Javautvecklare med erfarenhet av lösningsarkitektur till Brå

Javautvecklare med erfarenhet av lösningsarkitektur till Brå

Är du en javautvecklare som söker nya utmaningar och är intresserad av att arbeta med utveckling i en myndighet med ett viktigt samhällsuppdrag?

Brottsförebyggande rådet (Brå) söker nu en kravanalytiker. Brå verkar för att brottsligheten minskar och tryggheten ökar i samhället. Det gör myndigheten genom att ta fram fakta och sprida kunskap om brottslighet, brottsbekämpning och brottsförebyggande arbete, i första hand till regeringen och myndigheter inom rättsväsendet. Hos Brå får du känna att du gör skillnad, i ett arbete med goda utvecklingsmöjligheter och bra arbetsmiljö

Om jobbet
Som javautvecklare med stort fokus på lösningsarkitektur kommer du att ha ansvar för att vara med och utarbeta och granska tekniska lösningsförslag för våra verksamhetsnära applikationer. Det är en bred roll där du får jobba i hela skalan av systemutveckling. Det innebär bl.a. att du får vara med och utveckla nya system och applikationer samt den nya tekniska plattformen men även utveckling och förvaltning av de befintliga egenutvecklade system som finns i organisationens applikationsportfölj.

Arkitekturen baseras på Java EE med i huvudsak standardkomponenterna JSF, EJB3 och som JPA. Tekniker som används och stödjer denna arkitektur består bland annat Subversion, Eclipse, Oracle, Hudson, Maven, JBoss samt PostgreSQL.

Vi söker dig som har
  • Relevant akademisk utbildning eller motsvarande kompetens som vi bedömer som likvärdig.
  • Erfarenhet som systemutvecklare inom Java JEE, med goda kunskaper i JSF, EJB3 och JPA samt kännedom och erfarenhet av arbete med relationsdatabaser.
  • Vana att utforma tekniska lösningar i samarbete med kravanalytiker
  • Vana av att arbeta med helheten från webb-gränssnittet till datalagret.
  • Erfarenhet av att arbeta agilt.
  • Goda kunskaper i svenska.
Vem du är
Som person ser vi att du är ansvarstagande och driven och arbetar strukturerat och leveransfokuserat. Du har en analytisk förmåga och har lätt för att se helheten, att tänka långsiktigt och prioritera i ditt arbete. Ditt breda tekniska intresse gör att du drivs av att testa och lära dig nya saker. På Brå kommer du att arbeta i ett team med utvecklare i nära samarbete med t.ex. IT arkitekt, kravanalytiker, projektledare samt verksamhetsrepresentanter varför din samarbetsförmåga är viktig.

Anställning och ansökan
Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid, med tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Brå vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk kulturell mångfald tillför verksamheten. Läs gärna mer, på vår hemsida, om Brå och vilka förmåner vi erbjuder: https://bra.se/om-bra/jobba-hos-oss.html

I den här rekryteringen arbetar vi tillsammans med p4it Search & Recruitment. Om du har några frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Jen Scheffel, jen.scheffel@p4it.se, 0733 118798 alternativt Louise Hagen Furugård, louise.furugard@p4it.se, 0733 118726. Facklig kontaktperson på Brå för ST är Linnea Abramowski, tfn 08-527 58 423 och för SACO Moa Fahlander, tfn 08-527 44 212.

Välkommen med din ansökan senast den 5 april 2020. För att söka jobbet klickar du på länken nedan. Ange diarienummer 2.1.1-0429/19 på din ansökan.

Intervjuer sker löpande så ansök så snart som möjligt!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 5 apr 2020 (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Brottsförebyggande rådet (Brå) har till uppgift att främja brottsförebyggande arbete genom utveckling, utvärdering, tillämpad forskning och information inom det kriminalpolitiska området. Myndigheten ansvarar också för Sveriges officiella kriminalstatistik. Inom ramen för regeringens jämställdhetspolitik har Brå i uppdrag att integrera ett jämställdhetsperspektiv i kunskapsproduktionen. Vi är cirka 150 medarbetare, och finns på Tegnérgatan i centrala Stockholm. www.bra.se