Redovisningsansvarig till Certex Svenska AB

Redovisningsansvarig till Certex Svenska AB

Är du trygg inom redovisningsområdet och vill ansvara för redovisningen av ett medelstort bolag i en stor koncern? Vill du arbeta på ett mycket trevligt bolag i Täby där produktionen ligger vägg i vägg med kontoret? Och trivs du i en självständig roll där du själv äger dina frågor? Då kan rollen som Redovisningsansvarig på Certex Svenska AB, vara något för dig!

Dina ansvarsområden och arbetsuppgifter
Som Redovisningsansvarig kommer du att ansvara för redovisningen och den finansiella rapporteringen av Certex Svenska AB. Till din hjälp kommer du att ha en redovisningsekonom och en ekonomiassistent.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer bl a att vara följande:
  • Månads-, kvartals- och årsbokslut
  • Skattedeklarationer
  • Årsredovisning och inkomstdeklaration
  • Intern och extern rapportering
  • Uppföljning och analys
  • Viss löpande redovisning
  • Kontakt med myndigheter och revisorer
  • Kontinuerlig utveckling av finansiella rutiner och processer
Du kommer att rapportera till Ekonomichefen och vara den på avdelningen som står för den tyngsta kompetensen inom redovisning, vilket innebär att du måste känna dig självständig och trygg i rollen som Redovisningsansvarig.

Din profil
Du har en adekvat utbildningsbakgrund och med såväl löpande redovisning som bokslut, rapportering, årsredovisning och deklaration. Du har troligen en roll som Redovisningsansvarig idag och har du arbetat i en internationell koncern är detta meriterande. Det är även meriterande med erfarenhet från ett producerande bolag med lagerverksamhet.

Du som person
För att lyckas i rollen Redovisningsansvarig på Certex är du självständig i din roll och har förmågan att se möjligheter till förbättring. Du håller hög kvalitet på ditt arbete och är en strukturerad person med sinne för detaljer. För att passa in på Certex är det även av högsta betydelse att du är en lyhörd och smidig person som har lätt för att samarbeta med andra.

Ansökan
Då tjänsten skall tillsättas så snart som möjligt vill vi gärna ha din ansökan snarast. Intervjuer sker löpande och annonsen är publicerad tills dess att tjänsten är tillsatt. I denna rekrytering samarbetar Certex Svenska AB med Prodiem. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Filippa Gernandt, tfn 073-384 23 94 eller Anna Abrahamsson, tfn 070-691 01 35.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom, Ekonomichef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Prodiem AB
Sista ansökningsdag Löpande (45 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Certex Svenska AB är en av Sveriges ledande leverantör av helhetslösningar inom lyft, stållinor och service. Bolaget omsätter dryga 200 miljoner SEK och finns representerade i Stockholm, Göteborg, Malmö, Varberg, Sundsvall, Skellefteå och Örnsköldsvik. Certex Svenska AB har en lång historia på den svenska marknaden och grundades redan 1904. Sedan 2007 är de en del av Axel Johnson-koncernen.

Axel Johnson-koncernen består idag av Axfood, Dustin, Kicks, Martin & Servera, Novax, Åhlens samt Axel Johnson International. Inom Axel Johnson International återfinns ca 130 industribolag som är indelade i olika affärsområden, där Certex Svenska AB ingår i Lifting Solutions. Axel Johnson International omsätter ca 10 miljarder SEK och finns representerade globalt.

För mer information och Certex Svenska AB, www.certex.se och om Axel Johnson International, www.axinter.com