Redovisningsekonom sökes till stor spelare inom Film- och TV-industrin

Redovisningsekonom sökes till stor spelare inom Film- och TV-industrin

Nu söker vi en självständig redovisningsekonom till ett svenskt produktionsbolag inom film och TV som arbetar med stora aktörer inom svensk media.

Bolaget startade 2017 och producerar innehåll mot samtliga plattformar inom media. Just nu utvecklar och producerar de ett flertal produktioner i olika genrer - både dokumentärt, reality, information och fiktion. Innehållet är stark och kvalitativ storytelling oavsett om det är poddar, TV, film eller videoproduktion. Deras ledstjärna är att med det stora hjärtat och med ett genuint engagemang berätta historier som når rätt, och berör - på riktigt.

Bolaget samarbetar med alla typer av beställare, alltifrån de större mediahusen som TV4, Kanal 5, SVT, Spotify mfl, till små företag, myndigheter och organisationer - och de skapar skräddarsytt content för just den målgrupp som ska nås, oavsett om det är externt för en bred publik eller internt för medarbetare och partners.

Din roll

Nu söker bolaget en ny medarbetare till sitt team. Du kommer att erbjudas en tjänst som innebär stor frihet under ansvar samt möjlighet till att till stor del påverka ekonomifunktionens framtida utveckling.

Som redovisningsekonom och ansvarig för ekonomin kommer din uppgift i första hand bli att plocka hem redovisningen och bygga upp, sätta nya rutiner för ekonomifunktionen samt implementera ett ekonomisystem. Du kommer att rapportera direkt till ekonomichefen men arbeta och helt självständigt ansvara för ekonomifunktionen. Vi ser det som en stor fördel och merit om du har intresse av controlling- liknande arbetsuppgifter och vill utvecklas inom detta, då rollen kommer innebära bland annat likviditetsplanering, prognostisering och budgetuppföljning. Detta är dock något man kommer lära sig på plats och det är inget krav att man har detta i bagaget sedan innan

Huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Löpande bokföring
 • Kund - och leverantörsreskontra
 • Bokslutsarbete
 • Skatt, moms och deklarationer
 • Rapportering
 • Löner
 • Kontakt med revisor
 • Likviditetsplanering, budgetarbete och projektuppföljning
 • Årsredovisning
 • Implementering och effektiviseringsarbete gällande systemrelaterade frågor
Vem är du?

Vi söker dig som är framåt och energisk, utåtriktad och driven. Du är ambitiös och ansvarstagande och har förmågan att självständigt leda ditt arbete. Det är ett stort plus om du har intresse för mediabranschen! För att trivas i rollen krävs det att du är flexibel och ansvarstagande samt kan strukturera ditt arbete i en annars ibland ostrukturerad tillvaro.

Vi ser att du har minst 3-5 års arbetslivserfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete. Det är en stor merit om du arbetat med systemimplementation samt med projektredovisning. Om du har intresse för och/eller erfarenhet av controlling är det också en stor merit då arbetsuppgifter som gränsar till detta kommer att ingå i rollen.

Anställningsform:

Tjänsten är en tillsvidareanställning efter 6 månaders prövotid. Under prövotiden kommer du vara anställd av Meritmind- Brightby; marknadsledande i Sveriges inom rekrytering och bemanning av ekonomer.

Tillsättning: Så snart som möjligt med hänsyn tagen till uppsägningstid

Placering: Gärdet, Stockholm.Brightby Bemanning

Brightby Bemanning är Meritminds erbjudande av högkvalitativa bemanningstjänster inom ekonomi, bank, finans och försäkring. Meritmind är specialister på kvalificerade ekonomitjänster och datadriven styrning. Vi är ledande inom vår nisch och har förmodligen branschens största nätverk av ekonomer. Varje år söker ca 18 000 kandidater jobb via oss. Vi är i dagsläget 370 anställda, omsätter en halv miljard och är verksamma i Sverige. Vår värderingsstyrda organisation kombinerar det kommersiella med omtanke. Läs mer på meritmind.se

Som anställd hos oss erbjuds du en trygg anställning med kollektivavtal, gemenskap och utveckling. Självklart har vi också förmåner som försäkringar, friskvårdsbidrag, företagshälsovård och tillgång till förmånsportalen Benify. Du kommer ingå i ett team med andra konsulter samt få en personlig kontakt med en av våra konsultchefer.

Som anställd på Brightby erbjuder vi dig ett stort utbud av utbildningar, seminarium, föreläsningar samt konsultträffar. Utöver detta har du som konsult tillgång till ett digitalt utbildningsverktyg för att effektivisera din vardag på ett enkelt och snabbt sätt. Allt detta för att du ska få möjlighet att kompetensutvecklas och trivas i din roll som konsult.

För mer information är du välkommen att kontakta Carolina Löfgren på carolina.lofgren@meritmind.se alternativt på 0703- 676703.

Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Brightby Bemanning arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet GDPR-lagstiftningen)
 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civil-status, familjesituation/barn, etniskt ursprung, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning
 • Se till att namn och kontaktuppgifter står med på ditt CV
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument, lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Meritmind AB
Hemsida http://www.meritmind.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)