Internal Controller till Cary Group (Ryds Bilglas) i Stockholm

Internal Controller till Cary Group (Ryds Bilglas) i Stockholm

Har du erfarenhet från revision eller internrevision och vill vara med på en utvecklingsresa i ett internationellt tillväxtbolag med korta beslutsvägar? Nu finns en spännande möjlighet för dig som vill arbeta med internkontroll i en internationell koncern med bolag i Sverige, Norge, Danmark och Storbritannien. Ta nästa steg och bli en del i ekonomiteamet på Cary Group!

Cary Group fortsätter sin tillväxt och har nu behov av att utöka den centrala ekonomifunktionen, Group Finance, med en Internal Controller som kommer samarbeta nära med CFO.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som Internal Controller:
  • Utvärdera koncernens finansiella processer och identifiera risker och åtgärder som krävs för att förbättra den interna kontrollen
  • Tillsammans med CFO ansvara för att koncernens processer, rutiner och dokumentation för internkontroll efterlevs och utvecklas med fokus på att säkerställa riskhantering och kontroll kring finansiell rapportering och finansiella rutiner
  • Säkerställa att nyförvärvade bolagen lever upp till koncernens krav på intern kontroll
  • Ha löpande kontakt med ekonomifunktioner i dotterbolag i olika länder och besöka dem för att följa upp och testa processer och rutiner baserat på koncernens krav på intern kontroll
  • Löpande rapportera utfall av interna uppföljningar och föreslå och följa upp förbättringsåtgärder
  • Ansvarig för att samtlig dokumentation inom risk och internkontroll är uppdaterad samt att uppdatera vissa av koncernens övergripande governance policies
Kvalifikationer och erfarenhet:

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom ekonomi och 2-4 års erfarenhet från antingen revision, internrevision, eller controlling i en internationell koncern. Du navigerar tryggt i de systemmiljöer du arbetar i och är en rutinerad Excel-användare. Det är meriterande om du tidigare arbetat i Aaro och NAV/Business Central. Eftersom du kommer ha mycket kontakt med dotterbolagen i andra länder behöver du förutom svenska även kunna engelska flytande, ytterligare språkkunskaper är meriterande.

Personliga egenskaper:

Som person är du noggrann, driven och van att kommunicera med din omgivning. Du är en god administratör och är samtidigt analytisk med en förmåga att förstå och analysera processer och rutiner. Ditt arbetssätt präglas av struktur och du har en god förmåga att driva processer framåt på ett effektivt sätt. Du är även prestigelös, har lätt för att samarbeta och har ett coachande förhållningssätt. Du tycker om att arbeta i en internationell miljö med många kontaktytor i organisationen.

Vad erbjuder Cary Group dig?

I rollen som Manager Internal Control får du möjlighet att vara med på en utvecklingsresa i ett växande internationellt bolag. Om du trivs i en platt organisation där det är högt i tak kan detta vara arbetet för dig.

Placeringsort: Hammarby Sjöstad i Stockholm

Om Cary Group:

Cary Group, tidigare Ryds Bilglas, ägs av Nordic Capitals fond VIII (Nordic Capital) och familjen Ryd. Bolaget erbjuder skade- och bilvårdstjänster under namnen Cary, Ryds Bilglas, Svenska Bussglas, Danglas, Mobile Windscreens och CrashPoint. Totalt har koncernen genom verksamheterna i Norge, Sverige, Danmark och Storbritannien ca 230 verkstäder och 260 mobila enheter som specialiserar sig på reparation och utbyte av vindrutor samt reparation av bilskador. Koncernen har över 1 000 medarbetare och en omsättning på ca 1 800 MKR.

I denna rekryteringsprocess samarbetar Cary Group med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter på Meritmind, Ulrika Wallerman 070-166 08 60 eller

Martin Nyström070-166 08 11. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
  • Se till att namn, telefonnummer och e-post finns med i ditt CV.
  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument, så sätt samman CV och eventuellt personligt brev i samma dokument.
  • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.
Varmt välkommen med din ansökan!

Sökord: Internal Control, Revisor, Intern revisor, Auditor, Internal Auditor, Controller
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Meritmind AB
Hemsida http://www.meritmind.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)