Redovisningsekonom med kunskaper inom SAP och stora bolag

Redovisningsekonom med kunskaper inom SAP och stora bolag

Nu söker vi en financial controller som vill jobba verksamhetensära i en helt ny roll till ett spännande bolag i en växande och nytänkande bransch!

Kunden är en av Europas ledande leverantörer inom mobilkommunikation, specialiserat på CPaaS, mobila meddelandetjänster och mobillösningar.

Rollen

I rollen som Finanical controller kommer du fokusera på att säkerställa, effektivisera och kvalitetssäkra rapporteringsprocesser. Du kommer arbeta ensam i rollen vilket ger dig chansen att ta mycket eget ansvar och självständigt driva igenom löpande förbättringsprojekt. Som Financial controller kommer du också att vara bolagets spetskompetens och bollplank inom finansiell kontroll, ekonomistyrning och analys. Vidare kommer du även att sitta med i ledningsgruppen och arbeta mot den nordiska regionen.

Några av dina arbetsuppgifter:
 • Hantera intäkter och relaterad kostnadsrapportering för affärsenheten
 • Vara talande partner mot extern redovisning och lön, revisorer och bank
 • Förbereda officiella rapporter på månads- och årsbasis
 • Delta i regionala affärsenheters ekonomimöten
 • Löpande utvecklingsarbete av rutiner och processer
 • Ad hoc analyser och rapporter till stöd för kommersiella beslut och regulatorisk efterlevnad
 • Avvikelseanalys mot budget och kostnadskontroll
Erfarenhet och kunskaper

För att trivas och göra succé i rollen som Financial controller tror vi att du har:
 • Några års erfarenhet inom redovisning
 • Några års erfarenhet från controlling där en liknade roll är meriterande
 • Eftergymnasial utbildning inom ekonomi är meriterande
 • God systemvana och teknisk förmåga
 • Flytande svenska och engelska i tal och skrift
Är du den vi letar efter?

Som person ser vi gärna att du är noggrann, analytisk och leveranssäker. Du har förmågan att bryta ner frågor och problem till mindre delar och analysera, tolka och dra slutsatser för att ge fokuserad vägledning. Detta är en roll som kräver mycket eget ansvar för att driva igenom löpande förbättringsprojekt, vi ser därför att du är självgående och en person som inte är rädd för att stå upp och fatta egna beslut. Det blir också viktig att du är en person som har förmågan att agera i ett klimat av förändring. För att lyckas i rollen som Financial controller så behöver du ha en god förståelse för de ekonomiska flödena och ett intresse för redovisning.

Anställningen

Det här är en form av rekrytering där du initialt arbetar som konsult via Meritmind. Om båda parter är nöjda efter sex månader övergå du till fast anställning. Som anställd hos kunden har du förmåner som bland annat; 37,5 timmars arbetsvecka, generöst friskvårdsbidrag, pensionsavsättning samt privat sjukvårdsförsäkring. Tjänsten är på heltid med start omgående.

Om kunden

Kunden jobbar för och uppskattar mångfald, överskridande samarbete och att lösa komplexa utmaningar i en miljö med hög tillväxt. Medarbetarna är kunniga, nyfikna och smidiga lagspelare som strävar efter att konsekvent leverera de bästa lösningarna till dess kunder. Koncernens huvudkontor ligger i Oslo och är börsnoterat på Oslo Börs. De fortsätter att uppleva stark organisk tillväxt med en hög grad av återkommande intäkter när kunder flyttar mer affärsaktiviteter till mobila plattformar. 2020 hade kunden en total omsättning på 3,5 miljarder NOK med kontor i 18 olika länder.

Brightby Bemanning är Meritminds erbjudande av högkvalitativa bemanningstjänster inom ekonomi, bank, finans och försäkring. Meritmind är specialister på kvalificerade ekonomitjänster och datadriven styrning. Vi är ledande inom vår nisch och har förmodligen branschens största nätverk av ekonomer. Varje år söker ca 18 000 kandidater jobb via oss. Vi är i dagsläget 370 anställda och omsätter över en halv miljard. Vår värderingsstyrda organisation kombinerar det kommersiella med omtanke. Läs mer på meritmind.se

För mer information är du välkommen att kontakta Carolina Löfgren på carolina.lofgren@meritmind.se. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Brightby Bemanning arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet GDPR-lagstiftningen)
 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civil-status, familjesituation/barn, etniskt ursprung, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning
 • Se till att namn och kontaktuppgifter står med på ditt CV
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument, lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Meritmind AB
Hemsida http://www.meritmind.se/
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)