Systemtekniker till Soya Group Support AB

Systemtekniker till Soya Group Support AB

Systemtekniker till Soya Group Support AB

Soya Group består av ett antal företag, helägda eller delägda, som är verksamma inom huvudsakligen fyra olika områden; shipping, fastigheter, stuteriverksamhet och miljöteknik. Varje affärsområde ansvarar för att operativt driva och utveckla sin verksamhet i linje med Soya Groups värderingar. Koncernen omsätter ca 20 miljarder kronor. Ungefär 1 500 personer arbetar i koncernens bolag.

Koncernens bolag använder en gemensam supportorganisation, Soya Group Support AB, som består av ett antal koncernfunktioner för intern och extern kommunikation, miljö, ekonomi, treasury, HR, IS/IT och säkerhet, och har omkring 80 medarbetare. Våra koncernspråk är svenska och engelska.

Nu söker vi en ny medarbetare till Soya Groups IT - Operations avdelning inom Group IS/IT. Group IS/IT ansvarar för att förse Soya koncernen och externa kunder med system- och teknikstöd samt tillhörande support. Det mesta av arbetet sker i en Windowsmiljö med huvudsaklig teknik från Microsoft. System Center är en viktig del i inriktningen tillsammans med Vmware och nätverksbaserade disksystem från NetApp och Dell.

Group IS/IT har ansvar för tekniska plattformar, system, infrastruktur och IT drift både för Soya Groups landbaserade verksamhet och för de fartyg som opereras inom Soya Group. Group IS/IT ansvarar även för drift av externa kunders fartyg, IT plattformar, system och infrastruktur. Då IT Operations inkluderar drift av fartyg i internationell trafik ingår det utlandsresande i tjänsten, ca 5 -10 resor per år.

Som Systemtekniker inom Group IS/IT - IT Operations rapporterar du till Head of IT Operations och deltar aktivt i det löpande förvaltningsarbetet och installationer, men också i utvecklandet inom dagens Microsoft plattform tillsammans med verksamheterna och externa leverantörer. Du kommer att arbeta med både interna och externa kunder.

Vi ser att du har djup teknisk kunskap om Microsofts produkter, där kunskap inom systemintegrering är en viktig del.

Kvalifikationer
 • Tjänsten kräver att du har 3 - 5 års erfarenhet av liknande arbete på motsvarande nivå. Vi ser att du har erfarenheter av drift och komplexa installationer med höga tillgänglighetskrav.
 • För att lyckas i rollen ser vi att du har kompetens inom:
  • Windows Server och Windows klientoperativsystem
  • PKI
  • Citrix VDI/Virtual Apps
  • Active Directory
  • Exchange on-prem och Exhange online
  • Office365
  • InTune/EMS
  • Kunskap om Powershell och scripting
  • Backup hantering Veeam/Backup Exec
  • Grundläggande kunskap inom nätverk

 • Det är meriterande med kompetens inom några av följande: Vmware ESX/VCenter, SAN och gärna med erfarenhet från NetApp och Dell/EMC samt hårdvara från Dell inkl administration

Vem är du?
För att trivas i rollen är du lösningsorienterad och har ett stort eget driv. Du är en person som vill vidareutvecklas med ett stort fokus på tekniken. Du har stor social kompetens och en stark samarbetsförmåga eftersom du kommer ha många kontakter såväl internt som externt. Du behöver ha mycket goda kunskaper i såväl svenska som engelska i skrift och tal då vi jobbar i en internationell miljö.

I den här rekryteringen samarbetar Soya Group Support AB med Captica AB varför all kommunikation går via Captica. Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att ringa Captica på telefon 08-411 24 70 alt 0709 48 30 43
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 20 feb 2021 (33 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Rekrytering och konsulttjänster handlar om att hitta rätt person och personlighet. För att lyckas med det arbetet krävs i sin tur personligt engagemang och personkännedom. Det är kärnan i Captica och vårt erbjudande. Sedan starten 2006 har vi hjälpt många att hitta rätt. Vi har ingen fast mall för hur uppdragen ska lösas, utan utgår istället från hur processen görs enklast och bäst utifrån just dina förutsättningar och önskemål. Så här beskriver två av våra kunder hur det är att arbeta med oss.