Fälttekniker till Bromma Airport

Fälttekniker till Bromma Airport

Vill du ha ett omväxlande, roligt och fysiskt arbete? Då är du rätt person för oss!

Inför kommande vintersäsong söker vi nu ett antal fälttekniker som tillsammans ska arbeta för att flygplan ska kunna starta, landa och taxa på ett säkert sätt på vår flygplats även vintertid.

Vi erbjuder ett arbete i en spännande miljö med ständig rörelse! Tillsammans med dina kollegor spelar du en viktig roll för att flygplatsen ska fungera samt påverkar hur vår flygplats uppfattas av våra kunder och resenärer.

Arbetsuppgifter

Som vintersäsongsanställd fälttekniker har du en mängd olika arbetsuppgifter. Din huvuduppgift är att se till att landningsbana, taxibanor och uppställningsplatser för flygplan röjs fria från snö. Även ytor utanför flygplatsen ingår i arbetsuppgifterna.

Arbetet är varierande liksom vädret och vid barmark inriktas arbetet bland annat på renhållning, slyröjning, vård och underhåll av maskinparken samt underhåll och drift av flygplatsen.

Vi på fältet stöttar även andra avdelningar på flygplatsen vid tillfällen som kräver det, exempelvis glykolsugning, bagagehantering och ledsagning.

Yrkesområdet är brett och det finns möjligheter till att ständigt lära sig nya saker då vår maskinpark är stor och innehåller ett flertal olika typer av maskiner. Tjänsten innebär skifttjänstgöring (kvällar, helger och storhelger).

Som fälttekniker har du ett nära samarbete med dina kollegor och varje medarbetare i teamet är viktig för att lyckas med uppdraget. Du är utomhus en stor del av dagen och vissa arbetsmoment är fysiskt tunga. Detta förutsätter att du trivs med ett aktivt arbete och har en fysik som möter upp till detta. I din vardag krävs en förståelse och respekt för det regelverk som verksamheten vilar på samtidigt som det finns utrymme för förbättringsförslag och egna initiativ.

Din profil

Dina personliga egenskaper är viktiga för oss. Vi vill att du är lyhörd för verksamhetens behov, har en mycket god samarbetsförmåga och hanterar oförutsedda händelser och nya arbetsuppgifter på ett flexibelt och konstruktivt sätt. Arbetet sker ofta i ett högt tempo och integreringen mellan funktioner gör att du bör uppskatta variation och "snabba ryck" för att trivas hos oss. Du trivs i mötet med människor och ser service som ett naturligt inslag i ditt arbete.

Du har gymnasiekompetens eller några års erfarenhet från arbetslivet. Du har god kunskap i svenska och grundläggande kunskaper i engelska, då vi använder oss av radiokommunikation på flygplatsen och inga missförstånd eller otydligheter får förekomma.

Krav på C-kort, då flygplatsens många fordon kräver det.

Meriterande med Yrkesförarbevis (YKB) samt körvana av olika arbetsfordon. Fördel med tidigare erfarenhet av bland annat snöröjning, fastighetsservice, byggnationer, sanering, el, asfalt, vägarbete, anläggning, entreprenad eller trädgårdsarbete. Vi ser även att du har grundläggande datakunskaper, kan läsa/skicka mail samt utföra webbaserade utbildningar och läsa i flygplatsens rutiner.

Att arbeta på Swedavia

Det är här resan börjar. Swedavia vill göra mötet mellan människor enkelt och vi vill göra stora avstånd små. Vi bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Via våra flygplatser kommer Sverige ut i världen och världen till Sverige. Vi vill att människor ska flyga med gott samvete och därför tar vi sikte på att vara världsledande i hållbarhet och på att driva klimatsmarta flygplatser.

Bromma Airport har god beredskap för snö och is, du som fälttekniker ser till att vi har en fungerande flygplats där kunder och kollegor känner sig trygga inför start, landning och taxning av flygplan.

På vår hemsida: swedavia.se/om-swedavia/lediga-jobb/ kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

Anställning och kontakt

Anställningsform:Tidsbegränsad anställning, 6 månader från Oktober 2022 till Mars 2023

Tillträdesdatum: Oktober 2022

Placeringsort: Bromma

För att kunna göra så objektiva bedömningar som möjligt använder vi arbetspsykologiska tester i våra rekryteringar. Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär hittar du på: https://www.sakerhetspolisen.se/sakerhetsskydd/personalsakerhet.html

I den här rekryteringen har Swedavia redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss därför all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Välkommen med din ansökan senast 31 augusti! Tveka inte, sök tjänsten idag!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Fastighet, Drifttekniker, Fastighetsskötare, Miljö & Djurvård, Naturvård
Typ av anställning Säsongsjobb
Rekrytering hanteras av Swedavia
Hemsida http://www.swedavia.se
Sista ansökningsdag 31 aug 2022 (24 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Swedavias uppdrag är att äga, driva och utveckla flygplatser. Tillsammans bildar flygplatserna ett nätverk som knyter samman Sveriges regioner, samtidigt som de också är en bro till och från världen utanför. Bolaget bildades 2010 och är helägt av svenska staten. Under 2020 hade Swedavias flygplatser 10,3 miljoner resenärer, jämfört med 40,2 miljoner 2019. Det är en minskning med 74%. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Under 2020 nådde Swedavia målet att den flygplatsverksamhet som Swedavia driver i egen regi ska vara helt fri från utsläpp av fossil koldioxid. Som första flygplatshållare i världen är Swedavia först att nå ett sådant mål.