Accountant till Chiesi Pharma AB

Accountant till Chiesi Pharma AB

Brinner du för redovisning och motiveras av att arbeta i en bred roll med nordiskt ansvar? Lockas du dessutom av att arbeta i en entreprenöriell organisation som är en del av ett stort, familjeägt, forskningsdrivet och globalt bolag? Då tror vi att denna roll är rätt för dig!

Chiesi i Norden har under de senaste åren befunnit sig i en kraftig tillväxt. Som ett led i detta har bland annat systemet SAP implementerats med go-live 1 januari 2020 och just nu pågår ett projekt för att senare under året öppna ett nordiskt lager. Därför behöver Financefunktionen utökas med en nyfiken och noggrann Accountant.

Detta söker vi
Som Accountant kommer du att arbeta operativt med redovisningen för Chiesi i Norden som består av Chiesi Pharma AB samt tre nordiska filialer. Vi letar efter dig som trivs med att arbeta med löpande redovisning, med olika former av effektiviseringsprojekt och som har ett ifrågasättande och analytiskt förhållningssätt till siffrorna. Du kommer att tillhöra den nordiska ekonomifunktionen som nu består av fem personer och skall växa till sju. Tillsammans arbetar ni på Chiesis huvudkontor i Stockholm City och du rapporterar till en engagerad Accounting Manager.

Dina arbetsuppgifter
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara:
  • Lagerredovisning, avstämningsarbete relaterat till detta
  • Hantera koncernmellanhavanden - Intercompany (IC)
  • Vara behjälplig i bokslutsarbetet
  • Löpande redovisning och avstämningar
  • Ansvara för tillgångsregistret inklusive avskrivningar
  • Ansvara för momskörningar, deklarationer samt avstämning av skattekonton
  • Upprätta månatliga kundfakturor
  • Stötta i hantering av leverantörsreskontran, primärt vid månadsbokslut
Din profil
Du har en relevant utbildning inom ekonomi och erfarenhet av att arbeta med hela redovisningsprocessen. Då tjänsten innehåller flera internationella kontaktytor har du goda kunskaper i engelska, såväl i tal som i skrift. Vidare tycker du ERP-system och Excel är roligt och att kontinuerligt utveckla dina kunskaper kring dessa. Tidigare erfarenhet av SAP ses som fördelaktigt.

Du som person
För att passa i rollen som Accountant hos Chiesi är du en detaljorienterad utförare som arbetar noggrant och fokuserat i ditt arbete. Du är strukturerad och duktig på att lägga upp en plan för att komma i mål med dina uppgifter. Att vara en del av en ekonomifunktion som samarbetar med varandra, men som arbetar självständigt med sina arbetsuppgifter är något som du trivs med. Slutligen har du ett flexibelt förhållningssätt och trivs med att arbeta i en omväxlande och föränderlig miljö.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Chiesi med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Alexandra af Winklerfelt på Prodiem, tfn 073-922 61 72 eller Viktoria Simmingsköld, tfn 070-999 97 01.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller, Redovisningsekonom, Revision
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Prodiem AB
Sista ansökningsdag Löpande (20 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Chiesi Group är ett internationellt företag, med huvudkontor i Parma, Italien. Med en omsättning på mer än 1,4 miljarder euro för Chiesi Group är vi bland de 50 största läkemedelsföretagen i världen. Chiesi utvecklar och distribuerar läkemedel i 65 länder och har 25 internationella bolag (i Europa, Amerika, Asien och Afrika). I dag är Chiesi ett av världens ledande läkemedelsbolag inom det respiratoriska området och bedriver även verksamhet inom neonatologi, sällsynta sjukdomar och specialistvård. Nu har Chiesi även etablerats i Norden med verksamhet i Sverige, Danmark, Norge och Finland. Chiesi Norden har en personalstyrka på ca 75 medarbetare, inkluderat en forskningsenhet, och befinner sig i en stark tillväxtfas. Chiesi Pharma AB blev nyligen Great Place to Work-certifierade. Läs mer på www.chiesipharma.se