VD/CEO till ett hållbart Startupbolag!

VD/CEO till ett hållbart Startupbolag!

Har du erfarenhet av att arbeta i en ledande position i en startup / scale-up- bolag? Värderar du ett nära ledarskap och har en fallenhet för att utveckla affärer? Vill du vara med på en spännande resa för hållbarhet och fossilfria leveranser? Bzzt... då är detta jobbmöjligheten för dig!

Om Bzzt Sverige AB
Bzzt Sverige AB befinner sig i en tillväxtfas med utvecklingen av effektiva och hållbara last mile delivery / transportleveranser i Sveriges stadskärnor och har idag verksamhet i Stockholm, Göteborg och Malmö med målsättningen att starta i fler städer. Verksamheten kör små, utsläppsfria fordon som drivs med förnybar el. De stinker inte, bullrar inte och är fantastiskt energisnåla. Tjänsten används idag främst av restauranger och företagare så som Foodora, Bolt Food och Uber Eats för att leverera mat och andra produkter/varor.

Om rollen som VD hos Bzzt Sverige AB
Som VD på Bzzt Sverige AB ansvarar du för den totala verksamheten med fullt resultatansvar för organisationen och dess 20-talet anställda. Du blir en del av och har personalansvar för ledningsgruppen som idag består av tre personer, COO/Vice VD, Head of Delivery Services och Head of Advertising. Tillsammans kommer ni arbeta för Bzzt nationella expansion.

I rollen kommer du att arbeta dels strategiskt, dels operativt. På strategisk nivå kommer du att kartlägga och analysera marknaden, se över budget och verksamhetens ekonomi samt ta fram prognos, rapporter och strategier för att säkerställa skalbarhet, expansion och resultat på den svenska marknaden. Du har ledningsgruppen vid din sida som du löpande stöttar, vägleder och utvecklar.

På det operationella planet kommer ditt team att ansvara för leveransen, bygga nätverk, driva större förhandlingar och hantera onboarding för nyckelkunder. Vidare kommer du att säkerställa resurser, bidra med insyn och förslag kring marknadsplan och strategier framåt för befintliga städer och kommande expansioner.

Dina huvudsakliga uppdrag:
  • På en strategisk, och dels operativ nivå, driva och stötta ledningsgruppen för Bzzt Svergies nationella tillväxt.
  • Övergripande ansvar för samtliga affärsområden.
  • Personal, budget - och resultatansvar.
  • Agera som länk mellan Bzzt Sverige AB och moderbolaget Bzzt AB.
Om dig
Vi söker dig som har tidigare arbetslivserfarenhet från en ledande position i en startup / scaleup bolag, gärna som VD / CEO, CFO, COO, Affärsutvecklare/Projektledare och/eller som CPO. Det är en fördel om du har arbetat i en bransch som kan bedömas fördelaktig för Bzzt så som logistik, transport, ekonomi och/eller el. Har du även en kompletterande högskoleutbildning inom logistik och/eller ekonomi är detta meriterande. För att lyckas i tjänsten behöver du vara en trygg ledare och ha erfarenhet av personalansvar, budget och affärsutveckling. Slutligen ser vi att du behärskar svenska så väl som engelska flytande och besitter god system-och datorvana.

Som person söker vi dig som uppskattar ett nära ledarskap och som stimuleras av att arbeta i en organisation med öppet klimat. Vi ser också att du är prestigelös och ödmjuk samt har ett analytiskt förhållningssätt för att kunna fatta välgrundade beslut. För att lyckas i rollen behöver du även vara en orädd doer som gärna arbetar på en operativ - så väl som strategisk nivå. Avslutningsvis ser vi att du delar Bzzt värderingar när det kommer till hållbarhet, miljötänk och goda arbetsvillkor.

Viktigt för tjänsten är:
  • Arbetslivserfarenhet från en ledande befattning i ett startup/scaleup bolag. resultatansvar
  • Erfarenhet av att stötta och vägleda operationella funktioner.
  • Erfarenhet av att på ett strategiskt plan, se över budget, prognos och fatta beslut som säkerställer verksamhetens expansion och skalbarhet.
  • Att du är en trygg och prestigelös doer som uppskattar ett nära ledarskap och värnar om samhällets hållbarhet.
Bzzt Sverige ABs erbjudande
Hos Bzzt Sverige AB blir du en del av ett lättsamt gäng där alla hjälps åt för att nå verksamhetens mål. Förutom gemensamma aktiviteter får du också ta del av bra förmåner med bland annat friskvård, sjukvårdsförsäkring och optionspaket. Vidare kommer du till en organisation som arbetar för samhällets hållbarhet både utifrån miljöaspekt och för trygga arbetsvillkor för samtliga medarbetare.

Övrigt
Start: Enligt överenskommelse, rekryteringen sker löpande.
Ort: Med fördel Stockholm, alternativt Göteborg med möjlighet att övernatta 2 gånger/vecka i Stockholm.
Lön: Enligt överenskommelse.

Låter resan som VD på Bzzt Sverige AB intressant? Hoppa på poden och ansök redan idag då urvalet sker löpande!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Organisationsutveckling, VD & Koncernchef, Affärsutvecklare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 30 maj 2022 (4 dagar kvar)