NOC-tekniker med erfarenhet inom Linux

NOC-tekniker med erfarenhet inom Linux

Vi söker dig som är supportinriktad och har kunskap inom nätverk och övervakning. I rollen arbetar du primärt med övervakning, felavhjälpning, eskalering, drift och felsökning. Att hjälpa våra kunder bör vara en av dina drivkrafter men även att få arbeta med avancerad teknologi.

Du kommer inleda din anställning som konsult hos oss på Centric för att, efter 6 månader, gå över till kunden - förutsatt att alla parter är nöjda.

Start är omgående enligt överenskommelse, så registrera din ansökan redan idag!

Arbetsuppgifter
Som NOC-tekniker kommer du att tillhöra ett team som jobbar i skift. Du är delaktig i att utveckla rutiner och processer med syfte att avhjälpa kunders driftstörningar. Vid behov ska NOC-tekniker eskalera mer komplexa fel till 2nd level support så snabbt och effektivt som möjligt. Informerar kunder om pågående driftstörningar och kommande planerade arbeten. Informationsflödet internt och externt är en viktig del av arbetsuppgifterna. NOC-teknikern säkerställer att rutiner finns på plats för att så effektivt som möjligt hantera de ärenden som kommer in till NOC. NOC-teknikern ska agera stödfunktion vid eventuella problem och frågor gällande tjänsten NOC.

Exempel på arbetsuppgifter:
 • Hantera larm och inkommande ärenden enligt SLA.
 • Felsökning och felavhjälpning.
 • Uppdatera ärenden med information i den utsträckning att ärenden blir personoberoende.
 • Delta i veckomöten för NOC.
 • Utveckla sin tekniska förmåga efter vår affärsmodell och strategi.
 • Vid behov ta nödvändiga certifieringar.
 • Bistå leveransavdelningen i projekt vid behov och i mån av tid.
 • Informera driftansvarig kring oklarheter och brister i rutiner.
 • Uppdatera vår Wiki med förändringar efter att ha förankrat förändringar med teamledare och alltid uppdatera med luckor som man är säker på ska finnas.
 • Agera på ett konsultmässigt vis gentemot kund medveten om vad som ingår i NOC-tjänsten. Vid oklara fall kontakta driftansvarig för utvärdering av situation.
 • Bidra med idéer för att skapa mervärde för NOC så som tjänster, produkter eller verktyg.
Din profil
Rollen kräver goda kunskaper inom:
 • Linux
 • TCP/IP
 • Ethernet
 • OSI modellen
 • Svenska/engelska - flytande
Det är meriterande att ha kunskaper inom övervakningssystem, säkerhet, WiFi, CCNA eller liknande certifikat.

Med stöd av kunniga kollegor kommer du bli kunnig på övervakning och nätverksprodukter från leverantörer som Waystream, Juniper och Exreme med flera.

Som en del av supportavdelningen kommer du att hantera diverse arbetsuppgifter inom avancerad problemlösning med ständigt utökade möjligheter till kunskapsinsamling genom praktiskt supportarbete och certifieringsutbildning. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi kan erbjuda dig
Förutom vårt härliga gäng av konsulter och kollegor får du som anställd hos Centric alla verktyg du behöver för utvecklas i din yrkesroll. Vi sätter stort värde i att våra medarbetare utvecklas och höjer sin kompetens. Vi erbjuder därför alla våra konsulter möjligheten att lägga upp en individuell utbildningsplan där vi bekostar såväl studiematerial samt certifieringar.

Vi med många tycker att vi är Sveriges bästa IT-företag och vi arbetar aktivt med att utveckla såväl vår interna gemenskap som våra externa nätverk. Därför genomför vi regelbundet spännande och roliga aktiviteter där du som konsult får möjlighet att träffa och umgås med dina kollegor under trevliga och avslappnande former.

Mer om oss
Centric är ett IT-företag med 370 anställda, med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Linköping. Vi specialiserar oss på uthyrning av generalister och förmedling av specialister samt erbjuder outsourcing och systemlösningar inom retail. Vi är medlem i Almega Kompetensföretagen och följer deras tecknade kollektivavtal med Unionen.

OBS!
Du vet väl att du kostnadsfritt kan ladda ner tusentals e-böcker på vår hemsida. Där finns böcker inom allt från t ex IT, ekonomi, personlig utveckling, karriärstips till hur man skriver ett bra CV.

Kontakt information

Har du några frågor kring tjänsten?
Kontakta Elise Haglund på tfn: 0733-571793 eller elise.haglund@centric.eu.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.centric.eu
Sista ansökningsdag 11 apr 2021 (44 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Centric är ett IT-företag med 380 konsulter i Stockholm, Göteborg, Malmö och Linköping. Vi specialiserar oss på uthyrning av generalister och förmedling av specialister. Centric är ett av Europas största privatägda tjänsteföretag med över 5 000 anställda i Europa. På Centric sätter vi alltid människan först, oavsett om det gäller våra kunder, partners eller anställda. Våra anställda gör oss till det vi är och det är de som varje dag gör det lilla extra hos våra kunder. Vi utmanar våra anställda att ständigt utvecklas genom att lära sig nya saker och anta nya spännande utmaningar. Att vara rik på nya erfarenheter är en väg till framgång i arbetslivet. Vi har många spännande uppdrag för dig som vill se dig om. Äventyret väntar på dig som har en positiv inställning till livet. Naturligtvis ger vi dig bra anställningsvillkor också. Vi är medlem i Almega Kompetensföretagen och följer deras kollektivavtal med Unionen. I framtiden jobbar ännu fler i vårt företag. Gör du?