Applikationstekniker till bank

Applikationstekniker till bank

Till ett uppdrag hos en av våra kunder söker vi en applikationstekniker till bankens avdelning Application & Client operations. Här får du vara med och forma framtiden.

Som konsult på Centric får du en trygg anställning och samlar på dig värdefull arbetslivserfarenhet på uppdrag hos våra kunder. Din konsultchef stöttar dig i din utveckling där du hela tiden fyller på med nya erfarenheter och kunskaper. En utmärkt möjlighet att göra karriär.

Uppdraget börjar i januari 2021.

Arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter kommer främst att bestå av drift, förvaltning och 2:nd line support för några av kundens mest affärskritiska applikationer. Du kommer ha som fokusområde för värdepappersystem (aktie och fondhandel) som är främst Windowsbaserade standardsystemapplikationer. Du kommer ingå i ett mindre team som ansvarar för att systemet och dess tillhörande applikationer fungerar enligt förväntan genom att på ett effektivt sätt hantera ärenden, felsökning, lösa incidenter och problems.

Då du i den här tjänsten förväntas ha såväl verksamhetskompetens som teknisk kompetens kommer du även att hantera applikationsrelaterade supportärenden från användarna. Vidare kommer du ha nära samarbete med verksamhetens samt IT-förvaltningens resurser så som ex. first line (Service desk) och third line (systemansvariga samt resurser från systemleverantörerna).

Din profil
Vi söker dig som har kunskap och erfarenhet av support och drift av verksamhetskritiska Windowsbaserade applikationer/system (gärna van att jobba med standardsystemsimplementationer) samt ett brinnande intresse för automatisering, effektivisering och hur slutanvändarna arbetar i systemet. Vi vill även att du har god kunskap i applikationsdrift samt SQL. Det är ett stort plus om du har kunskap om värdepappershandel (aktie och fondhandel).

Krav
 • Erfarenhet av felsökning och second line support
 • Har driftat Windowsbaserade applikationer/system/servers
 • Har jobbat med standardsystem och tredjepartsleverantörer
 • Har jobbat med databaser och har god kunskap i SQL (Ex. göra utsökningar)
 • Erfarenhet av server och nätverk
 • Har hanterat och förvaltat olika systemintegrationer samt filflyttar
 • Erfarenhet av sätta upp övervakning och agera på larm
 • Har jobbat med casebaserade ärendehanteringssystem
 • Erfarenhet av att jobba som IT-drifttekniker
Meriterande
Erfarenhet inom verksamhet av värdepappershandel (aktie och fondhandel)

Som person är du driven och brinner för att ständigt utveckla din specialistkompetens. Vi söker dig som har förmåga att jobba självständigt samtidigt som du trivs med att bolla lösningar med ditt team. Du har förmåga att se sakers långsiktiga betydelse och vidare konsekvenser och tar dig gärna an komplexa frågor. Du tar ägandeskap, vågar ställa krav, fattar beslut och är ansvarstagande. Vidare är du en initiativtagande person med stort engagemang och god kommunikativ förmåga (svenska och engelska). Du strävar efter kontinuerlig förbättring inom både teknik och arbetssätt och inser värdet av att automatisera arbetet.

Personliga egenskaper
 • Driven och brinner för att ständigt utveckla din specialistkompetens
 • Förmåga att jobba självständigt samtidigt som du trivs med att bolla lösningar med ditt team
 • Förmåga att se sakers långsiktiga betydelse och vidare konsekvenser och tar dig gärna an komplexa frågor
 • Du är en initiativtagande person med stort engagemang och god kommunikativ förmåga (flytande svenska och engelska)
 • Du strävar efter kontinuerlig förbättring inom både teknik och arbetssätt och inser värdet av att automatisera arbetet
 • Du tar ägandeskap, vågar ställa krav, fattar beslut och är ansvarstagande
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi kan erbjuda dig
Förutom vårt härliga gäng av konsulter och kollegor, får du som anställd hos Centric alla verktyg du behöver för utvecklas i din yrkesroll. Vi erbjuder nämligen alla våra konsulter kvalificerade utbildningar och certifieringar inom många olika områden. Vi tycker att våra medarbetare hela tiden ska fortsätta att utvecklas, oavsett i vilken fas i karriären de befinner sig. Därför erbjuder vi alla våra konsulter möjligheten att lägga upp en individuell utbildningsplan, där vi bekostar såväl studiematerial som själva certifieringarna.

Vi med många tycker att vi är Sveriges skönaste IT-företag och vi arbetar aktivt med att utveckla såväl vår interna gemenskap som våra externa nätverk. Därför genomför vi regelbundet spännande aktiviteter där du som konsult får möjlighet att träffa och umgås med dina kollegor under roliga och avslappnande former.

OBS!
På Centric är din utveckling i centrum och nu påbörjar vi den resan redan på första intervjun. Alla som jobbar med IT vet att det är superviktigt att hålla sig uppdaterad. Att dessutom vara certifierad är ett värdefullt kvitto på din kompetens som du har nytta av oavsett arbetsgivare och uppdrag. För att visa att vi på Centric förstått hur viktigt detta är, får du nu redan på första intervjun skriva ett valfritt MOS (Microsoft Office Specialist) eller MTA (Microsoft Technology Associate) certifikat till ett värde av 1200 kr. Blir det aktuellt med flera intervjuer får du självklart skriva fler cert. Fattar vi sedan tycke för varandra och du blir anställd - ja, då får du möjlighet att skriva ännu fler cert. På Centric tror vi på kompetensutveckling och bjuder gärna på certifieringar.

Centric är ett IT-företag med över 370 konsulter i Stockholm, Göteborg, Malmö och Linköping. Vi specialiserar oss på uthyrning av generalister och förmedling av specialister samt erbjuder outsourcing. Som ett av Europas största privatägda tjänsteföretag med över 5 000 anställda i Europa är en sak tydlig; vi tror på människor oavsett om vår kund vill hyra in vår personal eller låta oss göra hela jobbet. Vi är medlem i Almega Kompetensföretagen och följer deras tecknade kollektivavtal med Unionen.

OBS!
Du vet väl att du kostnadsfritt kan ladda ner tusentals e-böcker på vår hemsida. Där finns böcker inom allt från t ex IT, ekonomi, personlig utveckling, karriärstips till hur man skriver ett bra CV.

Kontakt information

Har du några frågor kring tjänsten?
Kontakta Melli Mehmeti på tfn: 0734-159357 eller melli.mehmeti@centric.eu
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.centric.eu
Sista ansökningsdag 18 jan 2021 (51 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Centric är ett IT-företag med 380 konsulter i Stockholm, Göteborg, Malmö och Linköping. Vi specialiserar oss på uthyrning av generalister och förmedling av specialister. Centric är ett av Europas största privatägda tjänsteföretag med över 5 000 anställda i Europa. På Centric sätter vi alltid människan först, oavsett om det gäller våra kunder, partners eller anställda. Våra anställda gör oss till det vi är och det är de som varje dag gör det lilla extra hos våra kunder. Vi utmanar våra anställda att ständigt utvecklas genom att lära sig nya saker och anta nya spännande utmaningar. Att vara rik på nya erfarenheter är en väg till framgång i arbetslivet. Vi har många spännande uppdrag för dig som vill se dig om. Äventyret väntar på dig som har en positiv inställning till livet. Naturligtvis ger vi dig bra anställningsvillkor också. Vi är medlem i Almega Kompetensföretagen och följer deras kollektivavtal med Unionen. I framtiden jobbar ännu fler i vårt företag. Gör du?