Produktchef inom mobiltillbehör till Brightstar

Produktchef inom mobiltillbehör till Brightstar

Är du vår nästa trendsättare?

Har du känsla för trender/design, erfarenhet av att arbeta som Produktchef inom retail och vill utvecklas i en varierande och ansvarsfull roll? Då kan det vara dig vi söker! Brightstar är världens största distributör inom trådlös kommunikation och är ledande inom innovation och kundanpassade logistiktjänster för telekombranschen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
I rollen som Produktchef arbetar du inom affärsområdet Gear som fokuserar på tillbehör till mobiltelefoner och surfplattor. Du ansvarar för att utforma produktstrategin och produktinformationen i bolagets samtliga kanaler, vilket även innebär trendsättning och viss egen design. Vidare kommer du att:
  • Vara ansvarig för produktunderhåll, utveckling, strategin och kunskapen för det egna sortimentet.
  • Hålla utbildningar samt utforma kampanjer och säljmaterial.
  • Kvalitetssäkra samt säkerställa att befintligt och nytt sortiment följer de riktlinjer och regler som finns uppsatta.
  • Tillsammans med inköparna planera och gå igenom prognoser för vilka produkter som ska köpas in samt kvantitet.
  • Utveckla relationen med befintliga och nya leverantörer.

Trend- och mässbevakning ingår vilket innebär veckolånga resor vid ett par tillfällen per år samt kortare resor och representation med kunder och leverantörer ett par gånger per kvartal.

Du ingår i ett team som består av fem personer varav ytterligare en produktchef. Vidare kommer du samarbeta nära inköpsorganisationen, säljavdelningen och bolagets globala produktorganisation. Rollen är på nordisk nivå och du är således produktchef inom ditt område för Sverige, Finland, Danmark samt Baltikum.

Placering för tjänsten är på huvudkontoret i Kista och du rapporterar till Business Area Manager Gear.

Din profil
Vi tror att du som söker är en utåtriktad person som drivs av att skapa relationer och att nå uppsatta mål. Du har flerårig erfarenhet av att ha arbetat i en liknande roll inom detaljbranschen med goda resultat. Du är businessorienterad och tycker om att vara insatt i siffror och marginaler samt har en känsla för färg och form. Du har goda kunskaper i officepaketet och är obehindrad i såväl svenska som engelska.

Som person trivs i en miljö med högt tempo där du kan agera snabbt och får driva arbetet framåt. Du har lätt för att skapa kontakt med människor och du trivs i sociala situationer då tjänsten innefattar många kontaktytor såväl externt som internt.

Brightstar erbjuder
Brightstar erbjuder ett arbetsklimat som präglas av innovation, teamwork och högt kundfokus. För rätt person erbjuder vi en spännande tjänst där du, tillsammans med ett starkt produktteam, har möjlighet att utvecklas och även bygga relationer med ett stort antal av våra leverantörer och kunder. Vi erbjuder marknadsmässiga villkor och vi sitter i nyrenoverade och fräscha lokaler i företagstäta Kista i Stockholm.

Din ansökan
Vill du bli en av oss? Ansök redan idag, dock senast den 27 september 2018. I din ansökan ber vi dig inkludera CV samt personligt brev. Om du inte har ditt CV och personliga brev tillgängligt kan du även registrera en ansökan med din LinkedIn profil. Har du frågor om tjänsten, kontakta ansvarig rekryterare Elnoosh Farhoudfar, tel. 0737 07 04 83.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Kontaktperson Elnoosh Farhoudfar
Telefon 0737 07 04 83
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Produktchef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.brightstar.com/
Sista ansökningsdag 27 sept (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Brightstar är världens största distributör inom trådlös kommunikation och de är ledande inom innovation och kundanpassade logistiktjänster för telekombranschen. De strävar efter att vara den bästa partnern för mobilbranschens leverantörer, operatörer och återförsäljare och fungerar som experter inom trådlösa kommunikationsprodukter och tjänster.
Brightstar sysselsätter över 1200 personer runt om i Europa, med verksamhet i Baltikum, Danmark, Finland, Norge, Spanien, Sverige, Portugal och Storbritannien. I Norden är de 200 anställda och företaget omsätter 5 miljarder kronor till 1 000 aktiva kunder. Huvudkontoret ligger i nyrenoverade lokaler i Kista med dotterbolag i Norge, Danmark och Finland. Läs mer om oss på www.kundföretaget.se