Erfaren IT-arkitekt med verksamhetserfarenhet

Erfaren IT-arkitekt med verksamhetserfarenhet

Är du en arkitekt inom IT, nyfiken på nya utmaningar och är intresserad av att arbeta med att utveckla en myndighet med ett viktigt samhällsuppdrag?

Brottsförebyggande rådet (Brå) söker en erfarenIT arkitekt med stort verksamhetsutvecklingsfokus och med erfarenhet av att arbeta med organisationer i förändring. Brå verkar för att brottsligheten minskar och tryggheten ökar i samhället. Det gör myndigheten genom att ta fram fakta och sprida kunskap om brottslighet, brottsbekämpning och brottsförebyggande arbete, i första hand till regeringen och myndigheter inom rättsväsendet. Hos Brå får du känna att du gör skillnad, i ett arbete med goda utvecklingsmöjligheter och bra arbetsmiljö. Vi är cirka 150 medarbetare som sitter på Tegnérgatan i centrala Stockholm, www.bra.se

Om tjänsten
I rollen som IT arkitekt kommer du att arbeta utifrån en god förankring i tekniken men fokusera på helheten och vara länken mellan verksamhetsutveckling och IT-utveckling. Du förväntas arbeta med flera perspektiv och att i team med andra bidra till att verksamheten utvecklas i linje med Brås övergripande strategier och verksamhetsplaner. Du kommer att arbeta nära både verksamhetsexperter och IT-experter. Då rollen är till viss del ny på Brå finns det stora möjligheter att med din erfarenhet och kompetens vara delaktig i att forma rollen och arbetsuppgifterna.

Din kompetens och erfarenhet
För att lyckas i rollen tror vi att du har en relevant akademisk utbildning eller flerårig dokumenterad arbetserfarenhet av att ha arbetat som verksamhetsarkitekt. Du har en mycket god kompetens kring att arbeta med organisationer i förändring. Du är van att granska och ta beslut rörande IT-arkitektur och lösningar samt att driva digitalisering och automatisering rörande verksamhetsprocesser samt förändringsarbetet som det innebär. Du är van att arbeta nära verksamheten, fånga upp de behov som verksamheten har och översätta dem till tekniska lösningar.

Vidare har du förståelse för systemutveckling inom Java JEE och arbete med relationsdatabaser men även erfarenhet från andra typer av databaser. Du har kunskap om containerbaserade lösningar, erfarenhet av integrationsflöden med fokus på ETL och av att arbeta med affärs- och verksamhetsmodeller. Du har en god förmåga att kommunicera på svenska i såväl tal som skrift.

Det är meriterande om du har arbetat i en agil organisation och om du har certifieringar som arkitekt. Ifall du har tidigare erfarenhet från myndighetsvärlden är det mycket positivt.

Dina personliga egenskaper
Som person är du ansvarstagande, driven och arbetar strukturerat och leveransfokuserat. Du har en god analytisk förmåga, är kvalitetsmedveten och har lätt för att se helheten, att tänka långsiktigt och prioritera i ditt arbete. Du är lösningsfokuserad, prestigelös och en ledare som vill utveckla organisationen, både i stort och smått. På Brå kommer du att arbeta tillsammans med många olika roller varför din samarbetsförmåga är av stor vikt.

Anställning och ansökan
Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid, med tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Brå tillämpar 6 månaders provanställning och individuell lönesättning. Vi vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk kulturell mångfald tillför verksamheten. Läs gärna mer, på vår hemsida, om Brå och vilka förmåner vi erbjuder: https://bra.se/om-bra/jobba-hos-oss.html

I den här rekryteringen arbetar vi tillsammans med p4it Search & Recruitment. Om du har några frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Jen Scheffel, jen.scheffel@p4it.se, 0733 118798 alternativt Louise Hagen Furugård, louise.furugard@p4it.se, 0733 118726. Facklig kontaktperson på Brå för ST är Linnea Abramowski, tfn 08-527 58 423 och för SACO Li Hammar tfn 08-518 32 429.

Välkommen med din ansökan senast den 1 november 2020. Ange diarienummer 2.1.1-0259/20 på din ansökan.

Intervjuer sker löpande så ansök så snart som möjligt!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, IT-Arkitektur
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 1 nov 2020 (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Brottsförebyggande rådet (Brå) har till uppgift att främja brottsförebyggande arbete genom utveckling, utvärdering, tillämpad forskning och information inom det kriminalpolitiska området. Myndigheten ansvarar också för Sveriges officiella kriminalstatistik. Inom ramen för regeringens jämställdhetspolitik har Brå i uppdrag att integrera ett jämställdhetsperspektiv i kunskapsproduktionen. Vi är cirka 150 medarbetare, och finns på Tegnérgatan i centrala Stockholm. www.bra.se