Verksamhetsprocessägare för den flygoperativa processen sökes till Swedavia!

Verksamhetsprocessägare för den flygoperativa processen sökes till Swedavia!

Vill du driva och utveckla den flygoperativa processen på en arbetsplats som präglas av flygpuls och internationell atmosfär? Vi på Swedavia Process fortsätter vår förändringsresa och erbjuder nu spännande nya utmaningar för dig som vill bli vår nästa Verksamhetsprocessägare för Starta/Landa, Taxa och Parkera på Stockholm Bromma Airport!

Hos oss får du ansvara för att driva och utveckla den egna processen mot uppsatta mål och KPI:er. Som VPÄ för Starta/Landa, Taxa och Parkera har du ett brett ansvar direkt kopplat till kundernas förväntningar på en välfungerande flygplats. Många verksamheter samverkar i denna process, vilket kräver nära samarbete med såväl interna resurser som externa parter. Det breda uppdraget kräver stora resurser både för minutoperativ drift och för långsiktigt underhåll - allt för att verksamheten ska fungera dygnet runt, årets alla dagar.

Du kommer att ingå ett team med sex verksamhetsprocessägare och vi erbjuder dig utmanande arbetsuppgifter som främjar din professionella utveckling i en omväxlande vardag där ingen dag är lik den andra!

Dina arbetsuppgifter

Huvudsyftet med tjänsten är att optimera och utveckla den delprocessen du ansvarar för. Du ser till att processerna uppfyller de gällande regelverk som finns framtagna. Inom lagkrav och processen ryms många olika områden såsom sommar- och vinterfälthållning, vilt, brand och miljö. Du förvaltar rutiner och dokument för aktuell delprocess. Du kommer även agera kravställare mot IT och operations.

Tillsammans med interna resurser och externa parter driver du förbättringsarbete utifrån avvikelser, förbättringsförslag, revisioner och nyckeltal. Du genomför tavelmöten enligt beslutad mötesstruktur, säkerställer att det finns kontinuitetsplaner för verksamhetsprocessen och agerar ombud för samordningsansvaret. Du bidrar även till framtagande av taktisk operativ plan tillsammans med operations.

Din profil

För att vara aktuell för tjänsten behöver du ha eftergymnasial utbildning inom process och/eller logistik, alternativt lång erfarenhet av process och logistikutveckling. Du har erfarenhet av att arbeta processorienterat och med framtagande av KPI:er. Du har goda IT-kunskaper och god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift.

Vi söker dig som kan hantera flera frågor och uppgifter samtidigt, är förändringsbenägen och lösningsorienterad. För att trivas i rollen behöver du ha goda sociala förmågor, då tjänsten innebär kontakt med flera interna och externa partner.

Att arbeta på Swedavia

Vi är alltid vakna, dygnet runt - årets alla dagar. Det är här resan börjar. Swedavia vill göra mötet mellan människor enkelt och vi vill göra stora avstånd små. Vi bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Via våra flygplatser kommer Sverige ut i världen och världen till Sverige. Vi vill att människor ska flyga med gott samvete och därför tar vi sikte på att vara världsledande i hållbarhet och på att driva klimatsmarta flygplatser.

På vår hemsida: swedavia.se/om-swedavia/lediga-jobb/ kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

Anställning och kontakt

Anställningsform: Tillsvidare, heltid

Tillträdesdatum: Efter överenskommelse

Placeringsort: Stockholm Bromma Flygplats

Kontaktuppgifter: Mathias Agocs, Chef Process Management, mathias.agocs@swedavia.se, 0707738743

För att kunna göra så objektiva bedömningar som möjligt använder vi arbetspsykologiska tester i våra rekryteringar. Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär hittar du på: https://www.sakerhetspolisen.se/sakerhetsskydd/personalsakerhet.html

I den här rekryteringen har Swedavia redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss därför all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Välkommen med din ansökan senast 4 september!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Transport & Logistik, Logistik
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Swedavia
Hemsida http://www.swedavia.se
Sista ansökningsdag 4 sept 2022 (20 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Swedavias uppdrag är att äga, driva och utveckla flygplatser. Tillsammans bildar flygplatserna ett nätverk som knyter samman Sveriges regioner, samtidigt som de också är en bro till och från världen utanför. Bolaget bildades 2010 och är helägt av svenska staten. Under 2020 hade Swedavias flygplatser 10,3 miljoner resenärer, jämfört med 40,2 miljoner 2019. Det är en minskning med 74%. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Under 2020 nådde Swedavia målet att den flygplatsverksamhet som Swedavia driver i egen regi ska vara helt fri från utsläpp av fossil koldioxid. Som första flygplatshållare i världen är Swedavia först att nå ett sådant mål.