Rules and Regulations Coordinator - Fund Operations

Rules and Regulations Coordinator - Fund Operations

Mitt namn är Tony Heldring och jag är Global Process Manager samt ansvarar för Fund Implementation och Static Data gruppen inom Fund Operations. Nu söker jag en ny Rules and Regulations Coordinator som vill anta nya utmaningar och utvecklas inom fondmarknaden som växer med många nya initiativ.

Om jobbet
Fund Operations (FO) ansvarar för kundernas handel i SEBs egna fonder, det selekterade externa utbudet samt globala fonder. Kunderna utgörs av privatpersoner och finansiella institut. Inom FO finns fyra team - Fund Implementation/Static Data, Order Execution & Client support , Transfer och Corporate Actions. Vi är i kontakt med ett stort antal fondbolag och Transfer Agents över hela världen dagligen. Regelverksfloran av nya EU-direktiv och hårdare Anti-Money Laundering hos aktörerna har gjort att den legala delen av fond processen har ökat markant. Din roll ansvarar för att Fund Operations följer de regler och krav som ställs på fondmarknaden. Granska olika dokument, avtal och skrivelser runt fondaffären. Upprätta (och hålla uppdaterade) diverse intyg som behövs skickas vid fondhandel. Nära kontakt internt med Legal, Compliance, produktägare och teamet samt även med Kunder, Fondbolag och Transfer Agents kommer att vara en stor del av ditt jobb. Rollen är både praktisk och teoretisk. I denna roll kommer du lära dig mycket om fonder och fondmarknaden.

Vem är du?
Jag söker dig som har ett stort intresse för värdepapper och fonder. Du har ett djupt intresse och kännedom om det regulatoriska landskapet, en juridisk examen är att föredra.
Som person är du effektiv, handlingsinriktad och kan ta egna initiativ. I jobbet ingår det en hel del analytiska utredningar där det krävs riskmedvetenhet och att kunna jobba i teamet men även självständigt. Jobba på ett proaktivt tillvägagångsätt gällande förbättringar och se möjligheter ingår i rollen. Du har en god kommunikativ förmåga, vilket innebär att du på ett pedagogiskt sätt kan förklarar förändringar samt problemställningar för kollegor inom avdelningen, banken samt externa parter. Vidare är du resultatinriktad och en lagspelare som stimuleras av att arbeta i team.

Läs mer om hur det är att arbeta på SEB www.sebgroup.com/career

På SEB är vi övertygade om att inkludering och mångfald är avgörande för att kunna bygga starka och bra team och för att vårt företag ska vara hållbart för framtiden. Vi strävar efter att ha en inkluderande och värderingsdriven kultur där vi alla känner oss uppskattade, respekterade och involverade oavsett bakgrund, erfarenhet, tro, kön, ålder eller varifrån vi kommer.

Bra personer känner ofta bra personer - dela gärna annonsen om du har en vän som skulle älska det här jobbet

Välkommen med din ansökan
Redo att söka? Du är varmt välkommen med din ansökan. Gärna så snart som möjligt då urvalet görs löpande, men senast 2019-05-10. Kontakta mig gärna om du har frågor. Du når mig, Tony Heldring, tel +46-70-7903969. För att skicka in din ansökan klickar du på nedanstående länk. Skicka med en kort beskrivning av dig själv och vad du kan bidra med i den här rollen samt ditt CV.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Bank, Finans & Försäkring
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 5 maj 2019 (13 dagar kvar)