Junior medarbetare till Middle Office inom Pricing Management på affärsbank

Junior medarbetare till Middle Office inom Pricing Management på affärsbank

Är du relativt nyutexaminerad och har goda kunskaper om finansiella instrument och stort intresse av finansmarknaden? Eller/och har du samtidigt en teknisk bakgrund från universitet och goda färdigheter i Excel och/eller databashantering i SQL?

Vi söker nu en konsult till en etablerad affärsbank i Stockholm. Som konsult hos vår kund kommer du att jobba med ett spännande och utmanande arbete med processer relaterat till static data, värdering och klassificering av värdepapper som används för portföljmodellering, legal rapportering och olika riskbedömningar. Har du gedigen kunskap av finansiella instrument och goda kunskaper i Excel kan du vara rätt person för uppdraget. Vi söker dig som har 2-3 års erfarenhet från liknande roll.

Uppdraget är initialt 1 år och då uppdraget startar så snart som möjligt ser vi gärna din ansökan redan nu.

Arbetsuppgifter
 • Arbeta med processer relaterat till static data, värdering och klassificering av värdepapper som används för portföljmodellering, legal rapportering och olika riskbedömningar.
 • Hantering av såväl nya som befintliga värdepapper, kontroller och skapande av värdepappersdata.
 • Teamet besvarar frågor kring data i flera portföljsystem såsom Simcorp Dimension och Charles River samt utreder om något gått fel.
 • Problemlösning och kontinuerligt förbättringsarbete är en del av kundens vardag.
 • I gruppens arbetsuppgifter ingår även kontroller av priser, portföljstrukturer och onboarding av nya kunder och fonder.
Kvalifikationer och erfarenhet
 • Vi söker dig som har akademisk utbildning inom finans eller motsvarande med samt har goda kunskaper om finansiella instrument och finansmarknaden.
 • Du är en person som tar egna initiativ och har en vilja att ta dig an nya utmaningar.
 • Du är analytisk, strukturerad och noggrann utan att tappa helhetsbilden.
 • Du har mycket god vana att hantera data i excel.
 • Grundläggande kunskaper i SQL är meriterande.
För att trivas hos oss vår kund tror vi att du gillar problemlösning där detaljerna är viktiga. Du har förmåga att arbeta självständigt samtidigt som du är en prestigelös lagspelare. Du trivs med förbättringsarbete samt kan uttrycka dig obehindrat på engelska då en del av vår kommunikation sker med kollegor på andra siter.

Meriterande:
 • Fondkunskap
 • Erfarenhet i Simcorp Dimension
 • Grundläggande förståelse för databashantering i tex SQL
För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig konsultchef på Brightby, Robert Persson: 072-8563210 alternativt; robert.persson@brightby.se Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan
 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning. Se till att namn och kontaktuppgifter står med på ditt CV
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument, lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna
Brightby är ett konsult- och rekryteringsföretag specialiserat inom ekonomi, finans, bank och försäkring och ingår i samma koncern som konsultföretaget Meritmind. Vi arbetar med spännande bolag, såväl nationella som internationella, med starka varumärken i varierande torlek och omfång.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Bank, Finans & Försäkring
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Rekrytering hanteras av Brightby
Hemsida http://www.brightby.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Brightby är ett rekryterings- och konsultföretag specialiserat inom ekonomi och finans och ingår i samma koncern som konsultföretaget Meritmind. Vi erbjuder våra medarbetare mentorskaps- och utbildningsprogram utöver spännande rekryteringar och konsultuppdrag. Vi hoppas att du har viljan och förmågan att bli en av Sveriges bästa ekonomikonsulter och söker din nästa utmaning hos oss.