholm

Accountant med utvecklingspotential till Chinsay, Stockholm

Ser du dig själv som en driven individ? Stimuleras du av att arbeta i företag med ett tydligt fokus på att driva digitaliseringen inom råvarusektorn? Då kan rollen som Accountant hos Chinsay vara helt rätt för dig. Chinsay är ett internationellt SaaS-bolag som utvecklar mjukvara kopplat till råvaruhandel och shipping-industrin. Som Accountant kommer du att bli del av ett sammansvetsat team och hantera hela redovisningsprocessen, från "ax-till-limpa" men också ha mycket kommunikation både med olika avdelningar internt och med externa kunder. Som Accountant kommer du att få ett helhetsansvar över redovisningsflödet, styra din egen planering och vara en viktig pusselbit i Chinsay's fortsatta tillväxt. Du behöver vara trygg i att kommunicera på både svenska och engelska, då Chinsay har kontor både i Stockholm och Singapore. Du kommer arbeta tätt tillsammans med CFO på kontoret i Stockholm.

Huvudsakliga arbetsuppgifter som Accountant:
 • Månadsbokslutsarbete, löpande bokföring och ansvar för kund- och leverantörsreskontra med in- och utbetalningar
 • Månatlig och kvartalsvis fakturering
 • Uppföljning av kundfordringar med påminnelser
 • Samarbete med Customer Sucess-organisation
 • Sköta ekonomifunktionens kontakt med både kunder och leverantörer
 • Vara stöd i revisionsprocessen vid upprättandet av årsredovisning
 • Framtagande av skattedeklaration
 • Delaktighet i intercompany-transaktioner
 • Framtagande av rapportering kring budget och prognos
 • Driva ad-hoc projekt kopplat till effektiviseringar
Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig som arbetat i ca: 2-4 år med praktisk redovisning. Vi ser det som mycket fördelaktigt, men inget krav, att du har högskoleexamen inom ekonomi. Du har dokumenterad erfarenhet av att ha arbetat med hela redovisningsprocessen, från "ax-till-limpa" och varit delaktig i månads- och bokslutsarbete. Har du tidigare arbetat i mindre bolag, eller arbetat som redovisningskonsult/revisorsassistent, är det en fördel då vi gärna ser att du hanterat helheten i redovisningsflödet. Har du tidigare arbetat i frågor kring transfer pricing är det en bonus. Du har god IT-vana, är van att arbeta i Excel och har lätt för dig att sätta dig in i nya system. Eftersom Chinsay är en internationell arbetsgivare, är det viktigt att du kan uttrycka dig obehindrat både på svenska och engelska i tal samt skrift.

Personliga egenskaper

För att trivas i rollen som Accountant behöver du vara trygg i dig själv och tro på din egen förmåga. Du är nyfiken, kan ta för dig och tycker om att gå till botten med olika problem du stöter på. Du förespråkar en tydlig organisation och struktur i ditt arbete för kan kunna möta uppsatta mål. Vidare är du tekniskt intresserad och lockas av möjligheten att få arbeta i ett internationellt SaaS-företag i teknisk framkant. Du är analytisk i ditt tankesätt och vill gärna arbeta fram bästa möjliga arbetsrutiner för framtiden. Du lägger gärna upp ditt arbete själv och tycker om att få chansen att styra dina prioriteringar. Slutligen är du tydlig i din kommunikation och tycker om att arbeta i positioner där du har kontakt med intressenter både lokalt och internationellt.

Placeringsort: Stockholm

Om Chinsay AB

Chinsay är en oberoende SaaS-plattform för hantering av arbetsflöden och kontrakt i de globala shipping- och råvarumarknaderna, branscher som årligen omsätter kontrakt värda åtskilliga triljoner dollar. Vi har varit, och fortsätter att vara, föregångare när det kommer till att designa och utveckla mjukvara för kollaborativ kontraktshantering. Nischen vi är verksamma i omfattar några av världens största bolag som i stor utsträckning hanterar komplexa problem med arbetsflöden som är många hundra år gamla.

Hos Chinsay kommer du att arbeta sida vid sida med branschexperter och passionerade utvecklare för att leverera lösningar till våra kunder som driver på digitaliseringen i marknaden och ersätter de gamla och ineffektiva arbetssätten. Chinsay håller på och förvandlar uppfattningen om vad ett kontrakt är och hur det kan användas för att skapa värde i samtliga delar av en organisation. Vi befinner oss mitt i den utveckling som håller på att digitalisera dokumentationen i internationell råvaruhandel och möjliggöra digitala supply-chains. Under de senaste åren har bolaget utvecklat nästa generations modulära plattform med den senaste teknologin och vi ser nu början på en omfattande tillväxtresa över de kommande åren.

För att erbjuda bästa service till våra globala kunder har vi kontor i Stockholm och Singapore och vi är idag totalt omkring 35 anställda. Lär mer på www.chinsay.com

Detta erbjuds du i rollen som Accountant hos Chinsay:
 • En viktig del i Chinsay's växande organisation
 • Ansvara för processer som växer i takt med att Chinsay växer
 • En roll där du kan få ett helhetsansvar för en hel redovisningsprocess
 • Möjlighet att ta kliv mot nya tjänster internt vid gott resultat
I denna rekryteringsprocess samarbetar Chinsay AB med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Casper von Sivers 08-128 567 29. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan
 • Se till att namn, telefonnummer och e-post finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument, så sätt samman CV och eventuellt personligt brev i samma dokument.
Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Meritmind AB
Hemsida http://www.meritmind.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)