Kravanalytiker till Brå

Kravanalytiker till Brå

Är du en kravanalytiker som söker nya utmaningar och är intresserad av att arbeta med utveckling i en myndighet med ett viktigt samhällsuppdrag?

Brottsförebyggande rådet (Brå) söker nu en kravanalytiker. Brå verkar för att brottsligheten minskar och tryggheten ökar i samhället. Det gör myndigheten genom att ta fram fakta och sprida kunskap om brottslighet, brottsbekämpning och brottsförebyggande arbete, i första hand till regeringen och myndigheter inom rättsväsendet. Hos Brå får du känna att du gör skillnad, i ett arbete med goda utvecklingsmöjligheter och bra arbetsmiljö.

Om jobbet
I rollen som kravanalytiker hos oss kommer du att arbeta med kravfångst, kravanalys, verksamhetsanalys och framtagande av lösningsförslag på övergripande nivå, i nära samverkan med utvecklare och andra relevanta roller i verksamheten. Du säkerställer att verksamhetskraven utreds och dokumenteras. Vidare bevakar och medverkar du i genomförande och test inför driftsättningar av nya lösningar.

Kravanalytikerna är en drivande kraft i att bibehålla såväl som att utveckla den kravprocess som myndigheten tagit fram.

Vi söker dig som har
  • Relevant utbildning inom t.ex. datavetenskap eller systemvetenskap, eller motsvarande kompetens som vi bedömer som likvärdig.
  • Flerårig arbetslivserfarenhet från liknande roll.
  • Kunskap om systemutveckling.
  • Mycket goda kunskaper i svenska.
  • Förståelse för de krav som ställs på system med höga säkerhets- och prestandakrav.
  • Vana av att arbeta agilt är meriterande.
  • Erfarenhet av projektledning eller testledning är meriterande.
Vem du är
Som person är du drivande, strukturerad och uthållig. Du har förmågan att se helheten och tänka långsiktigt och arbetar kvalitetsmedvetet och leveransfokuserat. Du trivs med att jobba både IT-nära och verksamhetsnära och har en god samarbetsförmåga och är skicklig och tydlig i din kommunikation.

Anställning och ansökan
Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid, med tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Brå vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk kulturell mångfald tillför verksamheten. Läs gärna mer, på vår hemsida, om Brå och vilka förmåner vi erbjuder: https://bra.se/om-bra/jobba-hos-oss.html

I den här rekryteringen arbetar vi tillsammans med p4it Search & Recruitment. Om du har några frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Jen Scheffel, jen.scheffel@p4it.se, 0733 118798 alternativt Louise Hagen Furugård, louise.furugard@p4it.se, 0733 118726. Facklig kontaktperson på Brå för ST är Linnea Abramowski, tfn 08-527 58 423 och för SACO Moa Fahlander, tfn 08-527 44 212.

Välkommen med din ansökan senast den 10 januari 2020. För att söka jobbet klickar du på länken nedan. Ange diarienr 2.1.1-0430/19 på din ansökan.

Intervjuer sker löpande så ansök så snart som möjligt!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 2 feb 2020 (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Brottsförebyggande rådet (Brå) har till uppgift att främja brottsförebyggande arbete genom utveckling, utvärdering, tillämpad forskning och information inom det kriminalpolitiska området. Myndigheten ansvarar också för Sveriges officiella kriminalstatistik. Inom ramen för regeringens jämställdhetspolitik har Brå i uppdrag att integrera ett jämställdhetsperspektiv i kunskapsproduktionen. Vi är cirka 150 medarbetare, och finns på Tegnérgatan i centrala Stockholm. www.bra.se