Energiingenjör, Caverion – Stockholm

Energiingenjör, Caverion – Stockholm

Caverion bygger för framtiden, därför behöver vi bli fler! Via smarta fastighetstekniska lösningar bidrar vid till hållbara resultat. Är du vår nya medarbetare som vill vara med och utveckla Caverions energitjänsteprojekt ?

Vi söker nu en driven och erfaren energiingenjör för rådgivande tjänster samt till våra olika energitjänsteprojekt inom affärsenheten Energi & Miljö. Tjänsten är mycket omväxlande och du kommer att arbeta med olika energiuppdrag, både i befintliga större och mindre energitjänsteprojekt. Vidare kommer du skapa nya affärer genom rådgivande tjänster, energiutredningar och kartläggningar.

Caverion satsar på fastighetsautomation i flera regioner i landet men framför allt i Stockholmsområdet med omnejd. Du kommer att bli en del av en trevlig arbetsgrupp som för närvarande består av 11 personer. Rollen är placerad på Caverions moderna kontor på Lindhagensgatan, Kungsholmen - Stockholm.

Dina arbetsuppgifter

Din roll som energiingenjör innebär att du har en bred kompetens såväl inom energisystem som energimarknaden då arbetet möter en variation av olika kundbehov och förfrågningar. Som energiingenjör på Caverion kommer du arbeta med mindre och större energiprojekt med visst förekommande projektledningsansvar. Du kommer sköta den dagliga kontakten med kunder och medarbetare. Vidare kommer du att medverka som expertkompetens vid nyförsäljning samt aktivt arbeta och stötta intern organisation med kompetens inom energiområdet.

Du kommer arbeta inom ett team med högt i tak där teamet skapar styrkan.

I rollen ingår även:
 • Inventera, beräkna och sammanställa energiåtgärder i nya och befintliga projekt
 • Delta aktivt i projekteringsprocessen
 • Sammanställa och skriva rapporter
 • Planera, driva och organisera mindre energiprojekt
 • Kommunicera, engagera och motivera medarbetare och kunder
 • Inom projekt äga ansvar för föreslagna åtgärder samt följa upp och optimera fastighetsutrustningar och system
 • Kommunicera med tekniska specialister samt kommersiella kontakter med entreprenörer och leverantörer
 • Vidareutveckla kundrelationer och främja merförsäljning
Din bakgrund
 • Högskoleutbildning inom energi och miljö och/eller motsvarande arbetslivserfarenhet.
 • 1-2 års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter
 • Dokumenterad erfarenhet av energiingenjörsarbete som entreprenör, konsult eller inom industrin.
 • Innehav av certifikat för utförande av EKL (Energikartläggning för stora företag) och/eller certifikat för Energiexpert är meriterande.
 • Dokumenterad kunskap inom fastighetstekniska system såsom fastighetsautomation, ventilation och/eller VS-system.
 • Erfarenhet inom projektering av ventilationssystem är meriterande.
Rollen kräver att du har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift samt B-körkort. Resor förekommer i tjänsten, i genomsnitt 1 dag per vecka.

Kort om Caverion - Building performance

När du jobbar på Caverion växer du med oss. I takt med att du skaffar dig nya kunskaper, får du också nya möjligheter. Vi uppmuntrar våra medarbetare att lära som en del av jobbet- att ställa frågor, be om hjälp och dela med sig av kunskaper. Du får också hos oss ett stort nätverk inom alla teknikområden. Vi finns i 10 länder, i Sverige är vi ungefär 3000 medarbetar och vi finns på 75 orter från Ystad till Kiruna. Läs mer på caverion.se

Building Performance betyder att vi bygger våra omgivningar på ett smart och hållbart sätt så att företag lyckas, och att människor mår bra. Vill du veta hur? Ta en tur Caverion Smart City

Kontakt & Ansökan

Om du tycker att detta låter intressant och har någon fråga, kontakta ansvarig rekryterare Paula Mann, tel. 070-146 98 92 paula.mann@caverion.com

Alla former för telefonsamtal som inte berör frågor om tjänsten, t ex från rekryterings-/bemanningsföretag/annonssäljare undanbedes.

Din ansökan vill vi ha senast den 31 December 2022.
OBS: Urval sker löpande, skicka gärna in din ansökan redan idag då tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Civilingenjör, Energi & Miljö
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 31 dec 2022 (35 dagar kvar)