Administratör inom AML till bank i Stockholm

Administratör inom AML till bank i Stockholm

Nu söker vi en engagerad administratör inom AML till vår kund i Stockholm. Vår kund är en bank och du kommer att tjänstgöra som administratör inom AML. Tjänsten är ett konsultuppdrag på heltid som beräknas starta i december 2022, och pågå initialt i ca 7 månader. Goda möjligheter till förlängning finns efter konsultuppdragets slut.

Om rollen:

Du har en spännande och viktig roll på banken, där du utreder misstänkta ärenden inom AML. Du agerar på larm i bankens interna system och utreder dessa för att förhindra penningtvätt och finansiering av terrorism. Du djupdyker i varje ärende och till din hjälp har du olika arbetssätt och digitala verktyg. I rollen har du mycket kontakt med övriga i teamet, samt kontakt med kunder.

Arbetet bedrivs både på plats i fina lokaler på kontoret i Stockholm, men också på distans.

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Agera på larm i kundens interna system och utredning av dessa för att upptäcka pågående försök till penningtvätt.
  • Rapportering till Finanspolisen.
  • Uppdatering, insamling samt analys av KYC-uppgifter.
  • Slagning mot PEP- och sanktionslistor.
  • Onboarding av nya kunder.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har arbetat ett par år inom AML-området. Du tycker om att gräva i information, analysera och utreda. Du är analytiskt lagd och kan dra slutsatser och se mönster, men är också kommunikativt lagd. Vi tror att du som söker har arbetat med liknande arbetsuppgifter inom AML, gärna mot lån- och sparaområdet.

För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig konsultchef på Meritmind, Niclas Persson på niclas.persson@meritmind.se. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Bank, Finans & Försäkring, Bank & Finans
Typ av anställning Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.meritmind.se/
Sista ansökningsdag 22 dec 2022 (13 dagar kvar)