inköpare till Dagab

inköpare till Dagab

Har du erfarenhet av inköp inom dagligvaruhandeln? Vill du arbeta med Axfoods egna märkesvaror? Vi söker dig som trivs i en ansvarstagande roll och vill utvecklas hos marknadsledande Dagab.

Om tjänstenDet här är ett konsultuppdrag på heltid som varar i minst 6 månader. Du blir anställd av Bravura och arbetar som konsult hos Axfood. Det finns goda möjligheter till förlängning av uppdraget.

Om företagetDagab skapar, lagerhåller och levererar sortimentet till Axfoodkoncernens kedjor såsom b.la. Hemköp, Willys, Snabbgross, Urban Deli, Mat.se och Apohem. De utvecklar även sina egna varumärken som Garant, Eldorado och Såklart. Dagab har en nyckelroll i Axfoods arbete med att ständigt effektivisera varuflödet genom att driva och utveckla koncernens sortiment, inköp och logistik. Dagab omsätter drygt 48 miljarder kronor (2020) och ingår i Axfood AB som är noterat på Nasdaq OMX Stockholm ABs Large Cap-lista.

Affärsområde Egna Märkesvaror (EMV) ansvarar för koncernens aktiviteter rörande EMV; från inköp till varumärkesfrågor och förpackningsdesign. Affärsområde EMV arbetar nära kategoriorganisationen och Axfoods kedjor och har som uppdrag att driva EMV i koncernen och att utveckla och vårda EMV portfölj och sortiment. Inköpsarbetet drivs i två team som samarbetar med bl.a. funktioner för råvaruanalys, marknad, kvalitetssäkring, logistik och förpackningsdesign inom Dagab Inköp & Logistik AB och Axfoods kedjor. Inköpsarbetet för EMV är i hög grad internationellt och betydande del drivs via internationella inköpsnätverk.

ArbetsuppgifterSom EMV-Inköpare ansvarar du för att driva och utveckla ditt sortiment i enlighet med Axfoods övergripande affärsstrategi. Du ansvarar för att prisförhandla, utveckla leverantörsbasen, genomföra upphandlingar, upprätta produktkalkyler och besluta om leverantörsavtal. Du utvecklar nya och befintliga artiklar, ansvarar för genomförande av lanseringsplan och skapar optimala logistiklösningar. I rollen som Inköpare har du ett tätt samarbete med våra Kategorichefer, Säljledare, Sortimentsutvecklare och Kvalitetssäkrare och tillsammans utvecklar ni sortimentet. Du representerar Axfood i de internationella inköpsnätverken United Nordic och European Marketing Distribution och bidrar aktivt till gruppens utveckling och resultat.

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper
  • Högskoleutbildning med inriktning ekonomi, inköp, logistik eller marknad
  • Några års arbetslivserfarenhet inom inköp eller inköpsrelaterade uppgifter
  • Erfarenhet av förhandling samt goda kunskaper om dagligvaruhandeln
  • Goda kunskaper i såväl engelska som svenska i tal och skrift
  • Meriterande om du har erfarenhet av internationella affärer och vana att agera i olika kulturer
För att trivas i rollen tror vi att du gillar att driva ditt eget arbete framåt och har förmågan att arbeta lösningsfokuserat. Då du har många kontaktytor i det dagliga arbetet så tror vi att du trivs i samarbete med andra och har en god kommunikativ förmåga. Slutligen tror vi att du är resultatinriktad, kreativ och har en väl utvecklad affärsförmåga.

Övrig information
Start: Omgående, med hänsyn till uppsägningstid
Plats: Torsplan, Stockholm
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här: https://www.bravura.se/din-karriar.

Har du specifika frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: inköpare, inköp, dagligvaruhandeln, assistent, logistik, ekonomi, retail, koordinator, stockholm, support, SAP, excel, axfood, dagab, administration, support, administration, stockholm, FMCG
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Transport & Logistik
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är experter på rekrytering inom tjänstemannaområdet och hjälper företag i hela Sverige att tillsätta allt från nyckelpositioner och andra permanenta tjänster till kortare deltidsuppdrag. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter och vi förmedlar jobb både till dig med erfarenhet och till dig i början av karriären. På Bravura brukar vi säga att vi stärker företag genom människor och människor genom jobb. Vår roll är att erbjuda dig jobbmöjligheter och att förenkla för dig som söker jobb via oss. Vi drivs av ett personligt engagemang i varje rekrytering, där dialog, snabbhet och återkoppling är nyckeln till ett lyckat resultat.