Treasury Controller till Cabonline, Stockholm

Treasury Controller till Cabonline, Stockholm

Cabonline Group, som består av flera kända varumärken inom taxibranschen, rekryterar nu en Treasury Controller till huvudkontoret i Stockholm. Här finns möjligheter för en kunnig Treasury Controller att vara med på tillväxtresan och bidra med entusiasm och struktur. Du kommer att arbeta nära koncern-CFO och få vara med och utveckla en ny funktion inom bolaget med inriktning på likviditetsstyrning. Det är viktigt att du trivs med att arbeta nära verksamheten och vill sätta dig in i affären på djupet. Du rapporterar till företagets koncern-CFO och tjänsten är placerad i moderna kontor i centrala Stockholm.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
 • Likviditetsstyrning och Cash-flow forecast för koncernen
 • Övergripande ansvarig för betalningar i moder- och dotterbolag
 • Ansvarig för cash pool, administration, fullmakter och behörigheter
 • Hantering av övrig likviditet utanför cash pool
 • Övergripande ansvar för betallösningar för taxiresor
 • Leasingaffärer i samarbete med inköpsfunktionen
 • Garantier
 • Ränteswappar
 • Viss redovisning av treasury-transaktioner
 • Cash management för nyförvärvade bolag
 • Administration av låneprogram (noterad obligation) och samarbete m legal council
Kvalifikationer och erfarenhet:

Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande med flerårig erfarenhet av arbete på treasury-avdelning alternativt erfarenhet från arbete med treasury-frågor i ett eller flera större företag. Eftersom detta är en ny roll som du är med och skapar tillsammans med CFO så är det bra att ha erfarenhet av kvalificerat treasury-arbete som en bra grund för utvecklingen framåt i denna nya funktion.

Du får gärna ha en bakgrund från revision och/eller från redovisningsavdelning där du arbetat med redovisningsfrågor under ett antal år och har god förståelse för redovisningsprocessen. Ett annat område som utvecklas snabbt är olika betalningslösningar som företaget erbjuder marknaden och erfarenhet om detta område är värdefullt. Det är också positivt om du har förståelse för juridiska frågor i samband med låneprogram, pantsättning, fullmakter etc. Har du dessutom erfarenhet av redovisningsfrågor och likviditetsfrågor i samband med fusioner, förvärv och försäljning av bolag ses det som meriterande.

Personliga egenskaper

För att trivas i rollen som Treasury Controller är du initiativtagande, trivs med förändring och van att självständigt driva och arbeta i projektform. Du kommer att arbeta med en transaktionsintensiv verksamhet med många kontaktytor både i Sverige och i Norden. Du trivs med att fatta egna beslut, få stort förtroende och möjlighet till exponering på koncernnivå i en miljardkoncern. En viss del av rollen är av mer förvaltande karaktär och här krävs noggrannhet och öga för detaljer. Vetgirighet och förmåga att ta reda på saker genom att ställa frågor och diskutera med sin chef och sina kollegor uppskattas. Ett öppet landskap känns naturligt för dig liksom att periodvis vara operativ och hands-on. Du är prestigelös och kommunicerar med närmaste kollegor och verksamheten på ett coachande sätt.

Vad erbjuder företaget dig?

Cabonline är inne i ett synnerligen intressant läge med många spännande utmaningar i och med en fortsatt tillväxtstrategi i Sverige och Norden. Cabonline verkar i en bransch som förändras snabbt, där ny teknik, ytterligare digitalisering och hållbarhet är en del av en nära förestående framtid. Här får du möjlighet att arbeta med den yttersta koncernledningen i affärskritiska frågor och delta i projekt kring förvärv och försäljning av bolag.

Placeringsort: Stockholm

Om Cabonline Group AB

Cabonline är Nordens ledande taxiföretag med 3 000 anslutna åkerier och cirka 5 700 taxibilar i Sverige, Norge, Finland och Danmark. Inom Cabonline finns en rad välkända varumärken som Flygtaxi, TaxiKurir, Norgestaxi, TOPCAB, Kovanen, Taxi Skåne, Taxi Väst, Umeå Taxi, Sverigetaxi och Taxi 4×27. Genom Cabonline får åkerierna tillgång till attraktiva kundavtal, stöd från branschledande teknikutveckling, samt nytta av stordriftsfördelar, effektiv service och en gemensam infrastruktur. Gruppen omsätter cirka 6,2 miljarder kronor och utför omkring 50 000 resor per dygn. För mer information: www.cabonlinegroup.com.

I denna rekryteringsprocess samarbetar företaget med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Anette Wickholm på 070-712 9808. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Vi kommer också att göra en bakgrundskontroll på slutkandidat i denna tillsättning.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.
Välkommen med din ansökan!

Sökord: Treasury Controller, Treasury, Redovisningschef, Redovisningsansvarig, Head of Finance, Accounting manager, Chief accountant, Finance Director, Accountant, Auditor, Senior accountant, Financial accountant, Accounting specialist, Group accountant, Financial controller, redovisningsspecialist, redovisningskonsult, senior redovisningsekonom, bolagsekonom, Financial manager, CFO, Finance manager,
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Meritmind AB
Hemsida http://www.meritmind.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)